Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Με μπέιζμπολ, σόφτμπολ και σκουός θα δώσει τη μάχη η πάλη για να παραμείνει στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Με αντίπαλους το μπέιζμπολ, το σόφτμπολ και το σκουός, θα κοντραριστεί οριστικά η πάλη για να παραμείνει στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων από το 2020.

Η εκτελεστική επιτροπή της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, στη συνεδρίαση που είχε στην Αγία Πετρούπολη, ενόψει της συνόδου του Μπουένος Αιρες τον Σεπτέμβριο όπου και θα ληφθούν όλες οι σημαντικές αποφάσεις (μεταξύ των οποίων και η εκλογή του νέου προέδρου της ΔΟΕ) έδειξε απόλυτα ικανοποιημένη από την πρόοδο που παρουσίασε η πάλη το τελευταίο τρίμηνο. Από τότε δηλαδή που έγινε γνωστή η πρόθεση της ΔΟΕ να βρεθεί το συγκεκριμένο άθλημα στον…αέρα και να απειλείται με αποβολή από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.

Οι άμεσες αλλαγές στους κανονισμούς που αποφάσισε η διεθνής ομοσπονδία της πάλης (και μάλιστα θα εφαρμοστούν άμεσα από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης το Σεπτέμβριο και όχι από την αρχή του νέου χρόνου) έπιασαν τόπο. Έτσι και αλλιώς ήταν σχεδόν αδύνατον να μην μπει στην…τελική ευθεία ως ένα από τα αρχαιότερα αγωνίσματα.

Έτσι η εκτελεστική επιτροπή της ΔΟΕ, στην συνεδρίαση στην Αγία Πετρούπολη πρόκρινε για την τελική σύγκρουση την πάλη μαζί με το μπέιζμπολ και το σόφτμπολ (που θέλουν να επιστρέψουν στο Ολυμπιακό πρόγραμμα μετά την τελευταία τους εμφάνιση το 2008 στο Πεκίνο) αλλά και το σκουός που φιλοδοξεί να μπει για πρώτη φορά στους Ολυμπιακούς.
Ένα από αυτά τα τέσσερα αθλήματα θα πάρει το χρίσμα τον Σεπτέμβριο, ενώ…μεταξεταστέο έμεινε για πολλοστή φορά το καράτε, αλλά και τα extreme σπορ, όπως το ρόλεϊ χόκεϊ, η αναρρίχηση, η κινεζική πολεμική τέχνη Γουσού και η μονή σανίδα του θαλάσσιου σκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...