Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Ολυμπιακός θα διεκδικήσει την Παρασκευή το μπασκετικό τουρνουά της Κωνσταντινούπολης

Με την κόκκινη εμφάνιση είναι οι νυν παίκτες του Ολυμπιακού Πριντεζης και Σλούκας δίπλα στους πρώην ερυθρόλευκους Βασιλειάδη και Γκόρντον

Οι αναμνήσεις του Ολυμπιακού από την Κωνσταντινούπολη είναι εξαιρετικές καθώς εκεί στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης το 2012. 


Αυτή τη φορά, το απόγευμα της Πέμπτης, πέτυχε την δεύτερη νίκη του στο τουρνουά «Rixos Cup», επί της Εφές Αναντολού με 83-78 και προκρίθηκε στον τελικό του τουρνουά όπου την Παρασκευή θα αντιμετωπίσει την Μπεσίκτας.

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα, που είχαν επικρατήσει στο πρώτο παιχνίδι επί της Μπουντιβέλνικ με τρομερή απόδοση στην τελευταία περίοδο, αυτή τη φορά άρχισαν αντίστροφα παίζοντας σε φρενήρη ρυθμό στην αρχή.

Με μπροστάρη τον Πέτγουεϊ, που πέτυχε οκτώ πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 31-18 (10ʼ) κόντρα στο συγκρότημα του Οχτάι Μαχμουτί με τους Πρίντεζη και Σλούκα να παίρνουν στη συνέχεια τη σκυτάλη και να οδηγούν εκ του ασφαλούς την ομάδα τους (50-32 στο ημίχρονο) !

Η διαφορά έφτασε και στους είκοσι πόντους (61-41 στο 25ʼ) με την ελληνική ομάδα να έχει και πολύ καλή αμυντική λειτουργία, αλλά κάπου εκεί άρχισε η αντεπίθεση των Τούρκων τόσο από την περιφέρεια, όσο και κοντά στο καλάθι, μειώνοντας τη διαφορά μέχρι και τους έξι πόντους (77-71 στο 38ʼ).

Σλούκας και Παπαπέτρου είχαν 6/6 βολές όμως στο τελευταίο δίλεπτο και ο νικητής δεν άλλαξε και έτσι αποφεύχθηκε η πιθανότητα να βρεθεί μετά από ένα και πλέον χρόνο (από τον τελευταίο τελικό του πρωταθλήματος 2012-13) ο Ολυμπιακός αντίπαλος με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, που κουτσάρει τη Φενέρμπαχτσε.

Aναντολού Εφές (Μαχμούτι): Ερντέν 10, Πλάνινιτς 8, Μπάρατς 6, Γκόρντον 4, Μπατούκ 2, Σαβάνοβιτς 16 (2), Χόπσον 16 (2), Οσμάν 7, Μπαλμπάι 3, Βασιλειάδης 6,

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας):Πέτγουεϊ 8 (2), Λο 9 (1τριπ, 6ασ), Ντάνστον 8, Περπέρογλου 8 (2), Παπαπέτρου 9 (1), Σλούκας 15 (1), Σίμονς 6, Πρίντεζης 13, Μάντζαρης 5 (1), Χριστοδούλου, Λοτζέσκι 2.

Ο Ολυμπιακός τερμάτισε πρώτος στον όμιλο του, μπροστά από την Εφές (η οποία επικράτησε 73-63 της Μπουντιβέλνικ και πήρε τελικά τη δεύτερη θέση), ενώ την πρωτιά στον δεύτερο όμιλο εξασφάλισε η Μπεσίκτας μετά τις νίκες της τόσο επί της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ (56-49) όσο και επι της Ζαλγκίρις Κάουνας (78-62).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...