Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

Τέλος εποχής για Ραούλ

Μετά από 16 χρόνια η σημαία της Ρεάλ υποστέλλεται. Ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές της ιστορίας της, ο Ραούλ, ανακοίνωσε την απόφασή του να αποχωρήσει και να συνεχίσει την καριέρα του στη Σάλκε. Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Marca» ο 33χρονος επιθετικός αποδέχθηκε την πρόταση του γερμανικού συλλόγου και τη Δευτέρα θα ακολουθήσει η επίσημη ανακοίνωση.

Ο Ραούλ τελικά αποδέχθηκε την πρόταση του προπονητή της Σάλκε Φέλιξ Μάγκατ και πρόκειται να υπογράψει διετές συμβόλαιο. Ο 33χρονος φορ εντάχθηκε στη «βασίλισσα» σε ηλικία 15 ετών, αφού προηγουμένως είχε απορριφθεί από τις ακαδημίες της Ατλέτικο Μαδρίτης!

Σε ηλικία 17 ετών προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα των Μαδριλένων, αγωνίστηκε σε 550 παιχνίδια πρωταθλήματος και πέτυχε 228 γκολ. Συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις φόρεσε 729 φορές τη φανέλα της «βασίλισσας», σημείωσε 322 γκολ και είναι ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στην ιστορία του συλλόγου. Παράλληλα είναι ο ποδοσφαιριστής με τις περισσότερες συμμετοχές (128) στο Τσάμπιονς Λιγκ και τοπ σκόρερ στην ιστορία του θεσμού με 66 γκολ.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του δεν αντίκρισε ποτέ την κόκκινη κάρτα, γεγονός που αποδεικνύει το ήθος του.

Από το 2003, μετά την αποχώρηση του Φερνάνδο Ιέρο, χρίστηκε αρχηγός της Ρεάλ με την οποία κατέκτησε σχεδόν όλους τους τίτλους που υπάρχουν στο ποδόσφαιρο. Μετράει 3 Τσάμπιονς Λιγκ, 6 πρωταθλήματα και 4 σούπερ καπ Ισπανίας, ένα διηπειρωτικό και 2 σουπερ καπ Ευρώπης.

Με την Εθνική ομάδα δεν κατάφερε να κερδίσει κανένα τρόπαιο, καθώς δεν ήταν μέλος της ούτε στο EURO 2008 ούτε και στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής. Με τους «φούριας ρόχας» έπαιξε σε 102 παιχνίδια από το 1996 έως το 2006 και με 44 γκολ είναι κορυφαίος σκόρερ, με τον Νταβίντ Βίγια να υπολείπεται κατά ένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...