Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Όλα στο... μηδέν στο ντεμπούτο του Ριέρα


Χωρίς νικητή έληξε το φιλικό προπονητικού χαρακτήρα του Ολυμπιακού με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης, που διεξήχθη στις εγκαταστάσεις του Ρέντη.

Οι «ερυθρόλευκοι», με τους οποίους έκανε ανεπίσημο ντεμπούτο ο Άλμπερτ Ριέρα, αναδείχθηκαν ισόπαλοι 0-0 με τους Αρκάδες, δείχνοντας σε ένα ακόμη ματς ότι τους λείπει το εύκολο γκολ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα του Λίνεν έχασε πέναλτι στο 86’ με τον Μήτρογλου, ο οποίος νικήθηκε από τα 11 βήματα από τον Ντεγκρά, που απέκρουσε με τα πόδια.

Όσον αφορά τον Ισπανό αριστεροπόδαρο μέσο, αγωνίστηκε για 62 λεπτά χωρίς και φάνηκε «έξω απ' τα νερά του».

Λογικό εδώ που τα λέμε, καθώς θέλει το χρόνο του για να βρεθεί στα επιθυμητό επίπεδο από πλευράς φυσικής κατάστασης και να «δεθεί» με τους νέους τους συμπαίκτες.

Εν αντιθέσει με τον Ριέρα, ο Αριέλ Ιμπαγάσα αγωνίστηκε βασικός, όντας αρκετά δραστήριος ιδίως στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης.

Η ομάδα του Λίνεν είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πρώτο ημίχρονο, δημιουργώντας, μετά το πρώτο 20 λεπτό αρκετούς κινδύνους μπροστά από την εστία του Ντεγκρά με πρωταγωνιστές τους Ιμπαγάσα και Οσκαρ.

Πάντως οι Αρκάδες ήταν η ομάδα που δημιούργησε την πρώτη καλή φάση στο ματς, καθώς στο 6’ ο Ουντόζι σημάδεψες το δοκάρι του Πάρντο.

Όσον αφορά τον Ριέρα, στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης έμοιαζε εντελώς αποκομμένος από την υπόλοιπη ομάδα.

Στη συνέχεια ωστόσο άρχισε να εγκλιματίζεται. Ο Ισπανός ανέβασε ρυθμούς και έδειχνε διάθεση να συμμετέχει στις φάσεις, έχοντας δύο πολύ καλά σουτ στο 20’ και το 42’, με το δεύτερο μάλιστα να δυσκολεύει αρκετά τον κίπερ του Αστέρα.

Πάντως η αλήθεια είναι ότι δεν τροφοδοτήθηκε αρκετά από τους συμπαίκτες του.

Όπως προαναφέραμε στο σημερινό παιχνίδι έβγαλε μάτια κυριολεκτικά η κλάση Αριέλ Ιμπαγάσα. Από τα πόδια του Αργεντινού άσου περνούσε κυρίως όλο το παιχνίδι της ομάδας του Πειραιά, ενώ η συνεργασία του με τον Όσκαρ ήταν άψογη.

Ενδεικτικό της καλής συνεργασίας των δύο αποτελεί το γεγονός ότι οι δύο κορυφαίες στιγμές των «ερυθρόλευκοι» στο α’ μέρος (στο 23’ και 27’) με δημιουργό τον Ιμπαγάσα και εκτελεστή τον Όσκαρ.

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός έριξε ταχύτητα, αφού υπάρχει και ο κρίσιμος επαναληπτικός με την Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Ισραήλ.

Στη συνέχεια ο Έβαλντ Λίνεν άρχισε τις αλλαγές, με αποτέλεσμα η ομάδα να χάσει τη συνοχή του. Πράγμα που εκμεταλλεύτηκε ο Αστέρας, ο οποίος πήρε τα ηνία του αγώνα και μάλιστα έφτασε μία ανάσα από το γκολ σε μία-δύο περιπτώσεις.

Πάντως μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ είχε και ο Ολυμπιακός σε δύο περιπτώσεις.

Αρχικά στο 86’ όταν ο Μήτρογλου αστόχησε σε πέναλτι που κέρδισε ο Βάντερσον (απέκρουσε με τα πόδια ο Ντεγκρά), και τρία λεπτά αργότερα με ένα σουτ του Γιάννη Παπαδόπουλου, που τράνταξε το δοκάρι του πορτιέρο του Αστέρα.

Ολυμπιακός:
Πάρντο (70' Μέγκιερι), Τοροσίδης (59' Βασιλόγιαννης), Ραούλ Μπράβο (59' Γ. Παπαδόπουλος), Ποτουρίδης, Αβραάμ Παπαδόπουλος (59' Επστάιν), Κατσικογιάννης, Ιμπαγάσα (59' Νικλητσιώτης), Οσκαρ (59' Βάντερσον), Ριέρα (59' Σοϊλέδης), Μήτρογλου, Ζαϊρί (46' Φετφατζίδης)

Αστέρας Τρίπολης: Αναστασόπουλος (46' Ντεγκρά), Αργυρόπουλος (56' Ρούμπιλ), Μπαρτολίνι (46' Ορόθκο), Φυτανίδης, Πιπίνης (55' Ουριμπάρι), Μπαστία, Κερ, Ουντότζι (Αράς), Καρέρα, Ρίος (52' Λαδάκης), Ρομπέρτο (57' Μάρτινς)
ZOUGLA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...