Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Σε ανοδική πορεία ο τεχνικός του Ολυμπιακού Μίτσελ στη λίστα της παγκόσμιας κατάταξης

Εξι θέσεις στη λίστα της παγκόσμιας κατάταξης προπονητών ανέβηκε ο Μίτσελ μετά τις τελευταίες επιτυχίες σε πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ.


Ο τεχνικός του Ολυμπιακού έφθασε στην 44η θέση από την 50η που κατείχε και αισιοδοξεί ότι θα αναρριχηθεί ακόμα ψηλότερα στη συγκεκριμένη λίστα. 


Η πειραϊκή ομάδα έκλεισε αήττητη τους αγώνες της στο πρωτάθλημα στον α΄ γύρο (16 νίκες και μία ισοπαλία), συνεχίσει την προσπάθεια της για την κατάκτηση του Κυπέλλου, ενώ μεγάλη επιτυχία είναι η πρόκριση στη φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ έχοντας αντίπαλο τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η τελευταία εντυπωσιακή νίκη του Ολυμπιακού επί του Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη (5-0) έδωσε εξτρα πόντους στον Μίτσελ ( 6.254).

Πρώτος, στη σχετική λίστα είναι ο Ζοσέ Μουρίνιο της Τσέλσι, ενώ στην 20η θέση βρίσκεται ένας πρώην Ερυθρόλευκος προπονητής, ο Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος πλέον, βρίσκεται στον πάγκο της Αθλέτικ Μπιλμπάο.
Αναλυτικά η κατάταξη: Μουρίνιο (Τσέλσι), Σιμεόνε (Ατλέτικο Μαδρίτης) , Μπενίτεθ (Νάπολι), Μαρτίνο (Μπαρτσελόνα) ,Κλοπ (Ντόρτμουντ), Αντσελότι (Ρεάλ Μαδρίτης), Ζόρζε Ζέσους (Μπενφίκα), Βενγκέρ (Άρσεναλ),
Κούκα (Ατλέτικο Μινέιρο), Χάινκες, Βίλας Μπόας, Πελεγκρίνι (Μάντσεστερ Σίτι), Γιονγκ Σου Τσόι (Σεούλ), Μόιες (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) ,Κόντε (Γιουβέντους), Γκουαρντιόλα (Μπάγερν Μονάχου), Τιτέ (Κορίνθιανς), Έμερι (Σεβίλλη), Σουν Χονγκ Γιάνγκ (Πόχαντ Στίλερς), Βαλβέρδε (Αθλέτικ Μπιλμπάο), Ολιβέιρα (Κρουζέιρο), Κέλερ (Σάλκε), Λίζι (Γκουανζού), Πρεντόμ (Κλαμπ Μπριζ), Πέτκοβιτς (Λάτσιο), Μπαπτίστα (Καζίγια), Ρόντζερς (Λίβερπουλ), Σπαλέτι (Ζενίτ), Βιλανόβα , Μαντσίνι (Ατλέτικο Πρ.), Μοντέλα (Φιορεντίνα), Λουτσέσκου (Σαχτάρ), Αλέγκρι (Μίλαν), Σελότο (Λανούς), Μπερντίγιεφ (Ρούμπιν Καζάν), Οσβάλντο Ντε Ολιβέιρα (Σάντος), Γιακίν (Βασιλεία), Μαντσίνι (Γαλατασαράι),
Μαρτίνεθ (Έβερτον), Ρενάτο Γκαούτσο (Φλουμινένσε), Πάρντιου (Νιουκάστλ), Μορέιρα (Γκρέμιο), Γκαρντ (Λιόν), Μίτσελ (Ολυμπιακός), Κλοντινέι Ολιβέιρα (Γκοΐας), Βίτορ Περέιρα (Αλ Άχλι), Γκαρέκα (Βελέζ), Φονσέκα (Πόρτο), Ντε Μπουρ (Άγιαξ), Χίπια (Λεβερκούζεν).

Ο Ολυμπιακός στην 24η θέση

Στην 24η θέση των καλυτέρων ομάδων της Ευρώπης βρίσκεται ο Ολυμπιακός σύμφωνα με το site Euroclubindex.com. Οι Ερυθρόλευκοι με 2.989 πόντους, είναι μπροστά από ομάδες όπως οι Ίντερ, 'Αγιαξ, Γαλατασαράϊ, Φενερμπαχτσέ, Μαρσέιγ, Λάτσιο, Φιορεντίνα και Σεβίλλη. Ο ΠΑΟΚ είναι στην 76η θέση της κατάταξης με 2.445 πόντους, ο Παναθηναϊκός στην 124η θέση με 2.216 και ο Ατρόμητος στην 173η με 2.049 βαθμούς.

