Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

Άλλαξε ιδιοκτήτη ο Ιωνικός

Μετά από 21 χρόνια ο Ιωνικός δεν ανήκει πλέον στην οικογένεια Κανελλάκη. Ο γιός του αείμνηστου Νίκου Κανελλάκη, Χρήστος, παραχώρησε τις μετοχές της ΠΑΕ στον αρτοβιομήχανο Κώστα Χαραλαμπίδη, κλείνοντας το μεγαλύτερο κεφάλαιο στην ιστορία του συλλόγου.

Μετά την οικογένεια Βαρδινογιάννη που από το καλοκαίρι του 1979 είναι ιδιοκτήτρια του Παναθηναϊκού, οι Κανελλάκηδες αποτέλεσαν τη δεύτερη δυναστεία στο ελληνικό ποδόσφαιρο με 21 χρόνια στον Ιωνικό, από το 1989 έως φέτος.

Ο αείμνηστος Νίκος Κανελλάκης ανέλαβε τον Ιωνικό το καλοκαίρι του 1989 όταν η ομάδα ανέβηκε στην Α’ Εθνική, καθώς ο τότε διοικητικός ηγέτης Δημήτρης Μελισσανίδης αδυνατούσε να σηκώσει το οικονομικό βάρος. Ο Κανελλάκης κατέβαλε 50 εκατομμύρια δραχμές και ο Ιωνικός μετετράπη σε ΠΑΕ.

Επί ημερών ο Ιωνικός κατάφερε να συμμετάσχει στο Κύπελλο UEFA τη σεζόν 1999-2000, οπότε και αποκλείστηκε από τη Ναντ. Την ίδια χρονιά έφθασε μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου ηττήθηκε από την ΑΕΚ με 3-0.

Τον Απρίλιο του 2004 ο Νίκος Κανελλάκης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 53 ετών. Την ομάδα ανέλαβαν στη συνέχεια οι γιοί του Χρήστος και Λεωνίδας. Μια προσπάθεια που έγινε για συγχώνευση με την Χαλκηδόνα απέτυχε και αντίστροφη μέτρηση για τον Ιωνικό άρχισε το 2007, καθώς υποβιβάστηκε στη Β’ Εθνική. Ο Χρήστος Κανελλάκης προσπάθησε να πουλήσει την ομάδα, δεν βρέθηκε αγοραστής και τελικά παραχώρησε τις μετοχές στον Κώστα Χαραλαμπίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...