Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Φυλάκιση 15 μηνών στον Ντέμη Νικολαίδη

Σε 15 μήνες φυλάκισης, με αναστολή, καταδικάστηκε ερήμην του ο Ντέμης Νικολαΐδης για διένεξή του με οπαδούς της ΑΕΚ, το 2006. Η ποινή προήλθε από μήνυση που είχε υποβληθεί στον πρώην πρόεδρο της Ενωσης από ηγετικό στέλεχος των «Πειρατών του Ονείρου». Η υπόθεση εκδικάστηκε χωρίς να βρεθεί στο δικαστήριο ο πρώην πρόεδρος της Ενωσης αλλά ούτε και ο συνήγορος του.

Η υπόθεση αφορά γεγονότα του 2006, όταν μετά από ήττα της ΑΕΚ από τον ΠΑΟΚ οπαδοί της Ενωσης είχαν αποδοκιμάσει στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” την αποστολή της ομάδας. Το αποτέλεσμα ήταν ο τότε πρόεδρος της ΑΕΚ, Ντέμης Νικολαΐδης, να καταθέσει μήνυση κατά συγκεκριμένων ατόμων, οι οποίοι αθωώθηκαν. Στην συνέχεια άπαντες προχώρησαν σε δική τους μήνυση για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση.

Ετσι η πρώτη μήνυση κατά του Νικολαΐδη εκδικάστηκε το πρωί της Δευτέρας (27/05), και εκκρεμούν ακόμα δυο. Ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ δεν παρέστη στη δίκη, ούτε δια μέσω συνηγόρου, και με τα όσα μεταδόθηκαν ο εισαγγελέας ζήτησε πιο αυστηρή ποινή, που θα έφτανε τους 22 μήνες (15 για ψευδή καταμήνυση και 7 για τη συκοφαντική δυσφήμηση). Τελικά η ποινή που του επιβλήθηκε είναι 15 μήνες με αναστολή και στο δικαστήριο έδωσαν το παρών και όλα τα μέλη του κλαμπ των “Πειρατών του Ονείρου”, τα οποία ζήτησαν η αποζημίωση να δοθεί στα παιδιά του ιδρύματος “Φλόγα”.

«Είμαστε υπερήφανοι για τους αγώνες μας, για το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια και ενάντια στην καταστροφική θητεία Νικολαΐδη. Αυτά είναι τα παράσημα στον δικό μας αγώνα», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι «Πειρατές του Ονείρου».

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί, πως σύμφωνα με πληροφορίες ο Ντέμης Νικολαΐδης έμεινε έκπληκτος με την απόφαση του εισαγγελέα, καθώς δεν γνώριζε ότι η υπόθεση "έτρεχε" ακόμα στα δικαστήρια, αφού είχε σταματήσει την όποια διαδικασία μέσω δικαστηρίων των μηνύσεων που είχε υποβάλλει το 2006 έπειτα από πιέσεις που δέχτηκε από κοινούς γνωστούς που είχε με τους οπαδούς που είχε μηνύσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...