Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Τσάμπιονς Λιγκ: Τα τελευταία νέα των ομάδων

Gareth BaleImage via WikipediaΤέσσερις από τις οκτώ ομάδες που θα συνθέσουν την ημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ θα γίνουν γνωστές μέχρι την Τετάρτη. Την Τρίτη, η Μπαρτσελόνα φιλοξενεί την Άρσεναλ, θέλοντας να ανατρέψει την ήττα με 2-1 στο Λονδίνο, ενώ η Σαχτάρ θα προσπαθήσει στο Ντόνετσκ να διατηρήσει το εκτός έδρας 3-2 επί της Ρόμα.

Μία μέρα αργότερα, η Σάλκε καλείται να διαχειριστεί το 1-1 που απέσπασε στη Βαλένθια και η Τότεναμ υποδέχεται τη Μίλαν έχοντας το πάνω χέρι (νίκησε 1-0 στην Ιταλία).

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Με προβλήματα στην άμυνα θα φιλοξενήσει την Άρσεναλ η Μπαρτσελόνα. Ο Πεπ Γκουαρντιόλα (που πήρε εξιτήριο από την κλινική που νοσηλευόταν με κήλη μεσοσπονδυλίου δίσκου) δεν θα έχει στη διάθεσή του τους δύο βασικούς σέντερ μπακ, τον τραυματία Κάρλες Πουγιόλ και τον τιμωρημένο Ζεράρ Πικέ. Έτσι, στο κέντρο της άμυνας θα αγωνιστούν ο Ερίκ Αμπιντάλ μαζί με έναν εκ των Μιλίτο και Μπούσκετς. Στα θετικά για τους "μπλαουγκράνα" η επιστροφή του τερματοφύλακα Βίκτορ Βαλντές, που ξεπέρασε τον τραυματισμό του.

ΑΡΣΕΝΑΛ: Τρεις βδομάδες αναμενόταν να μείνει εκτός δράσης ο Ρόμπιν φαν Πέρσι, μετά τον τραυματισμό του στον τελικό Λιγκ Καπ την προηγούμενη Κυριακή. Μετά από μόλις 8 μέρες, ο Ολλανδός κατάφερε να προπονηθεί και συμπεριελήφθη στην αποστολή, αν και δύσκολα θα ξεκινήσει βασικός. Πιο πιθανή είναι η επιστροφή στη βασική ενδεκάδα του Σεσκ Φάμπρεγας, που έχασε δύο ματς, αλλά είναι απόλυτα έτοιμος να αγωνιστεί στο γήπεδο που από μικρός ονειρευόταν να πατήσει ως γηπεδούχος. Αντίθετα, από την αποστολή κόπηκαν οι τραυματίες Σονγκ, Γουόλκοτ, Φαμπιάνσκι και Φερμάελεν.

ΣΑΧΤΑΡ ΝΤΟΝΕΤΣΚ: Με αμυντική προσέγγιση θα στήσει την ομάδα του ο Μίρτσεα Λουτσέσκου όπως παραδέχθηκε στη συνέντευξη Τύπου. Στη διάθεσή του δεν έχει και πάλι τον τραυματία Αλεκσάντρ Κούτσερ, αλλά και τον μεσοεπιθετικό Φερναντίνιο.

ΡΟΜΑ: Οι "τζαλορόσι", στο ευρωπαϊκό ντεμπούτο του Βιντσέντσο Μοντέλα στον πάγκο, δεν μπορούν να υπολογίζουν στους τιμωρημένους Κασέτι και Μενέζ, ενώ από την προπόνηση της Δευτέρας αποχώρησε ο Βούτσινιτς, μάλλον για προληπτικούς λόγους.

ΤΟΤΕΝΑΜ: Η επιστροφή του Γκάρεθ Μπέιλ (ΦΩΤΟ) είναι το μεγάλο θέμα συζήτησης στο "Γουάιτ Χαρτ Λέιν". Με τον Ουαλό αριστερά και τον Λένον δεξιά, τα "σπιρούνια" γίνονται ταχύτατα και αυτό θα δυσκολέψει τη "βαριά" άμυνα της Μίλαν. Πιθανότατα έτοιμος θα είναι και ο φαν ντερ Φάαρτ, ενώ τραυματίες είναι οι Γούντγκεϊτ, Χάντλστοουν, Καμπούλ, Τσόρλουκα και Κινγκ.

ΜΙΛΑΝ: Με πληγωμένη μεσαία γραμμή πάει στο Λονδίνο η Μίλαν. Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι δεν μπορεί να υπολογίζει στους τραυματίες Πίρλο, Μπόατενγκ, Αμπροζίνι, στον τιμωρημένο Γκατούζο, αλλά και στους Κασάνο, φαν Μπόμελ και Εμάνουελσον, που δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής. Δεν αποκλείεται θέση βασικού λοιπόν να παρει ο 19χρονος Γερμανός Αλεξάντερ Μέρκελ.

ΣΑΛΚΕ: Με το κλίμα στο Γκελζεκίρχεν να είναι κακό και τους οπαδούς να ζητούν την απομάκρυνση του Φέλιξ Μάγκατ, η Σάλκε θέλει να κάνει την ευρωπαϊκή υπέρβαση. Απόντες στη ρεβάνς θα είναι οι Χούντελααρ, Πάντερ, Χούγκλαντ και Μόριτς.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Με αρκετές απουσίες πηγαίνει στη Γερμανία για να ανατρέψει το εις βάρος της 1-0 η Βαλένθια. Εκτός αποστολής έμειναν οι Τσόρι Ντομίνγκες, Μαντούρο, Μιγκέελ και Μόγια.
ENET.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...