Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Έντονη η δυσαρέσκεια για το iPhone 4


Το Absolute Ensemble της Νέας Υόρκης, υπό τη διεύθυνση του Κρίστιαν Γιάρβι κατευθύνεται προς το μικρό θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου την Παρασκευή 16 και το Σάββατο 17 Ιουλίου, για να συναντήσει δυο σπουδαίους Έλληνες μουσικούς: τον βιολιστή Μιλτιάδη Παπαστάμου και τον τραγουδοποιό Αλκίνοο Ιωαννίδη.
Μέσα από τη χαρά της συνύπαρξης διαφορετικών κόσμων, οι καλλιτέχνες παρουσιάζουν ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα που ενώνει την κλασική μουσική του 21ου αιώνα, την τζαζ, την μουσική του κόσμου και τη ροκ σκηνή, με το μεσαιωνικό κυπριακό και το σύγχρονο ελληνικό τραγούδι, τον αυτοσχεδιασμό και τους νέους τρόπους γραφής.
Από τη δημιουργία του το 1993, το Absolute Ensemble του Κρίστιαν Γιάρβι έχει μεταμορφωθεί αργά και σταθερά. Στην αρχή, στη Νέα Υόρκη, αποτελούσε ένα σύνολο κλασικής μουσικής, αλλά στην πορεία ο Γιάρβι μαζί με το «μουσικά παμφάγο» σύνολό του, όπως το αποκαλεί ο ίδιος χαϊδευτικά, δημιουργούν ασυνήθιστες παραστάσεις κλασικής μουσικής.
Τα μέλη του αυτοσχεδιάζουν, διασκευάζουν και συνθέτουν έργα με γνώμονα την ένωση των μουσικών ειδών. Το σύνολο ενσωματώνει στην κλασική του παράδοση μουσικές κάθε είδους, από την τζαζ και τη ροκ έως το χιπ-χοπ, αψηφώντας την κατηγοριοποίηση και δημιουργώντας έναν εντελώς καινούργιο ήχο.
Με οκτώ ηχογραφήσεις στο ενεργητικό του, το Absolute Ensemble έχει κερδίσει πολλά βραβεία, μια υποψηφιότητα για Γκράμι και έχει περιοδεύσει σ’ ολόκληρο τον κόσμο.

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης συμπράττει σε αυτή τη συναυλία με το μουσικό σύνολο, φέρνοντας στη σκηνή τις μουσικές της Κύπρου αλλά και τις έντεχνες ελληνικές του συνθέσεις. Γεννήθηκε στην Κύπρο, σπούδασε κλασική μουσική στη Λευκωσία και το 1989 φοίτησε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου
Από το 1993 έχει εκδώσει αρκετούς προσωπικούς δίσκους και παράλληλα με τα τραγούδια του, συνθέτει ορχηστρική μουσική για το θέατρο και τον χορό. Τον Νοέμβριο του 2009 η Ακαδημαϊκή Συμφωνική Ορχήστρα της Αγίας Πετρούπολης παρουσίασε συναυλία με κλασικά έργα του στο Κονσερβατόριο της Αγίας Πετρούπολης ενώ το 2010, η μουσική του παρουσιάστηκε στη Φιλαρμονική του Βερολίνου, από την Ευρωπαϊκή Καμεράτα.
Έχει περιοδεύσει στην Αμερική, στη Γερμανία, στη Μεγάλη Βρετανία, τη Ρωσία, τη Γεωργία, το Βέλγιο, την Ισπανία, την Πορτογαλία, τη Ρουμανία, το Λουξεμβούργο, την Αυστραλία, την Αργεντινή και την Αίγυπτο.
Ο Μιλτιάδης Παπαστάμου γεννήθηκε στο Μέμφις το 1966, σπούδασε βιολί στο Ελληνικό Ωδείο της Αθήνας, στο Λονδίνο και στη Νέα Υόρκη. Ως σολίστ έχει συμπράξει με πολλά μουσικά σύνολα κι έχει περιοδεύσει στην Ελλάδα, την Κύπρο, τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Αυστρία, την Ιταλία, την Ισπανία και αλλού. Έχει κυκλοφορήσει δύο δίσκους σε συνεργασία με τον πιανίστα Μάρκο Αλεξίου και τον τραγουδιστή-τραγουδοποιό Αλκίνοο Ιωαννίδη.
Πληροφορίες: Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου, εισιτήρια 20, 30 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...