Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Η Βουλιαγμένη αναδείχτηκε πρωταθλήτρια στο πόλο γυναικών

Η Βουλιαγμένη κατέκτησε τον τίτλο στο πόλο γυναικών, αφού νίκησε σε έναν συγκλονιστικό τρίτο τελικό τον Ολυμπιακό 16-15 στη διαδικασία των πέναλτι. Αυτός είναι ο ενδέκατος τίτλος στην ιστορία του τμήματος πόλο  γυναικών της Βουλιαγμένης.

Ο Ολυμπιακός ήθελε τη νίκη για να μειώσει και να παραμείνει «ζωντανός» στη διεκδίκηση του τίτλου. Προηγήθηκε 4-1 και 6-4, αλλά στα κρίσιμα σημεία, η εμπειρία των πολιστριών της Βουλιαγμένης έπαιξε σημαντικό ρόλο. Η Αβραμίδου ισοφάρισε 10-10 στα 13''  πριν από το τέλος της κανονικής διάρκειας για να οδηγήσει τις δύο ομάδες στην παράταση.  Η ίδια σκόραρε στα 39'' πριν από το τέλος της παράτασης για να ισοφαρίσει (12-12).

Στη διαδικασία των πέναλτι, οι πολίστριες του Ολυμπιακού «σημάδεψαν» τρεις φορές το δοκάρι! Στην τελευταία εκτέλεση πέναλτι για τη Βουλιαγμένη η Γερόλυμου σκόραρε για να δώσει τον τίτλο στην ομάδα της.

Η διαδικασία των πέναλτι (με πρώτο τον Ολυμπιακό):  Αβραμίδου 13-12, Γερόλυμου 13-13, Πλευρίτου Μαργ. 14-13, Τσουκαλά 14-14, Πλευρίτου Ελ. 15-14, Ξενάκη 15-15, Τεντζαλίδου δοκάρι, Λιόση απέκρουσε Διαμαντοπούλου, Μανωλιουδάκη δοκάρι, Ρουμπέση αποκρούει Διαμαντοπούλου, Αβραμίδου δοκάρι, Γερόλυμου 15-16.

Τα γκολ του Ολυμπιακού πέτυχαν: Αβραμίδου, Ελ. Πλευρίτου από 5, Μ. Πλευρίτου 4, Μαυρέλου.
Για τη Βουλιαγμένη σκόραραν: Ασημάκη 4, Γερόλυμου και Ρουμπέση από 3, Λιόση Τσουκαλά από 2, Ξενάκη, Χυδηριώτη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...