Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Φουλ για Κύπελλο ο ΠΑΟΚ!


Φέτος θέλει να σηκώσει το Κύπελλο! Και με το 2-0 κόντρα στον Λεβαδειακό, ο ΠΑΟΚ πήρε σαφές προβάδισμα πρόκρισης για τα ημιτελικά του θεσμού, κάνοντας ακόμη ένα βήμα προς το μεγάλο στόχο του. 

Ο «Δικέφαλος του βορρά» παρατάχθηκε με βασικούς παίκτες, επικράτησε στην Τούμπα 2-0 του Λεβαδειακού και πλέον πάει να παίξει την ρεβάνς για πρόκριση στα ημιτελικά του θεσμού με μεγάλο προβάδισμα!

Μέσα σε τρία λεπτά «καθάρισαν» την μπουγάδα οι Θεσσαλονικείς. Ο Αθανασιάδης από θέση οφσάιντ έκανε το 1-0 (57’), ενώ ο Σαλπιγγίδης διαμόρφωσε το τελικό 2-0.


Με τον κόσμο του ΠΑΟΚ να ζητά την κατάκτηση του τροπαίου στην Θεσσαλονίκη ξεκίνησε η αναμέτρηση. Βέβαια, οι παίκτες δεν τους αποζημίωσαν στα πρώτα λεπτά, καθώς είχαν απλώς μια φλύαρη κατοχή, χωρίς να μπορούν να κάνουν φάσεις. Ο Γιώργος Παράσχος είχε «στήσει» καλά την ομάδα του, με αποτέλεσμα η πρώτη καλή στιγμή για τον «Δικέφαλο του βορρά» να έρθει στο 27’, όταν ο Αποστολόπουλος κέρδισε τις κόντρες, έκανε το δυνατό σουτ, όμως ο Κυριακίδης «εκτινάχθηκε» και κράτησε το μηδέν.

Κι ενώ ο υποτωνικός ρυθμός στον αγώνα συνεχιζόταν, στο 37’ ήταν η ώρα του Αθανασιάδη να φανεί απειλητικός και να προσπαθήσει να πετύχει κάποιο γκολ. Έδωσε ωραία φάλτσα στο σουτ του από μακριά, όμως και πάλι ο γκολκίπερ των Βοιωτών είπε «όχι» σε μια δεύτερη σημαντική απόκρουση. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα, με το θέαμα να είναι μέτριο και την τελευταία ευκαιρία να την έχει ο Λεβαδειακός, αφού στο 44’ ο Ροτζέριο… τρύπωσε στο κέντρο άμυνας του ΠΑΟΚ, όμως το σουτ του δεν ανησύχησε αφού ήταν αδύναμο.

Στο δεύτερο μέρος, οι γηπεδούχοι μπήκαν με περισσότερη διάθεση. Και αφού απείλησαν στο 52’, με τον Καμαρά να κάνει ό, τι θέλει από τα αριστερά και τελευταία στιγμή τον Χοσέμι να… παίρνει την μπουκιά από το στόμα του Σαλπιγγίδη, «χτύπησαν» πέντε λεπτά αργότερα! Ο Αθανασιάδης έγινε κάτοχος της μπάλας από θέση οφσάιντ, ύστερα από κόντρα πάνω στον Λόρενς και μόνος απέναντι στον Κυριακίδη δεν έχασε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ για τους Θεσσαλονικείς. Κι αυτό ήταν μόνο η αρχή! Δεν πέρασαν ούτε τρία λεπτά και ο Λόρενς ύψωσε εξαιρετικά για τον Καμαρά, αυτός με τον ώμο βρήκε τον Σαλπιγγίδη και ο τελευταίος με κοντινή προβολή έκανε το 2-0 μέσα σε αποθέωση!

Στην συνέχεια, οι γηπεδούχοι είχαν ακόμη δύο καλές στιγμές να διευρύνουν το προβάδισμά τους, με τα σουτ του Λόρενς να μην βρίσκουν στόχο. Ο Παράσχος έκανε τρεις μαζεμένες αλλαγές, άλλαξε τους μεσοεπιθετικούς του παίκτες, ανέλαβε πρωτοβουλίες για περίπου δέκα λεπτά, όμως δεν μπόρεσε να σκοράρει και να ξαναμπέι στο… κόλπο. Έτσι, το 2-0 υπέρ του ΠΑΟΚ έμεινε ως το τέλος που δίνει σπουδαίο προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς στην Λιβαδειά.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΠΑΟΚ (Γιώργος Δώνης): Ιτάνζ, Αποστολόπουλος, Λίνο, Σίντελφέλντ, Κατσουράνης, Γκαρσία (65’ Κάτσε), Λάζαρ, Καμαρά, Λόρενς (90’ Κωνσταντινίδης), Σαλπιγγίδης (90' Κουμάλο), Αθανασιάδης

Στον πάγκο: Γλύκος, Πέλκας, Ρομπέρ, Κίτσιου

Λεβαδειακός (Γιώργος Παράσχος): Κυριακίδης, Χοσέμι, Μαχαίρας, Κόρμπος (64’ Ζησόπουλος), Ροτζέριο (73’ Καγιεχόν), Βασιλείου, Μπουμάλ (64’ Πόι), Νικολακάκης, Λισγάρας, Μεντί, Ρομέου

Στον πάγκο: Τσιντώντας, Μουλόπουλος, Μίλιεβιτς, Γεωργίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...