Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Χαλάλι η κούραση!


Η νίκη της ΑΕΚ επί της Μπλάκμπερν (2-1), χθες, στο δεύτερο φιλικό της Ενωσης στην Αυστραλία, ουσιαστικά εξασφάλισε την πρώτη θέση στους «κιτρινόμαυρους» στο τουρνουά. Για να τη χάσει θα πρέπει η Ρέιντζερς στο τελευταίο ματς να επικρατήσει των «κιτρινόμαυρων» 5-0, ένα σκορ που η λογική λέει πως δεν θα επιτευχθεί.

Επομένως, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, η ΑΕΚ θα τερματίσει πρώτη και το όφελός της δεν θα είναι μόνο ψυχολογικό, αλλά και χρηματικό αφού θα πάρει μπόνους 100.000 ευρώ. Προσθέτοντας σε αυτά τα χρήματα τα 390.000 ευρώ που έτσι και αλλιώς είχε εξασφαλισμένα από τη συμμετοχή της -και μόνο- στα τρία φιλικά, αλλά και κάτι περισσότερα από 50.000 ευρώ που εισέπραξε από τις πωλήσεις των επίσημων προϊόντων της ΠΑΕ στους ομογενείς στο Σίδνεϊ, θα διαπιστώσουμε πως φτάνουμε στο ποσό των 550.000 ευρώ και ίσως κάτι παραπάνω! Χαλάλι η κούραση και το μεγάλο ταξίδι για την ΑΕΚ, σαφέστατα, αφού με αυτά τα λεφτά το κλαμπ μπορεί να κάνει είτε μια μεταγραφή είτε να καλύψει μέρος της τρύπας του φετινού ελλείμματος.

Πώς να μην είναι χαρούμενος ο Αδαμίδης λοιπόν με την πρωτιά; Το νέο ερώτημα που τίθεται είναι πώς θα αξιοποιηθούν αυτά τα χρήματα; Θα υπάρξει προσθήκη ποδοσφαιριστή ή όχι; Ο Αδαμίδης περιμένει την οριστική απόφαση του Μπάγεβιτς. Εκείνος διαπιστώνει πως επιθετικά δεν έχει κανένα πρόβλημα. Από τη μέση και μπροστά η ομάδα του «ζωγραφίζει». Η άμυνα δείχνει η «αχίλλειος πτέρνα» της Ενωσης και ιδιαίτερα στο δεξί μπακ, αλλά και στον στόπερ. Χθες, βασικοί έπαιξαν οι Γεωργέας δεξιά και κεντρικοί οι Δέλλας, Μαϊστόροβιτς. Στο τέρμα που δέχτηκε η ΑΕΚ «κοιμήθηκαν» όλοι τους, κάτι που δεν άρεσε καθόλου στον προπονητή.

Η λογική λέει ότι θα τη ζητήσει τελικά τη μία μεταγραφή. Αν πάρει δεξιό μπακ, «καίει» τον Γιάχιτς για τους λόγους που σας αναλύσαμε και στο χθεσινό μας ρεπορτάζ. Αν πάρει στόπερ, ίσως τεθεί εκ νέου θέμα Μαϊστόροβιτς και άμεσης αποχώρησής του από τον σύλλογο. Με τη επιστροφή της Ενωσης στην Αθήνα όλα θα ξεκαθαρίσουν.

Η ΕΝΩΣΗ ΠΕΤΑΕΙ «ΦΩΤΙΕΣ» ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ

«Φωτιές» πετάει η ΑΕΚ επιθετικά και το απέδειξε και χθες, στο φιλικό με την Μπλάκμπερν. Μετά την πεντάρα στη Σίδνεϊ, έριξε δύο γκολ στους Αγγλους (2-1) και θα μπορούσε να σημειώσει ακόμη περισσότερα. Ο Σκόκο άνοιξε το σκορ στο 20’ έπειτα από φανταστική ομαδική προσπάθεια. Με κινηματογραφικό ρυθμό η μπάλα έφυγε από τα πόδια του Μπερνς (ο Αυστραλός ήταν εξαιρετικός), του Καφέ (τακουνάκι), του Λυμπερόπουλου (με τη μία) και κατέληξε στον Σκόκο που αφού πρώτα «έσπασε» τη μέση του α λα... Μέσι, αδειάζοντας τον προσωπικό του αντίπαλο, έστειλε την μπάλα με πλασέ στα δίχτυα! Στο 24’ ο Λεονάρντο έκανε το γύρισμα στην περιοχή, στο ύψος του πέναλτι, και ο Λυμπερόπουλος με μονοκόμματο σουτ διαμόρφωσε το 2-0. Η Μπλάκμπερν μείωσε στο 82’ όταν η άμυνα της ΑΕΚ αδράνησε και ο Τζόουνς με κεφαλιά έκανε το 2-1. Ντεμπούτο έκανε και ο Ντιόπ που έδειξε πολύ δυνατός στο κέντρο. Η ΑΕΚ έπαιξε με τους Σάχα, Καφέ, Μαϊστόροβιτς, Δέλλα, Γεωργέα (74’ Γιάχιτς), Λεονάρντο (68’ Ντιόπ), Μάκο, Λαγό (44’ Καράμπελα), Μπερνς (73’ Εντερ), Σκόκο, Λυμπερόπουλο.

- «ΕΙΜΑΙ πολύ ικανοποιημένος από την απόδοση της ομάδας. Ηταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Είχαμε αγωνιστική πειθαρχία από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό και πιστεύω ότι κερδίσαμε δίκαια» δήλωσε ο Μπάγεβιτς μετά το χθεσινό παιχνίδι. Οταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις που έκανε ο Αλαρντάις (προπονητής της Μπλάκμπερν), περί σκληρού παιχνιδιού από την πλευρά της ΑΕΚ, είπε: «Οχι, δεν έπαιξαν καθόλου δυνατά τα παιδιά. Επαιξαν όπως τους ζήτησα. Επρεπε να παίξουν δυνατά, αλλά σε καμία περίπτωση δεν έπαιξαν αντιαθλητικά». Τέλος, για τον Μπερνς τόνισε: «Δεν χρειαζόταν να δούμε το σημερινό παιχνίδι για να μάθουμε τις δυνατότητές του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...