Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Ρολάν Γκαρός: Αποκλείστηκε ο Κύργιος

Στον 2ο γύρο σταμάτησε η πορεία του Νικ Κύργιου στο κυρίως ταμπλό των ανδρών στο Ρολάν Γκαρός. Ο 18χρονος Ελληνοαυστραλός που έκανε ντεμπούτο στα Grand Slams, γνώρισε την ήττα από τον Κροάτη Μάριν Τσίλιτς με 6-4, 6-2, 6-2.

Ο Τσίλιτς, Νο10 του ταμπλό και ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της ATP, δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Κύργιο που εκμεταλλεύτηκε τη wild card των διοργανωτών και απέκλεισε τον Ράντεκ Στέπανεκ σε μια από τις εκπλήξεις του τουρνουά.
Πλέον ο Κύργιος θα αφοσιωθεί στις υποχρεώσεις του στο τουρνουά των τζούνιορ. Ως Νο1 θέλει να κατακτήσει το δεύτερο τίτλο του μετά το Αυστραλιανό Όπεν.

Την πρώτη νίκη της 4ης ημέρας στους άνδρες πήρε το Νο4 του ταμπλό, ο Νταβίδ Φερέρ εις βάρος του επίσης Ισπανού Άλμπερτ Μοντάνιες με 6-2, 6-1, 6-3.

Στις γυναίκες και σε ένα ματς που αναβλήθηκε την Τρίτη εξαιτίας της βροχής, η Βικτόρια Αζαρένκα νίκησε με 6-1, 6-4 την Έλενα Βέσνινα, με παρτενέρ την οποία είχε κατακτήσει το διπλό στο Παρίσι το 2009.

Η Λευκορωσίδα κάτοχος δύο Grand Slam τίτλων δεν έχει την ίδια επιτυχία στο μονό, αφού δεν έχει περάσει ποτέ πέρα από τα προημιτελικά. Η Γερμανίδα Άνικα Μπεκ είναι η αντίπαλος της στον 2ο γύρο.

Ακόμη μια δημοφιλής παίκτρια, η Ρωσίδα Μαρία Κιριλένκο, Νο12 στο ταμπλό, παραχώρησε μόλις ένα γκέιμ (6-0, 6-1) στη συμπατριώτισσα της, Νίνα Μπρατσίκοβα.

Η πρώην Νο1, Πέτρα Κβίτοβα... ζαλίστηκε από τα χρώματα στην εμφάνιση της Αραβάν Ρεζάι και δυσκολεύτηκε να νικήσει τη Γαλλίδα αντίπαλο της σε τρία σετ για να αντιμετωπίσει στη συνέχεια την Κινέζα Σουάι Πενγκ.

Η ξανθιά πλέον Αγκνιέσκα Ραντβάνσκα έβγαλε ψεύτες όσους ισχυρίζονταν πως θα έχει προβλήματα με τη Μάλορι Μπερντέτ, επικρατώντας με 6-3, 6-2 της Αμερικανίδας. Τέλος, η Κάια Κανέπι ξεκίνησε ιδανικά την προσπάθεια της να φτάσει για τρίτη φορά στα ημιτελικά, νικώντας την Τσέχα Νο23 του ταμπλό, Κλάρα Ζακοπάλοβα.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...