Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Ολυμπιακός-Εργοτέλης 3-0 (VIDEO)

Αθήνα Ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοσή του με την έναρξη του β' μέρους, ο Ολυμπιακός έφτασε σε άνετη επικράτηση με 3-0 επί του Εργοτέλη. 


Οι φιλοξενούμενοι έχασαν πέναλτι στο πρώτο μέρος, με τον Πάρντο να λέει «όχι» στον Λεάλ, ενώ στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι με κορυφαίο τον Μοδέστο, έφτασαν σε τρία τέρματα σε διάστημα 18 λεπτών, «καθαρίζοντας» έτσι με συνοπτικές διαδικασίες την υπόθεση νίκη.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε, χωρίς τους τιμωρημένους Ριέρα, Τοροσίδη και Ραούλ Μπράβο στη διάθεσή του λόγω τιμωρίας, επέλεξε σύστημα 4-4-2 με τον Πάρντο κάτω από τα δοκάρια, τον Χολέμπας στο αριστερό άκρο της άμυνας, τον Μανιάτη στο δεξί και τους Μέλμπεργκ και Αβραάμ Παπαδόπουλο στο κέντρο της οπισθοφυλακής. Στη μεσαία γραμμή, αριστερά ξεκίνησε ο Ζαϊρί και δεξιά ο Ρόμενταλ, έχοντας ανάμεσά τους τούς Ντουντού και Μοδέστο, ενώ το επιθετικό δίδυμο απάρτιζαν ο Μιραλάς με τον Πάντελιτς.

Από την άλλη ο Νίκος Καραγεωργίου ξεκίνησε με τον Δασκαλάκη στα γκολπόστ, τους Γιαλούση, Βίσιο, Χίμπλινγκερ και Αλεξόπουλο στην άμυνα, τον Κυριακίδη μπροστά τους ως αμυντικό χαφ και στο κέντρο τους Τζούνιορ και Φραγκουλάκη. Στην αριστερή πλευρά της επίθεσης βρισκόταν ο Λεάλ, στη δεξιά ο Ρομάνο και «φουνταριστός» ο Βερπακόφσκις.

Οι Ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν δυνατά τον αγώνα και πίεσαν κυρίως από τις πτέρυγες τον Εργοτέλη, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να απειλήσουν σοβαρά την εστία του Δασκαλάκη.

Στο 11ο λεπτό ο Ζαϊρί πήγε να βρει με κάθετη μπαλιά τον Πάντελιτς, αλλά ο πολύ καλός σε ακόμη ένα παιχνίδι, Σήφης Δασκαλάκης βγήκε γρήγορα και πρόλαβε τον Σέρβο επιθετικό του Ολυμπιακού.

Στη συνέχεια, οι γηπεδούχοι είχαν δύο σημαντικές ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ, όταν στο 14’ το σουτ του Ρόμενταλ, έπειτα από αντεπίθεση και κάθετη του Μιραλάς, πέρασε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, ενώ στο 18’ έπειτα από κόρνερ και κεφαλιά πάσα του Μέλμπεργκ, η μπάλα έφτασε στον Ντουντού, ο οποίος μέσα από την μικρή περιοχή άργησε να πλασάρει και ο Δασκαλάκης βγήκε και του έκλεισε το οπτικό πεδίο προς την εστία.

Κάπου εκεί τα πράγματα άλλαξαν άρδην, με τον Εργοτέλη να ανοίγεται και να αναλαμβάνει τα ηνία του αγώνα και τελικά να φτάνει μία ανάσα από το να ανοίξει εκείνος το σκορ.



OSFP ERGOTELIS HL
Ανέβηκε από pankar23. - Δείτε κι άλλα αθλητικά και extreme sports video.


Η πρώτη προειδοποίηση από τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 27, όταν μετά από κόρνερ και κεφαλιά-πάσα του Αλεξόπουλου, η μπάλα έφτασε στον Βερπακόφσκις, ο οποίος μάλλον δεν την περίμενε, αφού η ενέργειά του, περισσότερο απομάκρυνε την μπάλα, παρά ανησύχησε τον Πάρντο.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Εργοτέλης κέρδισε πέναλτι με τον Λετονό επιθετικό του να κάνει το κοντρόλ μέσα στην περιοχή και τον Ζαϊρί να πέφτει πάνω του άτσαλα και να τον ανατρέπει. Ωστόσο, ο Πάρντο είπε «όχι» στον Λεάλ, ο οποίος επέλεξε την δεξιά γωνία του Ισπανού γκολκίπερ.

Στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους, ο Μέλμπεργκ απείλησε τον Δασκαλάκη, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Με το «καλημέρα» του δεύτερου μέρους, οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ σε μία φάση που πρωταγωνιστές ήταν δύο αμυντικοί του Ολυμπιακού. Μετά από κόρνερ του Ιμπαγάσα και άτσαλο διώξιμο των αμυντικών του Εργοτέλη, η μπάλα έφτασε στον Όλοφ Μέλμπεργκ, ο οποίος έκανε το γυριστό σουτ στην κίνηση, ο Μοδέστο μπήκε στην πορεία της μπάλας και με κεφαλιά της άλλαξε πορεία και την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0.

Από εκεί και πέρα όλα έγιναν απλά για τον Ολυμπιακό, ο οποίος μέσα σε 18 λεπτά «καθάρισε» την υπόθεση νίκη. Στο 58’ ο Ιμπαγάσα, ο οποίος με την είσοδό του έδωσε αμέσως λύσεις με τις κάθετες μπαλιές του, στην πρώτη εκ των οποίων, βρήκε τον Πάντελιτς έξω από την περιοχή και εκείνος απλά και γρήγορα έκανε το συρτό σουτ γράφοντας το 2-0.

