Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Η Σίτι... σώθηκε, η Τσέλσι καίγεται!


Ο Λάμπαρντ... κόλλησε μπροστά στον Χαρτ, Τουρέ και Τέβες με γκολάρες έδωσαν νίκη... Champions League στη Σίτι (2-0), ενώ Τσέλσι και Μπενίτεθ βρίσκονται σε κίνδυνο!
Ντέρμπι... Champions League στο Έτιχαντ, η Σίτι σοβαρεύτηκε, η Τσέλσι είχε... Μπενίτεθ και το 2-0 έφερε τους «Πολίτες» αγκαλιά με τη 2η θέση και τους «Μπλε» στα... δόντια των Τότεναμ, Αρσεναλ!

Στο πιο κομβικό ματς της σεζόν για την 2η θέση και την έξοδο στο Champions League η Σίτι παρουσιάστηκε σοβαρή και πειθαρχημένη. Οι γηπεδούχοι με το... καλημέρα του ματς ήξεραν τι έπρεπε να κάνουν, απόλυτα πειθαρχημένοι κατάφεραν να κρατήσουν την Τσέλσι μακριά από την εστία τους και να φτάσουν σε ουσιαστική νίκη που τους φέρνει μια ανάσα από την κατάληψη της 2η θέσης, αλλά και στο -12 από τη Γιουνάιτεντ. Παιχνίδι με κυρίαρχο την Σίτι, ενώ στον αντίποδα η Τσέλσι προσπάθησε να ελέγξει το κέντρο, χωρίς όμως καμία ελπίδα! Η ομάδα του Μαντσίνι πήρε από την αρχή τον έλεγχο και με τους Σίλβα, Τουρέ δημιουργούσε κινδύνους, ωστόσο ο Αγουέρο δεν βρέθηκε στην μέρα που ήθελε, έκανε το κάτι παραπάνω και χανόντουσαν οι ευκαιρίες. Ο Ρόντγουελ πήρε τα πάνω του, αρκετά κινητικός, πολλά τρεξίματα, αλλά και νεύρα που δεν τον βοηθούσαν να φτάσει στο γκολ. Η Τσέλσι είχε μόνο... Τσεχ και Κέιχιλ, οο οποίοι αρνήθηκαν τρεις φορές το γκολ στη Σίτι. Στο 15' ο Τσεχ έσωσε την εστία του στην κεφαλιά του Νάστασιτς, αλλά και στο 30' δεν άφησε τον Ρόντγουελ να πανηγυρίσει γκολ. Από την πλευρά του ο Κέιχιλ δεν άφησε Αγουέρο να κάνει όπως ήθελε το πλασέ, αλλά και στο 39' να κόβει με κεφαλιά το σουτ του Ζαμπαλέτα.

Στην επανάληψη η Σίτι ήταν καλύτερη, η Τσέλσι προσπάθησε να το παλέψει με αντεπιθέσεις και σε μια από αυτές, στο 50' κέρδισε το πέναλτι. Στην πρώτη φάση που ο Κόλο Τουρέ έχασε τον Μπα, ο Σενεγαλέζος ανατράπηκε από τον Χαρτ (δεν φάνηκε παράβαση...) και η Τσέλσι είχε τεράστια ευκαιρία να μπει μπροστά. Ωστόσο ο Λάμπαρντ... κόλλησε στον Χαρτ, τεράστια επέμβαση του γκολκίπερ της Σίτι, με τους «γαλάζιους να παίρνουν τα πάνω τους. Μάλιστα, αυτό είναι το δεύτερο χαμένο πέναλτι του αρχηγού κόντρα στη Σίτι.

Οι γηπεδούχοι πήραν τα πάνω τους και αφού ο Ιβάνοβιτς δεν σκόραρε στο 62', ο Τουρέ με γκολάρα στο 63' άνοιξε το σκορ! Ο Ιβοριανός με άψογη προσποίηση και εξαιρετικό πλασέ πέτυχε το 1-0. Η Τσέλσι δεν μπορούσε να αντιδράσει και στο 85' ο Τέβες με... κεραυνό δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Τσεχ διαμορφώνοντας το 2-0!

www.gazzetta.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...