Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Νίκη-ανατροπή ο Ολυμπιακός

Δύσκολη νίκη-ανατροπή στον 3ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, πέτυχε ο Ολυμπιακός στο άδειο Καραϊσκάκη επί της Μακάμπι με 2-1, που αιφνιδίασε και προηγήθηκε στο 18ο λεπτό με πέναλτι του Μεντούντζανιν. Ο Ζαϊρϊ στο 66’ και ο Ρόμενταλ στο 73’ πέτυχαν τα γκολ των «ερυθρόλευκων». Με δέκα οι Ισραηλινοί από το 60’ (δεύτερη κίτρινη ο Μπάνινγκ), που είχαν δοκάρι στο 45’ με τον Ιτζάκι.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε άσχημα το παιχνίδι και δεν κατάφερε να επιβάλλει το ρυθμό του. Η Μακάμπι αμυνόταν στο μισό γήπεδο, ήταν καλά στημένη, είχε κλείσει τους διαδρόμους και δεν επέτρεψε στους «ερυθρόλευκους» να βρουν ρυθμό. Σαν να μην έφθανε ότι οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να βρουν λύσεις απέναντι στους Ισραηλινούς, βρέθηκαν στο 18’ να χάνουν 0-1 με πέναλτι που παραχώρησε ο Γαλίτσιος (απέκρουσε την μπάλα με το χέρι) και αξιοποίησε ο Μεντούντζανιν. Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός έδειξε να τα έχει χαμένα και μόνο στο τελευταίο δεκάλεπτο του ημιχρόνου πίεσε την Μακάμπι. Ο Λίνεν άλλαξε πλευρές στους Ρόμενταλ και Μιραλάς και η ομάδα απέδωσε καλύτερο ποδόσφαιρο, χωρίς όμως να καταφέρει να δημιουργήσει ευκαιρίες. Στην εκπνοή του ημιχρόνου οι «ερυθρόλευκοι» γλίτωσαν το δεύτερο γκολ, όταν η μπάλα σε σουτ του Ιτζάκι σταμάτησε στο δοκάρι.

Η είσοδος του Ζαϊρί στο 51’ αντί του Μιραλάς (έπαθε θλάση και θα μείνει τρεις εβδομάδες εκτός γηπέδων), έδωσε πνοή στον Ολυμπιακό. Παράλληλα στο 60’ η Μακάμπι έμεινε με δέκα (αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Μπάνινγκ), με αποτέλεσμα οι «ερυθρόλευκοι» να πάρουν τα ηνία του αγώνα και να αρχίσουν να πιέζουν τους αντιπάλους τους. Στο 66’ ο Ζαϊρί με εντυπωσιακό τρόπο ισοφάρισε και στη συνέχεια ο Ολυμπιακός άσκησε μεγάλη πίεση, η οποία καρποφόρησε στο 73’ όταν ο Ρόμενταλ στο επίσημο ντεμπούτο του έστειλε την μπάλα στα δίχτυα χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του που της δίνει προβάδισμα πρόκρισης.

ΣΚΟΡΕΡ: 66' Ζαϊρί, 73' Ρόμενταλ - 18' πεν. Μεντουνιανίν.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ντάγκλας Μακ Ντόναλντ (Σκοτία).
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Χολέμπας,Ντιόγο-Μπάνινγκ, Κολαούτι, 68' Ζιβ.
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 60' Μπάνινγκ (δεύτερη κίτρινη).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Γκαλίτσιος, Μοντέστο, Μέλμπεργκ, Χολέμπας, Ντουντού, Μαρέσκα, Ρόμενταλ (80' Ιμπαγάσα), Μιραλάς (51' Ζαϊρί), Ντιόγκο, Ντάρμπισιρ (62' Μήτρογλου)
ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ: Στράουμπερ, Σαμπάν, Μπάνινγκ, Νιβάλντο, Μεντούντζανιν (80' Μπουζάγκαλο), Ιτζάκι (72' Άβιτορ), Ζιβ, Γκαφνί, Σιντιμπέ, Κολαούτι (62' Γιένι), Στρουλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...