Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

O Ρήγας στο Hall of Fame

Στο «Hall of Fame» της παγκόσμιας ομοσπονδίας του μπάσκετ μπαίνει στις 19 Ιουνίου, ο πρώην διαιτητής και νυν υπέυθυνος διαιτησίας στην Ευρωλίγκα Κώστας Ρήγας, μετά τους Νίκο Γκάλη και Κώστα Δήμου.

Ο πρώην διεθνής διαιτητής που πλέον είναι υπεύθυνος διαιτησίας στην Ευρωλίγκα και μέλος της τεχνικής επιτροπής της διεθνούς ομοσπονδίας θα είναι ο τρίτος Ελληνας που μπαίνει στο Hall of Fame της FIBA. Ο «ισχυρός άντρας» της διαιτησίας της Ευρωλίγκας έγινε διεθνής το 1977, ενώ στην καριέρα του έχει σφυρίξει 23 τελικούς και ξεχωρίζει τον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του 1984.

«Κοιτούσα μια φωτογραφία, να διαιτητεύω πριν από 50 χρόνια με κουστούμι και γραβάτα στο ανοιχτό του Πρωτέα και σκεφτόμουν ότι ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα δεν θα μπορούσα να φανταστώ ότι θα ερχόταν μια μέρα σαν κι αυτή. Είναι το απόγειο, δεν θα πάει πιο πάνω», ανέφερε ο επικεφαλής διαιτησίας της Ευρωλίγκας.

Τον Κώστα Ρήγα θα ακολουθήσουν έντεκα ακόμα μεγάλες προσωπικότητες: Ντέιβιντ Ρόμπινσον, Ζόραν Σλάβνιτς, Ζαν Ζακ Κονσεϊσάο, Αντριου Γκέιζ, Τερέζα Εντουαρντς, Πάουλα Γκονσάλβες, Τζακ Ντόνακιου, Πατ Σάμιτ, Τσέζαρε Ρουμπίνι (μετά θάνατον), Αλντο Βιτάλε, Βαλεντίν Λαζάροφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...