Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Ακόμα πιο κοντά στον τίτλο του πρωταθλητή στο χάντμπολ ο Διομήδης Αργους


Διαφήμιση για το άθλημα αποτέλεσε το απόγευμα της Κυριακής ο πρώτος τελικός για το πρωτάθλημα της Α1 χάντμπολ των ανδρών. 

Ο πρωταθλητής Διομήδης Αργους εκμεταλλευόμενος την έδρα του (μετράει 15 συνεχόμενες νίκες εφέτος) στο κατάμεστο, από 1000 φίλους του, κλειστό της Αγίας Τριάδας επικράτησε με 28-26 της ΑΕΚ και έκανε το πρώτο βήμα για να κρατήσει τα σκήπτρα.

Θα έχει την πρώτη ευκαιρία να το κάνει την Τετάρτη στην Αθήνα, αλλιώς θα ψάξει τη δεύτερη νίκη που θα του δώσει και τον τίτλο την ερχόμενη Κυριακή και πάλι στην έδρα του.

Οι «Λύκοι» ήταν κυρίαρχοι στο α' ημίχρονο. Όλα ξεκινούσαν από τον εξαιρετικό τερματοφύλακά τους Χριστόφορο Νούγκοβιτς που είχε κατεβάσει…ρολά (με ποσοστό 65% στις αποκρούσεις, 13/20).

Ο Σαμαράς σκόραρε στην κόντρα και έτσι ο τελικός φαινόταν πως θα τελειώσει νωρίς με τους γηπεδούχους να προηγούνται ακόμα και15-6 (στο 28’) αλλά και 20-10 στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου (35’).

Όμως ο τεχνικός της «Ενωσης» Γιάννης Αρβανίτης αντικατέστησε στο δεύτερο μέρος τον τερματοφύλακά του Δημήτρη Καφφάτο με τον Τάσο Τσακνή που έκανε εξαιρετική εμφάνιση και σε συνδυασμό με την αποβολή του Τάσκοβιτς, από τους πρώτους σκόρερ του Διομήδη, για επικίνδυνο παιχνίδι (στο 39’) έφερε τα πάνω κάτω στον αγώνα.

Με μπροστάρη τον Μπακαούκα στην επίθεση η «Ενωση» με ένα σερί 10-2, πλησίασε στα δύο γκολ (22-20 στο 46’) και ας είχε χάσει με κόκκινη κάρτα τον Αλέξη Αλβανό, ενώ στο 25ο λεπτό μείωσε ακόμα περισσότερο με τον Παπαδόπουλο (26-25). Εκεί καθοριστικό ρόλο έπαιξε ο Καραϊβάνοφ που πέτυχε πολύ σημαντικά τέρματα, ενώ ο Μεγαλοοικονόμου με γκολ ενάμιση λεπτό πριν το τέλος διαμόρφωσε το τελικό αποτελέσμα.

ΔΙΟΜΗΔΗΣ (Δημήτρης Δημητρούλιας): Τσούλος, Ζαραβίνας 1, Χαντέλης, Μεγαλοοικονόμου 3, Καρκαλάτος, Μούγιτς, Πασσιάς, Νούγκοβιτς, Μαραγκός 4, Ευαγγελόπουλος, Σαμαράς 5, Ελευθερίου, Δεληγιάννης 2, Καραιβάνοφ 8, Τάσκοβιτς 5.
ΑΕΚ (Γιάννης Αρβανίτης): Καφφάτος, Μπακαούκας 9, Γεωργιάδης 3, Γιαννόπουλος, Μπαλωμένος 3, Τσακνής, Συγγάρης, Οικονόμου 1, Αλβανός 4, Ναουμίδης 1, Τσαούσης 2, Κουρέτας, Παπαδόπουλος 2, Παπαδιονυσίου 2, Κότσιρας, Χερουβείμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...