Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Μουντιάλ 2014: Τρέχουν οι Βόσνιοι

Μετά την ήττα στη Ζένιτσα καλούνται να νικήσουν τους Σλοβάκους στη Ζίλινα


Εισβολή στη Σλοβακία σχεδιάζουν οι βόσνιοι φίλαθλοι μετά την αναπάντεχη εντός έδρας ήττα της Εθνικής τους από τους Σλοβάκους (0-1), οι οποίοι μετατρέπονται από ρυθμιστές του 7ου ομίλου σε διεκδικητές μιας εκ των δύο πρώτων θέσεων.

Μία ισοπαλία στον αυριανό αγώνα Σλοβακίας - Βοσνίας και Ερζεγοβίνης στη Ζίλινα θα αποτελέσει χρυσό αποτέλεσμα για την εθνική μας ομάδα, με την προϋπόθεση ότι το συγκρότημα του Φερνάντο Σάντος θα κάνει το καθήκον του στον αγώνα με τη Λετονία στο Γεώργιος Καραϊσκάκης.

Νίκη της Εθνικής μας σε συνδυασμό με ισοπαλία στο παιχνίδι που θα διεξαχθεί στη Ζίλινα, πρώτον, θα επιτρέψει στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να περάσει στην πρώτη προνομιούχο θέση του 7ου ομίλου, στην οποία αν διατηρηθεί αποφεύγει την περιπέτεια των μπαράζ και δεύτερον, να θέσει ουσιαστικά νοκ άουτ την πολύ επικίνδυνη Σλοβακία την οποία θα υποδεχθεί η Εθνική μας ομάδα στο Γεώργιος Καραϊσκάκης στις 11 Οκτωβρίου.

Χαρακτηριστικό της σπουδαιότητας του αγώνα στη Ζίλινα είναι η εκστρατεία που διοργανώνουν 1.500 βόσνιοι φίλαθλοι με αεροπλάνα και 20 λεωφορεία.

Ο προπονητής των Βοσνίων Σάφετ Σούσιτς είναι ιδιαίτερα ανήσυχος μετά το τελευταίο αποτέλεσμα και επισημαίνει ότι είναι επιτακτική η νίκη στη Ζίλινα, την οποία όμως δεν μπορεί να εγγυηθεί.

Για την κακή εμφάνιση στο παιχνίδι με τη Σλοβακία ο Σούσιτς θεωρεί υπεύθυνη σχεδόν όλη την ομάδα.

«Με εξαίρεση έναν-δύο παίκτες όλοι οι υπόλοιποι έπαιξαν κάτω του επιπέδου τους. Κανείς δεν λέει ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα του κόσμου. Ο μοναδικός λόγος όμως που χάσαμε είναι γιατί δεν παίξαμε καλά. Για το παιχνίδι στη Ζίλινα δεν εγγυώμαι τίποτα».

Σε προσωπική υπόθεση έχουν αναγάγει το παιχνίδι με τη Σλοβακία οι βόσνιοι διεθνείς. Ο πιο έμπειρος παίκτης τους, Ελβίρ Ράχιμιτς, χαρακτήρισε «αγωνιώδη» την ήττα στη Ζένιτσα και υποσχέθηκε νίκη στη Ζίλινα:

«Αυτοί οι παίκτες έχουν ποιότητα και μπορεί να αντιμετωπίσουν οποιονδήποτε. Ολοι έχουν μία κακή ημέρα, η δική μας ήταν την Παρασκευή».

Προελαύνουν οι μεγάλοι. Ιταλία, Γερμανία, Ολλανδία και Ισπανία ετοιμάζονται να τσεκάρουν τα εισιτήριά τους για τη Βραζιλία, ενώ Γαλλία και Αγγλία καλούνται να περάσουν από συμπληγάδες.

Οι Ιταλοί εξασφαλίζουν την πρόκρισή τους από αύριο αν νικήσουν την Τσεχία στο Τορίνο, σε ένα παιχνίδι όπου ο αρχηγός της Σκουάντρα Ατζούρα Τζιανλουίτζι Μπουφόν θα ισοφαρίσει το ρεκόρ συμμετοχών του Φάμπιο Καναβάρο με 136 διεθνείς αγώνες.

