Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

Καζλάουσκας: Πάμε για μετάλλιο στο Μουντομπάσκετ

Με στόχο το μετάλλιο όπως δήλωσε ο Γιόνας Καζλάουσκας, αρχίζει σήμερα την προετοιμασία της η Εθνική μπάσκετ για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, που θα διεξαχθεί στην Τουρκία από τις 28 Αυγούστου μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου. Η πρώτη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ και στη συνέχεια η αποστολή ταξίδεψε για το Καρπενήσι, όπου θα πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο μέχρι τις 25 του μηνός.

Απόντες από την αποστολή είναι ο τραυματίας Παναγιώτης Βασιλόπουλος, ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης που βρίσκεται στις ΗΠΑ και συμμετέχει σε φιλικά των Κλίπερς στο «Σάμερ Λιγκ» του Λας Βέγκας, καθώς και οι Νίκος Παππάς και Κώστας Παπανικολάου που βρίσκονται στην Κροατία με την Εθνική Νέων Ανδρών. Ο Σχορτσιανίτης αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα τη Δευτέρα το βράδυ και την Τρίτη θα ενσωματωθεί με την αποστολή. Απών από την αποστολή είναι και ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης λόγω σοβαρού οικογενειακού προβλήματος.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιόνας Κασλάουσκας τόνισε ότι το Μουντομπάσκετ αποτελεί μεγάλη πρόκληση για την Ελλάδα, η οποία στην προηγούμενη διοργάνωση είχε πολύ καλή παρουσία. «Σε όποια διοργάνωση και να συμμετέχει η Ελλάδα, πάντα στοχεύει στα μετάλλια. Θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό. Θέλουμε να δείξουμε τι σημαίνει η Ελλάδα στο μπάσκετ. Πλέον είμαι δεύτερο χρόνο στην ομάδα, γνωριζόμαστε καλύτερα με τους παίκτες και θα προσπαθήσουμε να βελτιωθούμε σε κάποια πράγματα. Πέρυσι μας έλειψαν οι Διαμαντίδης, Παπαλουκάς, Τσαρτσαρής και Βασιλόπουλος.  Φέτος θα έχουμε τους Διαμαντίδη και Τσαρτσαρή, ενώ δεν θα είναι μαζί μας ο Κουφός».

Ο Αντώνης Φώτσης από την πλευρά του επισήμανε ότι το σημαντικό είναι να μην υπάρξουν τραυματισμοί και ότι η ομάδα θα προετοιμαστεί όσο το δυνατόν καλύτερα με στόχο μια καλή παρουσία.

«Κάθε φορά που ξεκινά η Εθνική οι στόχοι είναι μεγάλοι. Πάμε για μετάλλιο. Ελπίζω να έχουμε υγεία και όλοι μαζί να προχωρήσουμε ενωμένοι και να πετύχουμε τους στόχους μας» είπε ο Βασίλης Σπανούλης.

Στην επιστροφή του Δημήτρη Διαμαντίδη εστίασε τις δηλώσεις του ο Νίκος Ζήσης, λέγοντας ότι η ομάδα είναι γίνεται περισσότετο ποιοτική. Ο Γιώργος Πρίντεζης από την πλευρά του τόνισε η ομάδα θα προσπαθήσει να φανεί αντάξια των προσδοκιών και να φθάσει όσο πιο ψηλά μπορεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...