Σάββατο 15 Μαΐου 2010

Ο Απόλλων Λεμεσού κατέκτησε το Κύπελλο Κύπρου νικώντας 2-1 τον ΑΠΟΕΛ


Την κατάκτηση του 6ου Κυπέλλου στην ιστορία του συλλόγου πανηγύρισε το Σάββατο ο Απόλλων Λεμεσού. Η ομάδα της Λεμεσού επικράτησε με 2-1 του ΑΠΟΕΛ στον τελικό της διοργάνωσης στο κατάμεστο ΓΣZ και στέφθηκε Κυπελλούχος Κύπρου ύστερα από εννέα χρόνια.
Απόλλων Λεμεσού – ΑΠΟΕΛ 2-1 (1’ Μπαγκούρα, 73’ Μερκής – 23’ Ζεβλάκοφ)

Με γκολ από τα αποδυτήρια μπήκε στον αγωνιστικό χώρο ο Απόλλων. Δευτερόλεπτα μετά το εναρκτήριο σφύριγμα, ο Νούνιεζ γέμισε από τα δεξιά για τον Μπαγκούρα, που με πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής έκανε το 1-0 για τους γηπεδούχους.

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, παρά το γρήγορο τέρμα που δέχθηκε, κατάφερε στη συνέχεια να πάρει στα χέρια της τα ηνία του αγώνα και να φέρει την ισορροπία στο 23ο λεπτό, χάρη στην κεφαλιά του Ζεβλάκοφ. Και οι δύο πλευρές προσπάθησαν για δεύτερο γκολ στη συνέχεια, αλλά το 1-1 διατηρήθηκε μέχρι την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος, το παιχνίδι ήταν πιο ανοιχτό, με τον Απόλλωνα να δημιουργεί τις ευκαιρίες, αλλά ο ΑΠΟΕΛ είχε την κατοχή της μπάλας. Ο Ατόρνο έχασε δύο ευκαιρίες να βάλει ξανά τους κυανόλευκους μπροστά στο σκορ, στο 54’ και στο 57’, ενώ ο Χαραλαμπίδης δεν μπόρεσε να κάνει το 2-1 για τους φιλοξενουμένους στο 65’, όταν η κεφαλιά του κατέληξε άουτ.

Η λύτρωση για την ομάδα του Κρισμάρεβιτς ήρθε στο 73’, όταν μετά την εκτέλεση φάουλ του Κοσόφσκι, ο Μερκής έπιασε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στην εστία του Χιώτη, γράφοντας το 2-1. Οι γαλαζοκίτρινοι δεν μπόρεσαν να απαντήσουν στα εναπομείναντα λεπτά και το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους παίκτες του Απόλλωνα να πανηγυρίζουν το 6ο Κύπελλο της ομάδας.

Απόλλων Λεμεσού (Μ. Κρισμάρεβιτς): Σβαλόφσκι, Λόπεζ, Σεγκάρες, Μερκής, Σάλες, Κιντέρος, Οσενί, Μπαγκούρα (89’ Σταύρου), Ατόρνο (76’ Λάι), Αβραάμ (81’ Νεβά), Νούνιεζ.
ΑΠΟΕΛ (Ιβ. Γιοβάνοβιτς): Χιώτης, Πουρσαϊτίδης, Χατζί (81’ Αλεξάνδρου), Μπρούερς (88’ Μαρσίνιο), Κόντης, Μιχαήλ (81’ Παουλίστα), Μοραίς, Πίντο, Κοσόφσκι, Χαραλαμπίδης, Ζεβλάκοφ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...