Η Ιταλία έχει συμμετάσχει στα 17 από τα 19 Παγκόσμια Κύπελλα, ενώ για πρώτη φορά μπορεί να προκριθεί δύο αγώνες πριν ολοκληρωθεί η προκριματική φάση.

Η Γερμανία με τις 16 συνεχόμενες παρουσίες σε Παγκόσμια Κύπελλα προκρίνεται με νίκη επί των Νήσων Φερόε σε συνδυασμό με ισοπαλία ή ήττα της Σουηδίας από το Καζακστάν.

Πρόσωπο του αγώνα αναμένεται να είναι ο Μίροσλαβ Κλόζε, ο οποίος χρειάζεται ένα γκολ για να γίνει ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Νασιονάλμανσαφτ. Ο πολωνικής καταγωγής άσος της Λάτσιο ισοφάρισε το ρεκόρ του Γκερντ Μίλερ με 68 γκολ στη νίκη της Παρασκευής με 3-0 επί της Αυστρίας. Δεν πανηγύρισε ωστόσο με τη γνωστή... κωλοτούμπα, αφού τα 35 χρόνια έχουν βαρύνει στην πλάτη του. Να σημειωθεί ότι αν ο Κλόζε καταφέρει να συμπεριληφθεί στην αποστολή της Γερμανίας για το Μουντιάλ της Βραζιλίας, θα παίξει για τέταρτη φορά στη διοργάνωση στην οποία έχει πετύχει 14 γκολ και χρειάζεται ακόμα δύο για να γίνει πρώτος σκόρερ όλων των εποχών σε Παγκόσμια Κύπελλα.

Από τις πιο αξιόπιστες ομάδες των προκριματικών, η κάτοχος του τίτλου Ισπανία μπορεί να προκριθεί χωρίς να ακουμπήσει μπάλα αν η Γαλλία ηττηθεί από τη Λευκορωσία.

Οι Γάλλοι δέχονται σκληρή κριτική μετά τη νέα λευκή ισοπαλία με τη Γεωργία, που είναι η πέμπτη κατά σειρά. Στο στόχαστρο του Τύπου και των φιλάθλων βρίσκεται ο Καρίμ Μπενζεμά που έχει συμπληρώσει 20 αγωνιστικές ώρες χωρίς να σκοράρει. Ο επικεφαλής της ομοσπονδίας Νοέλ λε Γκρετ έσπευσε να δηλώσει ότι υπάρχει πρόβλημα με τον Μπενζεμά, για να του απαντήσει ο εκλέκτορας της Εθνικής Ντιντιέ Ντεσάν ότι δεν έχει ένα αλλά 11 προβλήματα.

Προβλήματα όμως έχει και η Ισπανία μετά την απόφαση του Βιθέντε ντελ Μπόσκε να εμπιστευθεί φανέλα βασικού στον Ικερ Κασίγιας στο ματς με τη Φινλανδία (0-2). Ο αρχηγός συμπλήρωσε 150 διεθνείς συμμετοχές και βρίσκεται στη 12η θέση με τους παίκτες που έχουν αγωνιστεί στους περισσότερους αγώνες με τις εθνικές ομάδες τους. Ωστόσο ο ισπανικός Τύπος έκανε λόγο για «αδικία για τον παραγκωνισμό του φορμαρισμένου Βίκτορ Βαλντές».

Χωρίς κανέναν από τους τρεις βασικούς επιθετικούς της -Ρούνι, Γουέλμπεκ, Στάριτζ - η Αγγλία καλείται να νικήσει στο Κίεβο, καθώς σε διαφορετική περίπτωση δεν κινδυνεύει μόνο να παίξει μπαράζ αλλά και να αποκλειστεί!

Στη ζώνη της Λατινικής Αμερικής, η Αργεντινή σφραγίζει αύριο το εισιτήριο με νίκη επί της Παραγουάης, ενώ στα τελικά προκρίνεται και η Κολομβία αν αποφύγει την ήττα από την Ουρουγουάη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...