Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Ανακοίνωσε Κανόμπιο η ΑΕΛ


Την απόκτηση του 30χρονου Ισπανού μεσοεπιθετικού Φάμπιο Κανόμπιο ανακοίνωσε επισήμως η ΑΕΛ.

Αναλυτικά:

«Η ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 ανακοινώνει την απόκτηση του Φαμπιάν Κανόμπιο. Ο διεθνής Ουρουγουανός μεσοεπιθετικός συμφώνησε με την ομάδα μας και υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας ενός έτους.

Ο Κανόμπιο έρχεται στη Λάρισα σε ιδανική ποδοσφαιρική ηλικία (μόλις 30 ετών) κουβαλώντας μαζί του την πολύτιμη εμπειρία από την 7ετή παρουσία του στην Πριμέρα Ντιβιζιόν και μάλιστα με γεμάτες - από πλευράς συμμετοχών – σεζόν, αφού συνολικά κατέγραψε 195 επίσημες εμφανίσεις στο πρωτάθλημα, εκ των οποίων οι 167 ως βασικός. Δυο στοιχεία που τον καθιστούν μια εξαιρετικά σημαντική προσθήκη στο δυναμικό της ομάδας μας.

Ο Νέστορ Φαμπιάν Κανόμπιο Μπενταμπέρι, όπως είναι το πλήρες όνομά του, γεννήθηκε στο Μοντεβιδέο στις 8 Μαρτίου του 1980.

Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα από την Πογκρέσο το 1997 και οι εξαιρετικές του εμφανίσεις τον έφεραν, μέσα σε μια τριετία, στο κατώφλι της Πενιαρόλ, μιας από τις παραδοσιακές ποδοσφαιρικές δυνάμεις της Ουρουγουάης. Με 26 γκολ σε 73 αγώνες μέσα σε μόλις 2 χρόνια και ένα τίτλο πρωταθλητή (2003) ο Κανόμπιο άρχισε να τραβάει βλέμματα από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Τον επέλεξε ο Ράφα Μπενίτεθ για λογαριασμό της Βαλένθια στην οποία αγωνίστηκε 1 χρόνο, καταγράφοντας τις περισσότερες συμμετοχές του στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ και όχι στο πρωτάθλημα. Παρόλα αυτά η συγκυρία για αυτόν ήταν ιδιαίτερα ευνοϊκή, αφού ευτύχησε να πανηγυρίσει την κατάκτηση δύο τίτλων (εγχώριου και ευρωπαϊκού) με τις «Νυχτερίδες».

Το καλοκαίρι του 2004 μετακόμισε – με μορφή δανεισμού – στη «νεοφώτιστη» τότε στην Πριμέρα Ντιβιζιόν, Θέλτα, η οποία διατηρούσε την οψιόν αγοράς των δικαιωμάτων του το επόμενο καλοκαίρι. Φυσικά οι άνθρωποι του συλλόγου έκαναν χρήση του δικαιώματος αυτού, αφού ο Κανόμπιο έβγαλε… μάτια την πρώτη του χρονιά στο Βίγκο σκοράροντας 12 φορές σε 38 αγώνες. Ακολούθησαν 3 γεμάτες σεζόν με τη φανέλα της Θέλτα και το καλοκαίρι η μεταγραφή στη Βαγιαδολίδ, όπου την τελευταία διετία ήταν εξίσου παραγωγικός με 53 αγώνες πρωταθλήματος και 5 γκολ.

Διεθνής με την Εθνική ομάδα Ανδρών της Ουρουγουάης χρίστηκε τον Οκτώβριο του 2001 σε ηλικία μόλις 21 ετών, σε ένα ματς κόντρα στην Κολομβία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Τα χρώματα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας του έλαβε μέρος και στο Κόπα Αμέρικα του 2007, καταγράφοντας συνολικά όλα αυτά τα χρόνια 9 επίσημες παρουσίες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...