Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Πάμε για αναβολή της 26ης αγωνιστικής της Superleague

Λόγω των πρόσφατων κρουσμάτων βίας  και του φόβου για την ίδια τους τη σωματική ακεραιότητα οι Ποδοσφαιριστές της Superleague μέσω του Πανελλήνιου Σύνδεσμου Αμειβόμενων Ποδοσφαιριστών συγκάλεσαν έκτακτη σύσκεψη.

Ο πρόεδρος Στέλιος Γιαννακόπουλος κάλεσε τους αρχηγούς όλων των επαγγελματικών ομάδων και τον Παναθηναϊκό εκπροσωπησαν τέσσερις παίκτες, οι Τζόρβας, Ζιλμπέρτο, Καραγκούνης, Κατσουράνης, ενώ τον Ολυμπιακό μόνο ο Νικοπολίδης. Έντονη και η παρουσία της ΑΕΚ με τους Δέλλα, Σκόκο και Καφέ.
Τελικά οι εκπρόσωποι δέκα ομάδων, μεταξύ των οποίων και οι αρχηγοί Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και ΑΕΚ, ψήφισαν υπέρ της αποχής για την ερχόμενη 26η αγωνιστική. Οι υπόλοιπες έξι ομάδες δεν έχουν ακόμα απαντήσει και το μπαλάκι πλέον περνάει στη Σούπερ Λίγκα, η οποία είναι πιθανό υπό το βάρος της αποχής να αναβάλει την ερχόμενη αγωνιστική.
Ανοιχτο κάλεσμα στους ποδοσφαιριστές των υπολοιπων έξι ομάδων έκανε ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών,Στελιος Γιαννακόπουλος, εξερχόμενος από τα γραφεία του Συνδέσμου, μετά από τη συνεδρίαση που είχε με τους αρχηγούς όλων των ομάδων της Σούπερ Λίγκας,ώστε να συνταχθούν μαζί με αυτούς των άλλων ομάδων της Σούπερ Λίγκας για να απέχουν από τις αναμετρήσεις της 26ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κ.Γιαννακόπουλου:
«Το θέμα έχει φτάσει στο απροχώρητο. Απειλείται η ζωή τους και η ζωή έχει μεγάλη αξία για όλους τους ποδοσφαιριστές όχι μόνο για αυτούς του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, αλλά και για όσους αγωνίζονται και στις άλλες κατηγορίες. Η πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών των ομάδων της Σούπερ Λίγκας, δηλαδή, οι: ΑΕΚ, Άρης, Ατρόμητος, Λάρισα, Ηρακλής, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, SKODA Ξάνθη, ΠΑΟΚ και Πανσερραϊκός είναι υπέρ της αποχής», είπε –αρχικά- ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ.
«Περιμένουμε και αυτούς των: Αστέρα Τρίπολης, Κέρκυρας, Καβάλας, Εργοτέλη, Πανιωνίου και Ολυμπιακού Βόλου. Περιμένουμε κι αυτές τις ομάδες να συνταχθούν μαζί μας για τον αγώνα κατά της βίας. Στο ίδιο μήκος κύματος περιμένουμε να είναι και η Σούπερ Λίγκα και η ΕΠΟ. Ζητάμε κάτι που στο εξωτερικό θεωρείται δεδομένο», πρόσθεσε.
Ο Στέλιος Γιαννακόπουλος ξεκαθάρισε ότι πρόθεση των ποδοσφαιριστών είναι να απέχουν από τις αναμετρήσεις της ερχόμενης αγωνιστικής, εφόσον όλες οι ομάδες ταχθούν υπέρ αυτής της πρόθεσης. Εκτός αυτού, ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ ξεκαθάρισε ότι στις προσθέσεις των ποδοσφαιριστών είναι να γίνουν προτάσεις στα αρμόδια όργανα, οι οποίες εάν δεν γίνουν αποδεκτές, τότε, μπορεί να προκαλέσει μέχρι και την αποχή των ποδοσφαιριστών από το νέο πρωτάθλημα.
«Οι αποφάσεις μας και οι προτάσεις μας θα γίνουν γνωστές πολύ σύντομα», κατέληξε ο Στέλιος Γιαννακόπουλος.
Στο πλευρό των Ελλήνων συναδέλφων τους τάχθηκαν τα μέλη της παγκόσμιας ένωσης επαγγελματιών ποδοσφαιριστών, FIF Pro. Με επιστολή της συμπαρίσταται στον αγώνα του ΠΣΑΠ και αναφέρει πως είναι δίκαιο το αίτημά τους να αγωνίζονται υπό φυσιολογικές συνθήκες και να μην κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα ή να δέχονται απειλές.Αναλυτικά η επιστολή:
«Χόοφντορπ,  8 Μαρτίου 2011
Αγαπητά Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Π.Σ.Α.Π.
H Διοίκηση της FIFPro (Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαιριστών) όπως και η Διοίκηση του Ευρωπαϊκού Τομέα της FIFPro (Division Europe) έχουν ενημερωθεί για την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που υπάρχει τώρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Επαγγελματίες ποδοσφαιριστές πρέπει να προστατεύουν τους εαυτούς τους απέναντι σε βίαια γεγονότα και σε παράνομες πράξεις που συμβαίνουν στους αγωνιστικούς  χώρους. Απειλές από οπαδούς εναντίον ποδοσφαιριστών είναι, για την FIFPro τελείως απαράδεκτες.
Η Ελληνική Ομοσπονδία όπως επίσης και οι ελληνικές Λίγκες πρέπει να πάρουν τα αναγκαία μέτρα, σε συνεργασία ασφαλώς με τον Σύνδεσμο των Ποδοσφαιριστών στην Ελλάδα προκειμένου να εμποδίσουν να συμβούν ξανά όλα αυτά.
Οι σύλλογοι είναι υποχρεωμένοι να διασφαλίσουν την ασφάλεια των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών μέσα και έξω από την περιοχή των γηπέδων. Στη Δυτική Ευρώπη αυτά τα αναγκαία μέτρα έχουν ήδη παρθεί εδώ και πολύ καιρό.
Αναγκαία μέτρα, για παράδειγμα, είναι η τοποθέτηση καμερών μέσα και έξω από τα γήπεδα, η ενεργοποίηση συστήματος ηλεκτρονικών εισιτηρίων, η τοποθέτηση μέτρων ασφαλείας και η συνεργασία με επαγγελματίες άνδρες ασφαλείας (stewards) και επίσης η καλύτερη πληροφόρηση και εκπαίδευση των οπαδών.
Οι οπαδοί πρέπει να καταλάβουν ότι έχουν επίσης την υποχρέωση να σέβονται συγκεκριμένους κανόνες. Η στρατηγικής της μηδενικής αποχής είναι απολύτως αναγκαία.
Πέρασε πια ο καιρός κατά τον οποίο  σε χώρες όπως η Ελλάδα οι γενικοί κανονισμοί που αφορούν το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, δεν γίνονται σεβαστοί.
Η Ελλάδα, ως χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρέπει επίσης να συνειδητοποιήσει ότι το Ευρωπαϊκό Δίκαιο πρέπει να γίνεται σεβαστό. Για αυτούς τους λόγους η FIFPro υποστηρίζει πλήρως τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές από την Ελλάδα.
Η FIFPro  θα επικοινωνήσει επίσης με την UEFA, προκειμένου να ενημερώσει ότι η τωρινή κατάσταση στην Ελλάδα δεν είναι αποδεκτή, για την FIFPro, από εδώ και πέρα.
Με χαιρετισμούς
Τέο Φαν Σέγκελεν
Γενικός Γραμματέας FIFPro».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...