Σάββατο 15 Μαΐου 2010

Ανεπίσημο ντεμπούτο για Μέιφορθ με ήττα της Εθνικής βόλεϊ από το Μαυροβούνιο



Την ήττα στο πρώτο φιλικό παιχνίδι της χρονιάς γνώρισε η Εθνική ομάδα από το Μαυροβούνιο με 3-0 σετ. Το συγκρότημα του Γκόρντον Μέιφορθ παρουσιάστηκε ανέτοιμο σε σχέση με τους αντιπάλους του, γεγονός βέβαια που οφείλεται και στις απουσίες όλου σχεδόν του βασικού κορμού της ομάδας.
Ο Αμερικανός τεχνικός ξεκίνησε με τους Μηνούδη, Πετρέα, Προύσαλη, Ρουμελιώτη, Κανέλλο, Φράγκο και Γκαρά, η σύνθεση όμως αυτή δεν έδεσε αρκετά, με την ήττα να έρχεται φυσικά.
Στη συνέχεια έγιναν πολλές αλλαγές, με πολλούς παίκτες να παίρνουν χρόνο συμμετοχής, η απουσία όμως ενός παίκτη ικανού στα τελειώματα φάσεων, αλλά και τα προβλήματα στην υποδοχή, δεν άφησαν τους διεθνείς να πάρουν τη νίκη.

Στο αυριανό φιλικό (18:00 και πάλι στου Ρέντη), η εθνική θα είναι με άλλο πρόσωπο, καθώς αναμένονται και οι διεθνείς του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού (Ανδρέας Ανδρεάδης, Νίκος Σμαραγδής, Ηλίας Λάππας, Γιώργος Στεφάνου και Δημήτρης Τζούριτς), ενώ ο Βασίλης Κουρνέτας αναμένεται να επιστρέψει στην Ελλάδα τη Δευτέρα (17/5).
Τα σετ: 25-16, 25-16, 25-21
Ελλάδα: Προύσαλης 1 (1 άσος), Πετρέας 6 (1 άσος, 2 μπλοκ), Μηνούδης 3 (1/7, 33% υποδοχή), Κανέλλος 7 (2 μπλοκ), Φράγκος 12 (1 άσος, 11/21, 63% υποδοχή), Ρουμελιώτης 9 (1 μπλοκ, 8/18), Γκαράς (λ, 27%), Λιβαθηνός, Τερζής, Καριπίδης 7 (2 μπλοκ, 5/10), Πελεκούδας 3 (1 άσος), Πέτρογλου 16 (1 άσος, 15/20), Παπαδημητρίου (λ, 43%)
«Πολλά λάθη»
«Γενικά κάναμε πολλά λάθη και πρέπει να τα μειώσουμε. Η μεγάλη διαφορά στο σημερινό ματς ήταν τα 15 μπλοκ που είχαν εκείνοι, ενώ εμείς 7, αλλά και οι άσοι που δεχθήκαμε. Πρέπει να περιορίσουμε τα λάθη στο σερβίς. \
»Ο Πέτρογλου πήγε πολύ καλά, με 75% στην επίθεση. Θέλουμε βελτίωση σε υποδοχή και πάσα. Η αλήθεια είναι πως δεν ήμασταν τόσο κακοί, γιατί είχαμε μπάλες, αλλά δεν τις τελειώσαμε και εκεί πρέπει να δουλέψουμε», σχολίασε ο Γκόρντον Μέιφορθ αναφερόμενος στο αγωνιστικό κομμάτι του φιλικού.

Ερωτηθείς για την ετοιμότητα της εθνικής εν όψει των επίσημων υποχρεώσεων την ερχόμενη εβδομάδα στον προκριματικό γύρο για το Ευρωπαϊκό, απάντησε πως: «Δεν έχουμε όλη την ομάδα μαζί. Αν πηγαίναμε έτσι στη Λετονία, θα έπρεπε να βελτιώσουμε πολλά. Αύριο θα είμαστε όλοι μαζί, αλλά και πάλι οι μισοί θα είναι χωρίς προπόνηση».
«Ετσι είναι η κατάσταση στην Ελλάδα»
Κληθείς να σχολιάσει την κατάσταση στο ελληνικό βόλεϊ που από σήμερα είναι χωρίς διοίκηση, απάντησε απορημένος... «Αν σας έλεγαν πως ο Χριστοφιδέλης είναι εκτός, μετά και ο Πανταλέων, στη συνέχεια πως θα έχετε μόνο μία ημέρα για προπόνηση με όλη την ομάδα και στο τέλος πως δεν υπάρχει διοίκηση, εσείς τι θα λέγατε; Ακόμα και η γιαγιά μου μπορεί να καταλάβει την κατάσταση»!

Εμφανίστηκε πάντως αισιόδοξος: «Μου έχουν πει πως στην Ελλάδα όλα γίνονται σωστά την τελευταία στιγμή και δεν έχω λόγο να μην το πιστεύω», για να σχολιάσει με δόση χιούμορ: «Μετά τους 300 του Λεωνίδα δεν νομίζω πως έχει δοκιμαστεί κάποιος περισσότερο από εμάς».
«Αστεία πράγματα»
Τέλος, για το χαρτί που δεν έχει πάρει ακόμα από τη ΓΓΑ, δήλωσε (αρκετά εκνευρισμένος): «Νιώθω σαν τον Ομπάμα που του λένε πως δεν είναι Αμερικανός. Δεν είναι πρόβλημα η βίζα μου. Μπορώ να δουλέψω σε οποιαδήποτε χώρα της Ευρώπης. Εχω την άδεια της FIVB και δεν χρειάζεται η άδεια της ΓΓΑ.
»Αν έπρεπε να δουλέψω σε ελληνικό σύλλογο ίσως να είχα πρόβλημα. Εχω το πτυχίο της FIVB που είναι το ανώτερο, έχω τέσσερα χρόνια στην ιαπωνική λίγκα και το πιστοποιητικό της αμερικάνικης ομοσπονδίας. Εχω κάνει όλες τις ιατρικές εξετάσεις που δεν έχει κάνει κανείς έλληνας προπονητής. Είναι αστεία πράγματα αυτά για μένα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...