Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Παραιτήθηκε Γερμανός δικηγόρος από την επιτροπή δεοντολογίας της FIFA

FIFAImage via WikipediaΤην παραίτησή του από την επιτροπή δεοντολογίας της FIFA υπέβαλε ο διαπρεπής Γερμανός δικηγόρος Γκίντερ Χιρς, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απροθυμία της παγκόσμιας ομοσπονδίας να καταπολεμήσει τη διαφθορά στους κόλπους της.

Ο 67χρονος νομικός στο παρελθόν είχε αποτελέσει μέλος του ανωτάτου δικαστηρίου στη χώρα του και η πρόσληψή του στη FIFA είχε γίνει με τη λογική πως η εμπειρία του θα μπορούσε να φανεί υπερπολύτιμη στην ομοσπονδία. Όπως όμως υποστήριξε, σύντομα κατάλαβε πως οι άνθρωποι της FIFA δεν είχαν καμία τέτοια πρόθεση.

«Τα γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων έχουν ενδυναμώσει την εντύπωση ότι οι υπεύθυνοι στη FIFA δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον στο να ενεργήσουν, προκειμένου να τιμωρήσουν όσους παραβιάζουν τους κανόνες ηθικής της FIFA», υποστήριξε.

Η FIFA βρέθηκε στο επίκεντρο τον περασμένο Δεκέμβριο όταν έδωσε τη διοργάνωση του Μουντιάλ του 2018 στη Ρωσία και του 2022 στο Κατάρ, ενώ υπήρχαν πολύ ανώτερες των δυο προαναφερθέντων υποψηφιότητες από χώρες όπως η Αγγλία και οι ΗΠΑ.
Δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου αποκάλυψαν την εξαγορά της ψήφου δυο μελών της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA, τα οποία και τιμωρήθηκαν. Παρόλα αυτά, δεν έπαψαν ποτέ να υπάρχουν υποψίες πως το σκάνδαλο ήταν πολύ πιο εκτεταμένο, ενώ μετά την ανάθεση των διοργανώσεων έγινε γνωστό πως πολλά μέλη της επιτροπής δεν θέλησαν να ψηφίσουν την Αγγλία, λόγω των δημοσιευμάτων από εφημερίδες της χώρας εναντίον συναδέλφων τους παραγόντων.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...