Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Ψάχνει το θαύμα η ΑΕΛ!

Τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος και σιγά σιγά ξεκαθαρίζουν τα πράγματα στην ουρά. Η ΑΕΛ μετά το χαρακίρι κόντρα στον Εργοτέλη, ελπίζει μόνο σε θαύμα. Το gazzetta.gr σας αναλύει τα δεδομένα της παραμονής.

Φαίνεται πως πλέον οι ελάχιστοι βαθμοί που απαιτούνται για τη σωτηρία είναι οι 34, και κάποια πράγματα άρχισαν να ξεκαθαρίζουν, αφού μετά τον Πανσερραϊκό η Λάρισα ετοιμάζεται να τον ακολουθήσει στη Football League.

Ένα βήμα από τη Football League η ΑΕΛ!

Η πρώτη ομάδα που έχει ήδη υποβιβαστεί είναι ο Πανσερραϊκός και μετά τα χθεσινά αποτελέσματα η Λάρισα ετοιμάζεται να του κάνει παρέα. Οι «βυσσινί» βρέθηκαν από τον παράδεισο στην κόλαση μετά την «αυτοκτονία» κόντρα στον Εργοτέλη χάνοντας δύο πολύτιμους βαθμούς. Πλέον, η ΑΕΛ έχει μόνο μαθηματικές ελπίδες και το πιο σημαντικό, δεν εξαρτάται από τα δικά της αποτελέσματα.

Την 28η αγωνιστική έρχεται το παιχνίδι της Τούμπας απέναντι στον ΠΑΟΚ, ενώ μία... στροφή πριν από το τέλος η Λάρισα υποδέχεται την ΑΕΚ, πριν ολοκληρωθεί η χρονιά στο «Γ. Καραϊσκάκης» απέναντι στον Ολυμπιακό. Αν σκεφτεί κανείς και το πρόγραμμα, καταλαβαίνει κανείς ότι μόνο ένα θαύμα θα σώσει την ομάδα του Νίκου Κωστένογλου.

Σε δύσκολη θέση ο Αστέρας

Ο Αστέρας Τρίπολης έκανε ένα βήμα προς τα πίσω μετά την ήττα από την Ξάνθη, αφού έμεινε δύο βαθμούς πίσω από Κέρκυρα και Ατρόμητο και έγινε το φαβορί για να γίνει η τρίτη ομάδα που θα υποβιβαστεί. Οι Αρκάδες δίνουν τον υπέρ πάντων αγώνα την επόμενη αγωνιστική κόντρα στον Άρη, όπου η νίκη είναι αυτοσκοπός κι ελπίζουν ταυτόχρονα σε γκέλα της Κέρκυρας ή των Περιστεριωτών για να τους φτάσουν ή και να τους ξεπεράσουν ακόμα. Στη συνέχεια ακολουθεί το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό, για να κλείσει το πρόγραμμα με την εντός έδρας αναμέτρηση απέναντι στον Πανιώνιο που μπορεί τότε να είναι αδιάφορος.

Ατρόμητος και Κέρκυρα το πάνω χέρι

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν ο Ατρόμητος και η Κέρκυρα που έχουν από 30 βαθμούς και διαφορά δύο βαθμών από τον Αστέρα Τρίπολης. Στο Περιστέρι θα πρέπει να ανάψουν μία λαμπάδα στον Σφακιανάκη για το γκολ που σημείωσε, το οποίο εκτός από βαθμό έδωσε το ψυχολογικό ανέβασμα που χρειάζεται η ομάδα, καθώς βρέθηκε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση. Ο Ατρόμητος έχει πολύ δύσκολο πρόγραμμα αφού έχει να παίξει κατά σειρά με ΑΕΚ (εκτός), Ολυμπιακό (εντός) και Καβάλα (εντός).

Η Κέρκυρα, μετά και τη νέα ήττα από τον Παναθηναϊκό μπήκε για τα καλά στον... χορό του υποβιβασμού. Οι Φαίακες έμειναν στους 30 βαθμούς και πλέον η επόμενη αγωνιστική είναι εξαιρετικά κρίσιμη για την ομάδα. Την 28η αγωνιστική η Κέρκυρα υποδέχεται τον Πανιώνιο, ενώ την 29η αγωνίζεται και πάλι εντός έδρας αυτή τη φορά με τον Εργοτέλη, σε συνεχόμενα παιχνίδια ομάδων με τον ίδιο στόχο. Το πρόγραμμα κλείνει με το παιχνίδι στην Τούμπα, κάτι που σημαίνει ότι αν η Κέρκυρα θέλει να μείνει στην κατηγορία θα πρέπει να πάρει οπωσδήποτε τα εντός έδρας παιχνίδια.

Έχασε την ευκαιρία ο Πανιώνιος

Ο Πανιώνιος έχασε μεγάλη ευκαιρία να ξεφύγει από τις θέσεις που οδηγούν στον υποβιβασμό μετά την ισοπαλία με τον Ηρακλή. Οι Κυανέρυθροι, πάντως, παραμένουν φαβορί αφού υποδέχονται τον υποβιβασμένο Πανσερραϊκό σε δύο αγωνιστικές και μπορούν να κλειδώσουν την παραμονή.

Μικρή ασφάλεια

Η μεγάλη κεριδμένη της αγωνιστικής ήταν η Ξάνθη, που πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα και πλέον δύσκολα θα κινδυνέψει. Όσον αφορά Εργοτέλη και Ηρακλή, νιώθουν μια ασφάλεια σε σχέση με τους άλλους... μελλοθάνατους, αλλά ακόμα τα πράγματα είναι ρευστά και όλα μπορούν να αλλάξουν.

Η βαθμολογία σε 27 αγώνες

8. Ξάνθη 35
9. Εργοτέλης  33
10. Ηρακλής   33
11. Πανιώνιος   31
12. Ατρόμητος  30
13. Κέρκυρα   30
14. Αστέρας Τρίπολης   28
15. Λάρισα   25
16. Πανσερραϊκός   20

28η αγωνιστική

Ολυμπιακός Βόλου - Ξάνθη
ΑΕΚ - Ατρόμητος
Αστέρας Τρίπολης - Άρης
ΠΑΟΚ - Λάρισα
Πανσερραϊκός - Παναθηναϊκός
Εργοτέλης - Ηρακλής
Κέρκυρα - Πανιώνιος

29η αγωνιστική

Καβάλα - Ξάνθη
Ατρόμητος - Ολυμπιακός
Άρης - Ολυμπιακός Βόλου
Λάρισα - ΑΕΚ
Παναθηναϊκός - Αστέρας Τρίπολης
Ηρακλής - ΠΑΟΚ
Πανιώνιος - Πανσερραϊκός
Κέρκυρα - Εργοτέλης

30ή αγωνιστική

Ατρόμητος - Καβάλα
Ξάνθη - Άρης
Ολυμπιακός - Λάρισα
ΑΕΚ - Ηρακλής
Αστέρας Τρίπολης - Πανιώνιος
ΠΑΟΚ - Κέρκυρα
Πανσερραϊκός - Εργοτέλης
http://www.gazzetta.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...