Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

ΑΕΚ: «Group therapy και πολύ μιλάς!»


Η κουβέντα ξεκίνησε με τον ίδιο τον Λίνεν να προσπαθεί να δικαιολογηθεί για όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για κριτική σε Κατίδη-Μπουγαϊδη, με τον Γερμανό να λέει «ότι εγώ δεν είπα τα πράγματα όπως παρουσιάστηκαν», αλλά φάνηκε να παραδέχεται ότι δεν τα είπε μεν επισήμως, αλλά τα είπε... off the record.

Έπειτα πήρε τον λόγο ο Κατίδης ο οποίος θιγμένος  για τα όσα είχε πει ο κόουτς γι αυτόν δήλωσε:  «Με όσα εσείς λέτε, είτε δημόσια όπως κάνατε μετά το ματς με τον Πλατανιά ρίχνοντας σε εμάς τις ευθύνες, είτε στις κατ' ιδίαν συζητήσεις σας με δημοσιογράφους στο τηλέφωνο όπου διαρρέετε την άποψή σας χωρίς να το κάνετε με επίσημη δήλωση, προκαλείτε πρόβλημα σε όλους μας και φυσικά στην ίδια την ομάδα», φέρεται να είπε αρχικά ο Γιώργος Κατίδης που συνέχισε στο ίδιο μοτίβο:

«Με το να καλύπτετε άλλους παίκτες και να δίνετε συνεχόμενες ευκαιρίες σε άλλους, ενώ την ίδια ώρα χρεώνετε άλλους για ήττες και δεν δίνετε ευκαιρίες σε παιδιά που έχουν βοηθήσει την ομάδα και με τα γκολ και τις ασίστ τους την έχουν ξελασπώσει, δημιουργείτε πρόβλημα στα αποδυτήρια και επιβεβαιώνετε όσους θεωρούν ότι έχετε παιδιά και αποπαίδια!», είπε ο διεθνής με την Ελπίδων μεσοεπιθετικός και δεν σταμάτησε εκεί:

«Είναι σωστό το να προστατεύετε κάποιους παίκτες όταν δεν πάνε καλά ή έχουν ευθύνη για ένα κακό αποτέλεσμα της ομάδας αλλά αυτό πρέπει να γίνεται για όλους και όχι για συγκεκριμένους. Είναι άδικη η συμπεριφορά σας. Και δεν αναφέρομαι μόνο σε μένα που ενώ παίζω μόνο κάτι λίγα λεπτά ανά δυο - τρεις αγώνες με κράζετε δημόσια, ούτε μόνο για τον Μπουγαΐδη που υποστηρίξατε ότι ευθύνεται για το γκολ στον Πλατανιά. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι σκέφτεστε όταν τα λέτε αυτά; Δεν καταλαβαίνετε με την εμπειρία σας πως θα αναστατωθεί η ομάδα και πως δεν πρέπει να δημιουργείτε εσείς ως προπονητής αντιπάθειες και στρατόπεδα στα αποδυτήρια ειδικά έπειτα από ήττα και πριν από καθοριστικά και κρίσιμα ματς; Συνήθως ο προπονητής σ' αυτές τις περιπτώσεις είναι αυτός που μπαίνει μπροστά για μην επηρεαστεί η ομάδα και τα αποδυτήρια».

Η άποψη του Κατίδη βρήκε σύμφωνους όλους τους παίκτες της ΑΕΚ ενώ υπήρξε και η προτροπή προς τον Λίνεν να σταματήσει να μιλάει τόσο πολύ και να αναφέρεται σε συγκεκριμένα ονόματα με στόχο να τους κατηγορήσει: «Πρέπει να σταματήσετε να αναφέρεστε με τέτοιο τρόπο δημόσια για παίκτες και έτσι θα μπορέσουμε να παραμείνουμε ενωμένοι εμείς οι ποδοσφαιριστές κάτι που θα βοηθήσει την ομάδα και εσένα. Δεν γίνεται να δημιουργούνται έχθρες μεταξύ παικτών για τα λόγια του προπονητή και εμείς θα κάνουμε ότι μπορούμε για να μη χαλάσει το κλίμα μεταξύ μας στα αποδυτήρια γιατί είμαστε όλοι μαζί στα δύσκολα από την πρώτη μέρα».