Ο Κάρολ

Στο κλαμπ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στην Αθήνα, βρέθηκε ο Ρόι Κάρολ. Ο Βορειοϊρλανδός διεθνής τερματοφύλακας του Ολυμπιακού με θητεία στη Γιουνάιτεντ (2001-2005) μίλησε στη Nova για τα γραφεία των φίλων των «Μπέμπηδων» στην Αθήνα αλλά και για την κλήρωση: «Είναι φανταστικά. Όταν μπήκα, είδα ότι είναι θαυμάσιο ότι έχουν φτιάξει. Είδα μερικές φωτογραφίες με εμένα εδώ, με μακριά μαλλιά. Προσπαθώ να τα μακρύνω ξανά, αλλά έχω αποκτήσει μία μικρή φαλάκρα. Είναι υπέροχο μέρος. Είναι φανταστικό ότι έχουν κάνει οι άνθρωποι εδώ. Ελπίζω, όταν παίξουμε με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πολλοί από εδώ να μπορέσουν να έρθουν να μας δουν. Στα ματς με την Γιουνάιτεντ πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Είναι μία απ' τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο. Έχουμε τον πρώτο αγώνα στην έδρα μας. Ελπίζω να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε, ώστε να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση και να πάμε στο Ολντ Τράφορντ και να πάρουμε και εκεί αποτέλεσμα. Ξέρουμε ότι δεν είναι εύκολο. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι μία σπουδαία ομάδα με μεγάλους παίκτες. Τα πηγαίνει πολύ καλά στο Τσάμπιονς Λιγκ , όχι όμως στο πρωτάθλημα. Όταν πήγα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο σερ Αλεξ Φέργκιουσον ήταν εκεί. Δεν κερδίσαμε τίποτα για δύο χρόνια. Τώρα έχει έρθει ο Ντέιβιντ Μόιες. Πρέπει να του δώσουμε την ευκαιρία του, γιατί είναι ένας καλός προπονητής Θα χρειαστεί χρόνο. Νομίζω πως το γνωρίζουν αυτό οι φίλοι τη Γιουνάιτεντ. Νομίζω πως στο βάθος του χρόνου θα αποδειχθεί καλή η επιλογή της διοίκησης να φέρει τον Μόιες στην ομάδα».

Ο Τόρες

Απολογισμό για το χρόνο που κλείνει έκανε ο Μιγκέλ Τόρες στα social media του: «Τι καλύτερο απο το να κλείσει η χρονιά με μια ακόμα νίκη. Η ομάδα ήταν εκπληκτική. Ήταν πολύ καλή. Μπορούμε να πούμε πως τελειώσαμε το 2013, έχοντας κάνει την δουλειά μας. Θέλω να πω μέσω του μηνύματός μου, πως εύχομαι σε όλους καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο έτος. Περιμένουμε πως και το 2014 θα είναι μια χρονιά με χαρές και επιτυχίες για τον Ολυμπιακό».

Ο 26χρονος πορτογάλος μέσος Πελέ ετοιμάζεται να ντυθεί στα Ερυθρόλευκα, ενώ ο Καρλ Μετζανί ετοιμάζει τις αποσκευές του για να αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό. Ο αλγερινός στόπερ ανήκει στη Μονακό και πρόκειται να συνεχίσει την καριέρα του δανεικός σε άλλον ευρωπαϊκό σύλλογο. Εξάλλου ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος θα επιστρέψει από την Αουγκσμπουργκ (είχε δοθεί δανεικός) στον Ολυμπιακό στο τέλος του μήνα. Τον νεαρό μεσοεπιθετικό «φλερτάρει» ο Αρης.

***«Χρόνια πολλά και ευτυχισμένος ο καινούριος χρόνος», έγραψε ο Ολυμπιακός που ανέβηκε σε Facebook αλλά και σε twitter. Στην κάρτα υπήρχε και φωτογραφία του Λεόνε, που είναι η μασκότ της Ερυθρόλευκης ΠΑΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...