Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Οι μεγάλες επιστροφές της Κοκλώνη και της Παπαχρήστου «έκλεψαν» την παράσταση στο Γκαλά Στίβου Γυναικών της Φιλοθέης

Η Νικόλ Κυριακοπούλου έδειξε ότι είναι σε καλή κατάσταση στο Γκαλά Στίβου της Φιλοθέης.
Οι αξιόλογες επιδόσεις, σε συνδυασμό με το κοινωνικό μήνυμα που πέρασε από τους αγώνες, αλλά η επιστροφή σημαντικών ελληνίδων αθλητριών στα κουλουάρ μετά από καιρό, συμπλήρωσαν ιδανικά το πακέτο του 14ου γυναικείου γκαλά στίβου της Φιλοθέης.

Στη γιορτινή ατμόσφαιρα του «Στέλιος Κυριακίδης» που είχαν δημιουργήσει φίλοι του στίβου και κυρίως πολλά παιδιά, σημειώθηκαν αξιόλογες επιδόσεις ενώ την παράσταση έκλεψε η συμβολική κούρσα των 60 μέτρων, όπου όλες οι αθλήτριες (ακόμα και αυτές των αλμάτων) έτρεξαν πιασμένες χέρι χέρι για να περάσουν το μήνυμα της ενότητας στη διοργάνωση που ήταν αφιερωμένη στο σύλλογο παιδιών με καρκίνο “Ελπίδα”.

Η επιστροφή της Γωγώς Κοκλώνη μετά την εγκυμοσύνη της, αλλά και της Βούλας Παπαχρήστου μετά τον αποκλεισμό της από τους Ολυμπιακούς ήταν σαφώς οι μεγάλες επιστροφές ενώ το πρόσωπο των αγώνων ήταν αναμφίβολα η Γερμανίδα (χάλκινη στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2009 στο ύψος) Αριάνε Φρίντριχ που χειροκροτήθηκε θερμά αφού «έπαιξε» αρκετά με την κερκίδα, χόρεψε στο ρυθμό της μουσικής και έδειξε να το διασκεδάζει κατακτώντας άνετα φυσικά την πρωτιά. Αν μάλιστα περνούσε και το 1.92μ. θα ήταν πανευτυχής. Έμεινε στο 1.89μ. που πάντως δεν είναι και άσχημα αν αναλογιστεί κανείς ότι ήταν ο πρώτος αγώνας της σεζόν.

Η εκ των κορυφαίων ελληνίδων του αγωνίσματος, η Τόνια Στεργίου έμεινε στο 1.80 μ.και την 4η θέση, δηλώνοντας απογοητευμένη από την εμφάνισή της. Η νεαρή Κατερίνα Κυριακοπούλου ξεπέρασε τα 1,75 μ., ωστόσο είχε πολύ καλές προσπάθειες στα 1,80 μέτρα, επίδοση που θα αποτελούσε ατομικό της ρεκόρ (έχει 1,78 μ.). Στο ίδιο ύψος έμεινε η Τατιάνα Γκούσιν, η οποία ταλαιπωρείται από πρόβλημα στη μέση.

Η επιστροφή της Γεωργίας Κοκλώνη στους αγωνιστικούς χώρους ήταν από τα σημαντικότερα γεγονότα του σημερινού Γκαλά. Η 4η αθλήτρια όλων των εποχών στα 100 μ. μητέρα πλέον μιας κόρης εννέα μηνών, απέδειξε πως παρά τις αυξημένες υποχρεώσεις της πλέον ως μητέρα, είναι σε θέση να πρωταγωνιστήσει. Η 33χρονη, τερμάτισε τρίτη με 11.92 μπροστά από τις Σαφράνοβα (Καζαχστάν) και Ρουσάκοβα (Ρωσία) που πέτυχαν 11.48 και 11.61 αντίστοιχα.

«Ως μητέρα είμαι απίστευτα ευτυχισμένη. Η αλήθεια όμως είναι πως με την μικρή κουράζομαι αρκετά. Παρόλα αυτά νομίζω πως είμαι σε θέση να επιστρέψω σε καλά επίπεδα. Θα κάνω πολλούς αγώνες για να βρω το ρυθμό μου» τόνισε η έμπειρη αθλήτρια. Η Μαρία Μπελιμπασάκη στη δεύτερη κούρσα της στη σεζόν τερμάτισε σε 12.06.

Ο δυνατός αντίθετος άνεμος δυσκόλεψε τις αθλήτριες στο μήκος με την Σλοβάκα Γιάνα Βελντάκοβα να παίρνει την πρωτιά (6.35μ.) ακολουθούμενη από τη Ρωσίδα Ιρίνα Ιλιάνα (6.28μ.). Η είδηση φυσικά ήταν η επιστροφή της Βούλας Παπαχρήστου -ουσιαστικά μετά από ένα σχεδόν χρόνο και το Ευρωπαϊκό του Ελσίνκι- η οποία δεν έκρυψε τη χαρά της: «Είμαι έτοιμη για νέες πτήσεις. Έχω όρεξη να αγωνιστώ και μεγάλο στόχο να φτάσω μέχρι το Παγκόσμιο της Μόσχας το καλοκαίρι. Το βασικό είναι πως έχω βελτιωθεί πλέον στα τελευταία άλματα» είπε η πρωταθλήτριά μας που με 6.28μ. στο 6ο άλμα πήρε την τρίτη θέση.

Διπλή παρουσία είχε στη διοργάνωση η Νίκη Πανέττα, που ξεκίνησε με 6,08 μ. στο μήκος αλλά αποζημιώθηκε στο τριπλούν που ολοκλήρωσε τις προσπάθειές της με 14,06 μ. και την πρωτιά.

Ντεμπούτο με άλμα στα 4,45 μ. έκανε η Νικόλ Κυριακοπούλου στο επί κοντώ, που στη συνέχεια απέτυχε στα 4,56 μ., στην προσπάθεια της να βελτιώσει το ρεκόρ αγώνων. Η Στέλλα Λεδάκη ήταν δεύτερη με 4,40 μ., εμφανώς επηρεασμένη από το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Ευχάριστη έκπληξη η Λορέλα Μάνου που με άλμα στα 4,40 μ. ισοφάρισε το ατομικό της ρεκόρ και έδειξε πως σύντομα θα είναι σε θέση να ανέβει ακόμη υψηλότερα.

Στα 100 μ. εμπ. η νίκη πήγε στην Γιούλια Κοντάκοβα (Ρωσία) με 13.50, ενώ η δεύτερη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Γκέτεμποργκ, Αλίνα Ταλάι, ακολούθησε με 13.53. Η Ελισάβετ Πεσιρίδου τερμάτισε 4η με 13.81 και βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ (13.87).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...