Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Πιάστηκαν κορόϊδα Βόλος και Αγρίνιο

Πανηγυρίζουν οι παίκτες της Καλλονής για την άνοδο στην Σούπερ Λίγκα

Πρωταθλητής της Footbαll League αναδείχθηκε ο Απόλλων Σμύρνης (2-1 την Παναχαϊκή), δεύτερος ο Εργοτέλης (1-1 με την Νίκη Βόλου) ενώ η τρίτη θέση κρίθηκε στην Μυτιλήνη όπου Καλλονή και Ολυμπιακός Βόλου ήρθαν ισόπαλοι 2-2, με αποτέλεσμα να ισοβαθμήσουν μαζί με τον Παναιτωλικό και την άνοδο να κερδίσει η ομάδα της Καλλονής, για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Επεισόδια στην Λέσβο και στο Καυτανζόγλειο.


Στην Σούπερ Λίγκα ύστερα από 13 χρόνια θα αγωνίζεται από τη νέα αγωνιστική περίοδο ο Απόλλων Σμύρνης, καθώς έκανε την ανατροπή και επικράτησε 2-1 της Παναχαϊκής στην Πάτρα, και το ξέφρενο πάρτι για τους φιλάθλους και τους συντελεστές της “Ελαφράς Ταξιαρχίας” να έχει ήδη ξεκινήσει. Στο 9' η ομάδα της Πάτρας μπήκε μπροστά στο σκορ με την κεφαλιά του Γκούρτσα. Ωστόσο η απάντηση από τους φιλοξενούμενους δεν άργησε να έρθει και ο Τσιλιγκίρης (25') με σουτ έφερε το ματς στα ίσια. Το γκολ της ανόδου ήρθε από τον Μανιά στο 49ο λεπτό.

Ατελείωτο γλέντι έχει ξεκινήσει και σε Μυτιλήνη και Ηράκλειο. Σε ένα ντέρμπι που τα είχε όλα, η Καλλονή κατάφερε να εξασφαλίσει την άνοδο με γκολ που πέτυχε στο 83' του ματς και διαμόρφωσε το τελικό 2-2, το οποίο ήταν αρκετό για να υπερισχύσει των Θεσσαλών στην ισοβαθμία των 73 βαθμών. Στο 31' ο Πινδώνης άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Βόλου, με τους γηπεδούχους να καταγγέλλουν προκλητικές επιθέσεις από τους φιλοξενούμενους και με το παιχνίδι να διακόπτεται για αρκετά λεπτά. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 1-1, μπαίνοντας ξανά στο κόλπο διεκδίκησης της ανόδου. Ωστόσο το θρίλερ συνεχίστηκε καθώς ο Στογιάνοφ (67') έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στους Βολιώτες, αλλά στο 83' ο Κώτσιος διαμόρφωσε το τελικό 2-2, δίνοντας στην ομάδα του την άνοδο για πρώτη φορά στην Σούπερ Λίγκα.

Επιστροφή στα σαλόνια και για τον Εργοτέλη, ο οποίος παρά το 1-1 με την Νίκη Βόλου, τερμάτισε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Σημειώνεται ότι οπαδοί της Καλλονής με την λήξη του παιχνιδιού πέταξαν αντικείμενα στους φίλους και αλλά και στην ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου, πράγμα που ανάγκασε τις αστυνομικές δυνάμεις να κάνουν χρήση δακρυγόνων για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Την ευκαιρία να ανέβει απευθείας στην Σούπερ Λίγκα έχασε ο Ηρακλής, καθώς έχασε 2-0 από τον Παναιτωλικό, με σκόρερ των δυο τερμάτων των Καμαρά (34', 45'+1'). Ετσι Ολυμπιακός Βόλου, Παναιτωλικός, Ηρακλής και Νίκη Βόλου θα κονταροχτυπηθούν στα πλέϊ οφ για το τέταρτο εισιτήριο που οδηγεί στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος.

Παίκτες, διοίκηση και φίλαθλοι έστησαν ξέφρενο "γαλάζιο" πάρτι
Αξίζει να σημειωθεί πως στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Ουκάρ αποβλήθηκε λόγω άσεμνης χειρονομίας προς τον βοηθό διαιτητή και ακολούθησε σύρραξη μεταξύ των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων αλλά και των μελών των τεχνικών επιτελείων. Χαρακτηριστική εικόνα του προπονητή του Ηρακλή, ο οποίος μπήκε ασπίδα μπροστά από τους διαιτητές έτσι ώστε να οδηγηθούν στα αποδυτήρια ασφαλείς.

Την παραμονή του στην κατηγορία εξασφάλισε ο Βύζας Μεγάρων, καθώς επιβλήθηκε 3-0 της Αναγέννησης Επανομής, η οποία μαζί με τον Θρασύβουλο (1-1 με τον Ηρακλή Ψαχνών) θα αγωνίζονται στην νέα τρίτη κατηγορία.

Ο Πανσερραϊκός επικράτησε με 3-1 του Φωκικού αλλά δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει μία θέση που οδηγεί στα πλέϊ οφ, καθώς έχασε στην ισοβαθμία από τη Νίκη Βόλου.

Τέλος, η Λάρισα νίκησε 2-1 την Καλλιθέα, όπως και η Καβάλα την Αναγέννηση Γιαννιτσών και ο Εθνικός Γαζώρου τον Πιερικό.

Το μεσημέρι της Τρίτης (28/05) θα γίνει στα γραφεία της Football League η κλήρωση των πλέϊ οφ, για την τέταρτη θέση που οδηγεί στην Σούπερ Λίγκα. Η βαθμολογία των πλέϊ οφ θα έχει ως εξής: Παναιτωλικός, Ολυμπιακός Βόλου και Ηρακλής 1, Νίκη Βόλου 0

Τα αποτελέσματα της 41ης αγωνιστικής:

Λάρισα- Καλλιθέα 2-1

Νίκη Βόλου- Εργοτέλης 1-1

Φωκικός- Πανσερραϊκός 1-3

Θρασύβουλος- Ηρακλής Ψαχνών 1-1

Βύζας Μεγάρων- Αναγέννηση Επανομής 3-0

Παναχαϊκή- Απόλλων Σμύρνης 1-2

Καβάλα- Αναγέννηση Γιαννιτσών 2-1

Εθνικός Γαζώρου- Πιερικός 2-1

Καλλονή- Ολυμπιακός Βόλου 2-2

Ηρακλής- Παναιτωλικός 0-2

Ρεπό έχει η Δόξα Δράμας

Η τελική βαθμολογία: Απόλλων Σμύρνης 75, Εργοτέλης 74, Καλλονή, Παναιτωλικός και Ολυμπιακός Βόλου 73, Ηρακλής 71, Νίκη Βόλου και Πανσερραϊκός 68, Λάρισα 63, Δόξα Δράμας 60, Ηρακλής Ψαχνών 55, Καβάλα 53, Καλλιθέα 50, Εθνικός Γαζώρου 41, Παναχαϊκή και Πιερικός 39, Φωκικός 37, Αναγέννηση Γιαννιτσών 34, Βύζας Μεγάρων 32, Θρασύβουλος 28, Αναγέννηση Επανομής 15

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...