Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

Κοντράστ συναισθημάτων σε Γερμανία και Ουρουγουάη...

Πορτ Ελίζαμπεθ, Νότια Αφρική
Η νίκη της Γερμανίας με 3-2 επί της Ουρουγουάης στον μικρό τελικό του Μουντιάλ, δεν ήταν τίποτα παραπάνω από μία ένεση... γοήτρου για τα «πάντσερ». Ωστόσο, και μόνο ο τρόπος που ήρθε αυτή η επιτυχία, έκανε τους παίκτες, αλλά και τον Τύπο της χώρας περήφανους. Ικανοποίηση, αλλά και... ένα παράπονο άφησε στους Ουρουγουανούς η 4η θέση.

Στις δηλώσεις μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο προπονητής των νικητών, Γιόακιμ Λεβ, τόνισε πως είναι ευχαριστημένος από την παρουσία των παικτών του στη Ν. Αφρική, ενώ δεν θέλησε να αποκαλύψει τα πλάνα του για το μέλλον του στον πάγκο της Γερμανίας.

«Οι παίκτες μου ανασυγκροτήθηκαν μετά την ήττα από την Ισπανία στον ημιτελικό και έδειξαν χαρακτήρα παίρνοντας την τρίτη θέση. Δεν επιστρέφουμε με άδεια χέρια στην πατρίδα», είπε ο Λεβ και συμπλήρωσε:

«Κατακτήσαμε πανάξια την τρίτη θέση και βλέποντας όλη την πορεία μας στη διοργάνωση μπορούμε να είμαστε περήφανοι για ό,τι πετύχαμε».

Όσον αφορά το μέλλον του, ο Λεβ δήλωσε: «Δεν ξέρω ακόμη. Θα χρειαστώ λίγες ημέρες ηρεμίας και σύντομα θα αποφασίσω».

Από την πλευρά του, ο σκόρερ του νικητήριου γκολ της Γερμανίας, Σάμι Κεντίρα, υποστήριξε: «Είμαστε χαρούμενοι για τον τρόπο που παίξαμε γιατί δώσαμε ό,τι είχαμε σ' αυτό το παιχνίδι. Είμαστε χαρούμενοι για τη νίκη. Δείξαμε το χαρακτήρα μας και τις δυνάμεις που είχαμε. Τώρα πρέπει να ξεκουραστούμε και να κάνουμε ένα διάλειμμα. Είμαστε νέα ομάδα, όμως θέλουμε να πάρουμε καλύτερα αποτελέσματα στο μέλλον».

Τα διεθνή ΜΜΕ για την 3η θέση

Διθυραμβικά είναι τα σχόλια των γερμανικών Μέσων για τη νίκη της εθνικής τους ομάδας και την κατάκτηση της 3ης θέσης. Στο γκολ του Κεντίρα που χάρισε τη νίκη στα «πάντσερ» στάθηκαν τα περισσότερα Μέσα της Ευρώπης.

Bild: «Σας ευχαριστούμε παιδιά για αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο! Ευχαριστούμε παιδιά, αυτή η κατάληξη ήταν καταπληκτική. Οι παίκτες μας σε μία βροχερή αναμέτρηση με την Ουρουγουάη κατάφεραν να τερματίσουν τρίτοι».

sueddeutsche: «Happy end στην τετράδα: Η Γερμανία με ένα ωραίο παιχνίδι κέρδισε την 3η θέση, μετά το 3-2 επί της Ουρουγουάης»

Kicker: «3-2! Τρίτη θέση για τους 11 του Λεβ. Η Γερμανία τερμάτισε στην 3η θέση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νοτίου Αφρικής. Ο Κεντίρα με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό σκορ, παρόλο που οι νοτιαμερικανοί είχαν προηγηθεί με 2-1».

Marca: «Ωραίο θέαμα από τη Γερμανία, που κέρδισε την Ουρουγουάη. Το χταπόδι ο Πάουλ επιβεβαιώθηκε ξανά και όπως είχε προβλέψει, η Γερμανία κέρδισε την Ουρουγουάη σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι, που κρίθηκε από το γκολ του Κεντίρα».

Gazzetta dello Sport: «Όμορφο τέλος για τη Γερμανία, δάκρυα για την Ουρουγουάη από τον Μουσλέρα: Οι γερμανοί κατέκτησαν την 3η θέση, επικρατώντας των νοτιοαμερικανών με 3-2. Μίλερ, Καβάνι, Φορλάν, Γιάνσεν και Κεντίρα οι σκόρερ, αλλά ο τερματοφύλακας της Λάτσιο ήταν υπεύθυνος για δύο από τα τρία γκολ».

BBC: «Η Γερμανία στο τέλος εξασφάλισε την 3η θέση: Το γκολ του Κεντίρα συνέβαλε στο να κερδίσει η Γερμανία την Ουρουγουάη με 3-2 και να τερματίσει στην 3η θέση του Παγκοσμίου Κυπέλλου».

uk.eurosport.yahoo.com: «Η κεφαλιά του Κεντίρα έστειλε τη Γερμανία στην 3η θέση».

soccernet.espn.go.com: «Ο Κεντίρα ολοκλήρωσε την επιστροφή της Γερμανίας: Η Γερμανία τερμάτισε στην 3η θέση του Παγκοσμίου Κυπέλλου ύστερα από μία συναρπαστική νίκη με 3-2 επί της Ουρουγουάης στο Πορτ Ελίζαμπεθ».