Ο Καραγεωργίου προσπάθησε να αλλάξει την τραγική εικόνα του Εργοτέλη στο δεύτερο μέρος ρίχνοντας στο 64’ στη μάχη τον Ρουμπάκη και τον Μπούντιμιρ, αλλά στο επόμενο λεπτό, ο κορυφαίος του γηπέδου Μοδέστο, βρήκε, με μπαλιά από το κέντρο, τον Μιραλάς, ο οποίος έκανε κοντρόλ εν κινήσει, μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε ιδανικά τον Δασκαλάκη για το τελικό 3-0.

Στη συνέχεια, οι Ερυθρόλευκοι κατέβασαν ταχύτητα αλλά έφτασαν κοντά στο γκολ σε ακόμη τρεις περιπτώσεις με τον Ρόμενταλ στο 71’ έπειτα από ασίστ του Μιραλάς και με τον Βέλγο στο 91’ να βλέπει το συρτό σουτ του να περνά ελάχιστα άουτ.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

6' Σέντρα του Μανιάτη από δεξιά, ο Δασκαλάκης διώχνει με τις γροθιές, η μπάλα φτάνει στον Ζαϊρί, ο οποίος από το ύψος της περιοχής κάνει το σουτ αλλά οι αμυντικοί του Εργοτέλη διώχνουν.

11' Κάθετη στον Πάντελιτς από τον άξονα, ο Δασκαλάκης βγήκε γρήγορα και μάζεψε.

12' Σέντρα του Ζαϊρί από αριστερά, ο Μανιάτης κάνει το πλασέ στην κίνηση αλλά όχι όπως θα ήθελε και η μπάλα πέρασε αρκετά άουτ.

14' Αντεπίθεση του Ολυμπιακού με τον Μιραλάς από τον άξονα να μοιράζει δεξιά στον Ρόμενταλ, ο οποίος έκανε το σουτ στην κίνηση αλλά η μπάλα πήγε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

18' Μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Ο Ρόμενταλ εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά, ο Μέλμπεργκ πήρε την κεφαλιά στο ύψος του πέναλτι στελνοντας την μπάλα στον αφύλαχτο μέσα στη μικρή περιοχή Ντουντού, που έκανε το πλασέ αλλά ο Δασκαλάκης πρόλαβε και με το σώμα έδιωξε με το σώμα.

29' ΠΕΝΑΛΤΙ για τον Εργοτέλη. Ο Βερπακόφσκις κάνει το κοντρόλ μέσα στην περιοχή και ο Ζαϊρί πέφτει πάνω του άτσαλα από πίσω και ο διαιτητής Μήτσιος δείχνει σωστά την άσπρη βούλα.

30' ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ. Ο Λεάλ ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, αλλά ο Πάρντο έπεσε σωστά στη δεξιά γωνία του και έδιωξε.

40' Ο Φραγκουλάκης έσπρωξε λίγο τον Μιραλάς, ο οποίος πέφτει θεαματικά μέσα στην περιοχή αλλά ο διαιτητής διέταξε τη συνέχεια του αγώνα.
45' Μονοκόματο σουτ του Μέλμπεργκ μέσα από την περιοχή, η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Δασκαλάκη.

47' ΓΚΟΛ 1-0: Κόρνερ με τον Ιμπαγάσα από αριστερά, ο Τζούνιορ προσπαθεί να διώξε με κεφαλιά, δεύτερη κεφαλιά-διώξιμο από τους αμυντικούς του Εργοτέλη, η μπάλα φτάνει στο ύψος της περιοχής, όπου ο Μέλμπεργκ πιάνει το γυριστό σουτ, ο Μοδέστο βάζει το κεφάλι και αλλάζει την πορεία της μπάλας, στέλνοντάς την στα δίχτυα.

58' ΓΚΟΛ 2-0: Ο Ολυμπιακός κάνει δύο τα τέρματά του με σουτ του Πάντελιτς έξω από την περιοχή, έπειτα από κάθετη του Ιμπαγάσα.

65' ΓΚΟΛ 3-0: Μπαλιά του Μοδέστο από το κέντρο του γηπέδου στον Μιραλάς, ο οποίος κατέβασε πανέμορφα την μπάλα εν κινήσει και μπήκε στην περιοχή, πλάσαρε ιδανικά και έκανε το 3-0 για τους γηπεδούχους.

71' Ατομική προσπάθεια του Μιραλάς από τα αριστερά μέσα στην περιοχή, δίνει στον Ρόμενταλ που κάνει το πλασέ στην κίνηση αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.

88' Μακρινό σουτ του Φραγκουλάκη, η μπάλα πέρασε άουτ.

91' Συρτό σουτ του Μιραλάς έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Πάρντο, Μανιάτης, Χολέμπας, Α. Παπαδόπουλος (78΄ Ουρτάδο), Μέλμπεργκ, Μοντέστο, Ρόμενταλ, Ντουντού (46΄ Ιμπαγάσα), Πάντελιτς, Μιραλάς, Ζαϊρί (82΄ Φετφατζίδης).

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Νίκος Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Χίμπλινγκερ, Βίσιο, Βερπακόφσκις, Τζούνιορ (68΄ Σαρρής), Ρομάνο (63΄ Μπούντιμιρ), Φραγκουλάκης, Λεάλ (63΄ Ρουμπάκης), Γιαλούσης, Κυριακίδης, Αλεξόπουλος.
Πέππας Παναγιώτης/ TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...