Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Μίτσελ: οι πρώτες κινήσεις του Ισπανού στην ερυθρόλευκη σκακιέρα

Ο Μίτσελ ελέγχει την απόδοση όλων των ποδοσφαιριστών και σχεδιάζει τον Ολυμπιακό της προσεχούς σεζόν

Σε πέντε ημέρες συμπληρώνει έναν μήνα στον πάγκο του Ολυμπιακού ο Μίτσελ Γκονζάλεθ, ο οποίος έχει κοουτσάρει πέντε ματς: με Αστέρα Τρίπολης, Skoda Ξάνθη, Αρη, Λεβάντε(2) αγώνες για τη φάση των 32 του Γιουρόπα Λιγκ).

Μέσα στο σύντομο χρονικό διάστημα έχει προχωρήσει σε αλλαγές και βρίσκεται στο στάδιο της αξιολόγησης του έμψυχου δυναμικού. Μετά τον αγώνα της πειραϊκής ομάδας με τον Αρη στο Γ. Καραϊσκάκης, ο ισπανός κόουτς αποκάλυψε μερικά πράγματα σε ότι αφορά στο χτίσιμο του νέου Ολυμπιακού.

Τι έχει δείξει μέχρι τώρα ο πρώην  άσος της Ρεάλ Μαδρίτης στους Ερυθρόλευκους;

1.Δίνει τόπο στα νιάτα. Εχει προωθήσει στην ενδεκάδα τον Παναγιώτη Βλαχοδήμο και ο 22χρονος εξτρέμ τον έχει δικαιώσει με την απόδοση του.

2. Δίνει ευκαιρίες στους Γιάννη Φετφατζίδη, Μπάμπη Λυκογιάννη, οι οποίοι ήταν εκτός πλάνων του πρώην τεχνικού Λεονάρντο Ζαρντίμ.

3. Επανέφερε στο βασικό σχήμα τον Λιούμπομιρ Φέισα. Μάλιστα αποκάλυψε ότι ο Σέρβος έχει θέση στον νέο Ολυμπιακό και μπορεί να αναλάβει ρόλο πλέι μέικερ.

4. Χρησιμοποίησε τον Μανιάτη στη δεξιά πλευρά της άμυνας στα δύο ματς με τη Λεβάντε, όμως διαπίστωσε ότι στον παίκτη ταιριάζει καλύτερα η θέση του αμυντικού χαφ. Στη μεσαία γραμμή μπορεί να αποδώσει τα μέγιστα ο διεθνής ποδοσφαιριστής.

5. Εμπιστεύεται τον Τάσο Παπάζογλου στη θέση του δεξιού μπακ-χαφ.

6. Δεν έχει μεγάλη εκτίμηση στον Ντιακιτέ, τον οποίο εμπιστευόταν ο Ζαρντίμ.

7. Δεν έχει για την πρώτη γραμμή τους γερόλυκους Ιμπαγάσα, Μοντέστο, Πάντελιτς.

8. Αφησε εκτός αποστολής στο εκτός έδρας ματς με την Ξάνθη τον Χολέβας, θέλοντας να δείξει ότι ο δρόμος για την ενδεκάδα δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα και ότι οι ποδοσφαιριστές που διανύουν περίοδο ντεφορμαρίσματος θα ξεκουράζονται.

9. Εχει εικόνα από τους Κοντρέρας, Μανωλά, Σιόβα. Εχει χρησιμοποιήσει και τους τρεις στόπερ. Ακόμα είπε ότι τον Παπαδόπουλο τον υπολογίζει περισσότερο στο μέλλον και δεν θέλει τώρα να τον πιέσει.

10. Αφησε στον πάγκο τη δεύτερη πιο ακριβοπληρωμένη μεταγραφή του Ολυμπιακού το περασμένο καλοκαίρι. Ο Ιταλός Γκρέκο μπήκε αλλαγή(88΄)στο ματς με τον Αρη στη θέση του Βλαχοδήμου δείχνοντας ότι θα παίζουν οι καλύτεροι και όχι τα ψηλά συμβόλαια.

11. Διαπίστωσε ότι το δίδυμο Τζιμπούρ-Μήτρογλου δεν κολλάει σε όλα τα παιχνίδια. Θέση στην ενδεκάδα έχει ο ένας από τους δύο(ο Αλγερινός έχει τον πρώτο λόγο)και όταν οι συνθήκες το απαιτούν κατά τη διάρκεια ενός ματς μπορεί να χρησιμοποιήσει και τους δύο.

12. Χαρακτήρισε τον Ανδρέα Τάτο ποιοτικό ποδοσφαιριστή, καταπληκτικού επιπέδου και έστειλε μήνυμα και στους Ζαραδούκα, Διαμαντάκο, οι οποίοι αγωνίζονται υπό μορφή δανεισμού στον Αρη. Οι ποδοσφαιριστές που δουλεύουν σκληρά και καταθέτουν την ψυχή τους στον αγωνιστικό χώρο θα ανταμείβονται.

13. Δεν υπολογίζει τους αδιάφορους, όπως είναι ο Κολομβιανός Πίνο, ο οποίος έχει υποπέσει σε σύντομο χρονικό διάστημα σε δύο πειθαρχικά παραπτώματα.

14.Εχει ήδη βάλει σε εφαρμογή το σχέδιο προγραμματισμού για τη νέα σεζόν. Γνωρίζει πού πονάει ο Ολυμπιακός και τις κινήσεις που θα πρέπει να γίνουν για την ενίσχυση στη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού.

Το ζητούμενο για τον 50χρονο τεχνικό είναι να δημιουργήσει την ομάδα που θα διατηρήσει τα πρωτεία εντός συνόρων και θα γίνει ανταγωνιστική στην Ευρώπη.

Στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ οι Ερυθρόλευκοι παίζουν χωρίς αντίπαλο. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Ολυμπιακός έχει διαφορά 16 β.από τον δεύτερο της βαθμολογίας Αστέρα Τρίπολης, 17 β. από τον τρίτο ΠΑΟΚ και διαφορά 31 β. από τον Παναθηναϊκό!

Ο κόσμος των νταμπλούχων έχει χορτάσει από τίτλους και δεν περιμένει με αγωνία τον 40ο τίτλο στο πρωτάθλημα στην ιστορία του Ολυμπιακού.

Οι φίλαθλοι θέλουν νίκες που θα συνδυάζονται με ωραίο θέαμα, θέλουν να δουν τον Ολυμπιακό να φτάνει ψηλά στην Ευρώπη και όχι να είναι φτωχός συγγενής.

Τον αν ο Μίτσελ είναι ο ιδανικός προπονητής για τον Ολυμπιακό θα φανεί σε βάθος χρόνου και όχι από 6-7 παιχνίδια. Ο κάθε προπονητής χρειάζεται πίστωση χρόνου και κυρίως  στήριξη από τη διοίκηση. Και ο Μίτσελ έχει μεγάλη στήριξη από τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλη Μαρινάκη. Επομένως ο ισπανός κόουτς έχει τη μπάλα στα πόδια του και από τον ίδιο θα εξαρτηθεί αν θα πετύχει στον Πειραιά.

tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...