FIFA.com: «Η Γερμανία στην 3η θέση: Το γκολ του Σάμι Κεντίρα στο 82ο λεπτό χάρισε στη Γερμανία το 4ο χάλκινο μετάλλιό της, καθώς διαμόρφωσε το τελικό 3-2 επί της Ουρουγουάης»


Έμεινε στα 14 γκολ ο Κλόζε

Ο Μίροσλαβ Κλόζε ήταν και σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο η αιχμή του δόρατος για τη Γερμανία. Ο επιθετικός της Μπάγερν Μονάχου, με τα δύο γκολ που πέτυχε στον προημιτελικό κόντρα στην Αργεντινή, έφτασε συνολικά τα 14 σε τελικές φάσεις Παγκοσμίων Κυπέλλων, όμως στον μικρό τελικό κόντρα στην Ουρουγουάη έχασε την ευκαιρία να γράψει ιστορία. Ένας τραυματισμός τον κράτησε εκτός παιχνιδιού και έτσι δεν κατάφερε να φτάσει ή και να ξεπεράσει τον Ρονάλντο στην κορυφή των πρώτων σκόρερ όλων των εποχών σε Μουντιάλ.

«Πραγματικά ήθελε να παίξει, όμως μετά την προπόνηση του Σαββάτου μου είπε ότι δεν ήταν σε θέση να αγωνιστεί», παραδέχτηκε ο προπονητής της Γερμανίας, Γιόακιμ Λεβ.

Ο Ρονάλντο έχει πετύχει συνολικά 15 γκολ σε τελικές φάσεις Παγκοσμίων Κυπέλλων, με τον Κλόζε να σταματά στα 14, καθώς σε τέσσερα χρόνια από τώρα θα είναι 36 ετών και πολύ δύσκολα θα βρίσκεται στην αποστολή της Γερμανίας που θα ταξιδέψει στη Βραζιλία.

«Συγχαρητήρια στον Κλόζε για τα 14 γκολ. Δεν είναι εύκολο πράγμα. Είναι κρίμα που δεν έπαιξε στον μικρό τελικό», είπε ο Ρονάλντο, ο οποίος τόνισε ότι δεν θα είχε πρόβλημα να τον ξεπεράσει ο Κλόζε.

«Δεν είχα κανένα πρόβλημα να με ξεπεράσει ο Κλόζε. Εγώ έγραψα την ιστορία μου. Τώρα είναι ώρα να τη γράψουν και οι υπόλοιποι».

Φορλάν: «Θετική η παρουσία της Ουρουγουάης»

Η Ουρουγουάη ήταν η μεγάλη έκπληξη του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου, καθώς κατάφερε να φτάσει μέχρι τους τέσσερις του τουρνουά, γνωρίζοντας τον αποκλεισμό από την Ολλανδία στον ημιτελικό. Οι παίκτες του Οσκαρ Ταμπάρες δεν τα κατάφεραν ούτε στον μικρό τελικό κόντρα στη Γερμανία, όμως αυτό δε σημαίνει πως θα φύγουν με σκυμμένα κεφάλια από τη Ν. Αφρική.
«Προφανώς, είναι κάτι το εντυπωσιακό όταν βρίσκεσαι στις τέσσερις κορυφαίες ομάδες του κόσμου», είπε ο μεγάλος άσος των Ουρουγουανών, Ντιέγκο Φορλάν, μετά το τέλος του παιχνιδιού με τη Γερμανία.

«Αν μας το έλεγε κάποιος στην αρχή του τουρνουά, θα ήμασταν απόλυτα ευχαριστημένοι. Είναι θετική η παρουσία μας», σχολίασε ο επιθετικός της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Από την πλευρά του, Οσκαρ Ταμπάρες, τόνισε πως αυτή η ομάδα μπορεί να τα πάει ακόμα καλύτερα. «Δεν νομίζω ότι είναι ματαιόδοξο να πούμε πως με λίγη βελτίωση μπορούμε να τα πάμε και καλύτερα στις επόμενες διοργανώσεις».

Μουσλέρα: «Δεν ήταν η βραδιά μου»

Απογοητευμένος από την ήττα, αλλά και την προσωπική του απόδοση στον μικρό τελικό εμφανίστηκε ο Φερνάντο Μουσλέρα, που φέρει ευθύνη για τα γκολ που δέχτηκε η Ουρουγουάη στο 3-2 από την Γερμανία.

«Δεν ήταν η βραδιά μου. Έκανα λάθη, το παραδέχομαι, αλλά θα φανώ δυνατός στην κριτική που θα δεχτώ», δήλωσε ο γκολκίπερ των Ουρουγουανών.

Από την πλευρά του, ο Ντιέγκο Πέρεζ εμφανίστηκε περήφανος για την ομάδα, αν και θα ήθελε κάτι καλύτερο: «Χάσαμε με άσχημο τρόπο, μας άξιζε κάτι καλύτερο. Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο. Η Ουρουγουάη είναι ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες στον κόσμο και αυτό μας προκαλεί ικανοποίηση και χαρά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...