Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Αναστασίου: «Δεν φοβάμαι τίποτα»

Δε φοβάται πιθανή τιμωρία της Λεωφόρου ο προπονητής του Παναθηναϊκού, ενώ δήλωσε ότι είναι ευχαριστημένος από τους παίκτες και περιμένει να «ανέβουν» οι Μέντες, Μπαϊράμι και Ζέκα


Το εγκώμιο των Μπεργκ και Φιγκερόα έπλεξε ο Γιάννης Αναστασίου μετά τη νίκη των «πράσινων» επί του Αστέρα Τρίπολης.

«Εγινε ένα όμορφο παιχνίδι και βοήθησε ο Αστέρας σε αυτό. Μας έδωσε τη δυνατότητα να δείξουμε κάποια πράγματα. Ξεκινήσαμε καλά. Στο πρώτο ημίχρονο δεν κάναμε τη μεγάλη ευκαιρία. Η τελική πάσα ίσως θα έπρεπε να ήταν καλύτερη. Στην άμυνα δεν είχαμε κανένα πρόβλημα. Κάναμε ορισμένα μικρά λάθη στο κέντρο. Αλλά είχαμε γρήγορη αντίδραση και παίρναμε ξανά την μπάλα. Στο δεύτερο ημίχρονο ανεβήκαμε. Πιέσαμε πιο ψηλά και πιστέψαμε περισσότερο στη νίκη.

Πετύχαμε ένα εκπληκτικό γκολ με τον Μπεργκ. Του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Είναι προσωπικό γκολ. Η ισοφάριση, αντί να μας κόψει τα πόδια, μας έδωσε φτερά. Σε συνδυασμό με την είσοδο του Φιγκερόα. Ξέραμε πως θα δημιουργήσουμε φάσεις και θέλαμε περισσότερους παίκτες μέσα στην περιοχή. Ο Φιγκερόα έδειξε την αίσθηση του γκολ που έχει. Αυτό τον ξεχωρίζει. Οπως και τον Μπεργκ. Είναι ευχάριστο για εμάς να έχουμε τέτοιους παίκτες», δήλωσε.

Μετά αναφέρθηκε στη στάση του κόσμου: «Πολλά συγχαρητήρια για τη συμπεριφορά του. Μας βοήθησε πολύ. Είναι σημαντικό πως δεν είχαμε ακραίες εκδηλώσεις, που θα μπορούσαν να είχαν κοστίσει. Η Λεωφόρος είναι έδρα και μας δίνει μεγάλη ώθηση. Θέλουμε τον κόσμο κοντά μας και όχι μακριά μας. Και όποιος παρεκτρέπεται, να τον συνεφέρουν οι άλλοι».

Μετά του ζητήθηκε ένα σχόλιο για τα τρία εντός έδρας ματς που έδωσε η ομάδα. «Τα παιδιά έκαναν τρομερή προσπάθεια. Υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης. Η ομάδα αρχίζει να ωριμάζει. Διαμορφώνει χαρακτήρα. Παίζουμε κάθε Κυριακή για τη νίκη. Τα κεφάλια κάτω και συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά. Οταν δεχόμαστε γκολ αντιδράμε σωστά, αλλά πρέπει να περιορίσουμε τα ανόητα λάθη που κάνουμε».

Στη συνέχεια του ζητήθηκε ένα σχόλιο, τι άλλαξε και η ομάδα δείχνει αυτό το καλό πρόσωπο. «Μέρα με την ημέρα τα παιδιά βελτιώνονται. Είναι αδύνατο να μη βελτιωθούν με τη δουλειά που γίνεται. Ρίχνουν ιδρώτα. Σε συνδυασμό με την άνοδο κάποιων παικτών όπως είναι ο Μπεργκ, ο Σίλντενφελντ, ο Πράνιτς, ενώ ο Φιγκερόα δεν χρειάζεται χρόνο προσαρμογής. Περιμένουμε τους Ντα Σίλβα, Μπαϊράμι και Ζέκα να ανέβουν και αυτοί. Τα παιδιά έχουν αρχίσει να πιστεύουν στους εαυτούς τους».

Υστερα ρωτήθηκε μήπως φοβάται τιμωρία της έδρας. «Δεν φοβάμαι τίποτα. Επειδή σαν παίκτης έχω αγωνιστεί σε άδειες εξέδρες, ξέρω την ψυχολογία του ποδοσφαιριστή. Εχουμε τεράστια εμπιστοσύνη στα παιδιά. Είναι καθαρά ψυχολογικό να παίζουν σε άδειες εξέδρες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...