Τον λόγο όμως πήραν και άλλοι παίκτες της ΑΕΚ με τον Μπουγαϊδη να εξηγεί: «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι μετά από κάθε ήττα θα πρέπει να βρίσκουμε υπεύθυνους σε παίκτες. Προσωπικά εγώ και όλα τα παιδιά δίνουμε το καλύτερο δυνατό για την ομάδα και δεν είναι δυνατόν μετά από ένα γκολ που δέχτηκε η ομάδα να φωτογραφίζεται υπεύθυνος ένας στην-προκειμένη περίπτωση εγώ-πραγματικά δεν το περίμενα, είμαι απογοητευμένος».

Ο επόμενος που μίλησε ήταν ο Πετρόπουλος ο οποίος με την σειρά του είπε πως: «Κόουτς ξέρεις ότι έχουν δίκιο τα παιδιά, εγώ σε αυτές τις περιπτώσεις είμαι πάντα με τους παίκτες διότι δεν είναι δυνατόν όποτε η ομάδα δεν πηγαίνει καλά να φταίνε μόνο οι ποδοσφαιριστές. Αυτό το έχω ζήσει και στον Παναθηναϊκό και ξέρω καλά τι λέω, δεν μπορεί να φταίνε και να την πληρώνουν οι παίκτες».

Επόμενος στο... group therapy ήταν ο Γιάγκο ο οποίος μάλιστα τόνισε στον προπονητή παρουσία του Μανώλη Παπαδόπουλου πως: «Υπάρχουν και άνθρωποι στο τεχνικό τιμ, συνεργάτες σας οι οποίοι δεν λειτουργούν για το καλό της ομάδας και φαίνεται να μιλάνε συνέχεια στο Τύπο. Για παράδειγμα όταν είχα τραυματιστεί και είχα πρόβλημα στους κοιλιακούς μίλησα στο γραφείο μόνο με σας, παρουσία του κ. Παπαδόπουλου και τα επόμενα λεπτά το είδα σε σάιτ χωρίς να έχω μιλήσει με κανέναν εγώ αφού δεν γνωρίζω κανέναν. Άρα κάποιος από εσάς το είπε».

Δεν τελείωσαν εκεί όμως οι «καυτοί» διάλογοι αφού στη συνέχεια υπήρξε αναφορά και για τον γυμναστή της ομάδας Γιώργο Πήδουλα και την συμπεριφορά του. Ο Θωμάς Τσίτας ήταν αυτός που μίλησε και είπε: «Εγώ έχω πρόβλημα με τον κ. Πήδουλα. Δεν με βοηθάει αντίθετα με τσιγκλάει συνέχεια και μου δημιουργεί πρόβλημα», για να πεταχτεί την ίδια ώρα και ο Κατίδης και να προσθέσει: «Είναι μεγάλη αλήθεια αυτό, γενικά ο συγκεκριμένος έχει δημιουργήσει και σε μένα πρόιβλημα και γενικά δημιουργεί πολλά προβλήματα».

Για το συγκεκριμένο θέμα ο Λίνεν είπε: «Δεν μπορώ να πιστέψω αυτό το πράγμα είναι πολύ καλός συνεργάτης και πολύ καλός γυμναστής και θέλω να τελειώσει εδώ το θέμα».

Λίγο νωρίτερα είχε μιλήσει και ο Μιχάλης Παυλής ο οποίος τόνισε στον προπονητή: «Εγώ το βασικότερο πρόβλημα που έχω και νομίζω συμφωνούν παρά πολλοί εδώ μέσα, είναι ότι δεν συμπεριφέρεστε το ίδιο σε όλους, ίσα σε όλους και αναφέρομαι στο αγωνιστικό και στις ευκαιρίες που δίνετε σε ορισμένους και σε κάποιους άλλους δεν δίνετε», λόγια που βρήκαν σύμφωνους όλους τους παίκτες και προφανώς αφορούσαν την εμμονή του Γερμανού με τον Φουρτάδο.

Το gazzetta.gr έχει επικοινωνήσει με ποδοσφαιριστές οι οποίοι ξεκαθάρισαν με κάθε τρόπο ότι δεν υπήρχε καμία ένταση αλλά ένας εποικοδομητικός διάλογος που επιτέλους χρειαζόταν να γίνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...