Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Ελεύθεροι οι 21 οπαδοί του Παναθηναϊκού

Ελεύθεροι αφέθηκαν μετά την προσαγωγή τους στον εισαγγελέα οι 21 οπαδοί του Παναθηναϊκού, μεταξύ των οποίων και δυο ανήλικοι, και παραπέμφθηκαν για να δικαστούν στο αυτόφωρο τη Δευτέρα με την κατηγορία εμπρησμού από κοινού. Για τους δυο ανηλίκους διαχωρίστηκε η δικογραφία.


Υπενθυμίζεται ότι οι οπαδοί του Παναθηναϊκού συνελήφθησαν αδιακρίτως το Σάββατο το βράδυ μετά την ρίψη φωτοβολίδας από δυο άγνωστους στο προαύλιο της ΓΑΔΑ οπού δεν προκλήθηκε καμία ζημία ούτε κινδύνευσε κανείς.


Και ενώ οι δράστες εξαφανίσθηκαν, οι επιτελείς της ΓΑΔΑ θεώρησαν υπεύθυνους οπαδούς του Παναθηναϊκού που επέστρεφαν από αγώνα πόλο στα Ιλίσια και διοργάνωσαν μεγάλη αστυνομική επιχείρηση.

Με διμοιρίες των ΜΑΤ και άλλες δυνάμεις απέκλεισαν το σύνδεσμο του ενιαίου φορέα οπαδών του Παναθηναϊκού στη λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Οι άνθρωποι που ήταν μέσα βγήκαν αμέσως από το κτίριο χωρίς να προβάλουν καμία αντίσταση, τούς έγινε σωματική έρευνα, αλλά και έρευνα στα γραφεία τους, και δεν βρέθηκε τίποτα το επιλήψιμο.

Όλοι τους συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ παρότι εξήγησαν στους αστυνομικούς ότι δεν είχαν καμία σχέση με το επεισόδιο. Μάλιστα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν αδιακρίτως και επιβάτες ΙΧ αλλά και επιβάτες που κατέβηκαν από τρόλεϊ!

Συνολικά προσήχθησαν 29 άτομα εκ των οποίων οι 21 παραπέμφθηκαν στον Εισαγγελέα πριν αφεθούν ελεύθεροι.

Νομικοί κύκλοι επισημαίνουν ότι η κατηγόρια αφορά όλους τους συλληφθέντες χωρίς να έχουν καμία σχέση με το γεγονός και βρίσκονταν απλώς στα γραφεία του συνδέσμου.

Παρά την έμπρακτη προσπάθεια των οργανωμένων οπαδών του Παναθηναϊκού το τελευταίο διάστημα να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της βίας στα γήπεδα υπάρχουν ορισμένοι κύκλοι, ακόμα και μέσα στους κόλπους της αστυνομίας όπως φαίνεται, που προκαλούν εμπόδια σε αυτή την προσπάθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...