Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

ΒΙΝΤΕΟ: Παναθηναϊκός-Εργοτέλης 4-0

Σε... πάρτι με 20.000 καλεσμένους και τον Εργοτέλη σε ρόλο... κομπάρσου, μετέτρεψε ο Παναθηναϊκός το παιχνίδι με τον Εργοτέλη, του οποίου επικράτησε με 4-0 προσφέροντας πλούσιο θέαμα στον κόσμο του, που έπραξε αναλόγως στην κερκίδα δημιουργώντας εκπληκτική ατμόσφαιρα. Με πρώτα βιολιά τους Λέτο (2 γκολ), Κουίνσι (2 ασίστ), Κατσουράνη και Ζεκά, τον Μπουμσόνγκ να ανοίγει από νωρίς το σκορ με παλικαρίσιο γκολ και τον Καραγκούνη να έχει δοκάρι, οι πράσινοι συνέχισαν τις εντυπωσιακές τους εμφανίσεις τον τελευταίο καιρό και οδηγούν την κούρσα του πρωταθλήματος, έχοντας συγκάτοικο τον Ατρόμητο.

Όπως και στο παιχνίδι με την Ξάνθη στα Πηγάδια, οι «πράσινοι» ήταν ασταμάτητοι στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης, όταν και σκόραραν τρεις φορές. Το λογαριασμό άνοιξε ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ στο 7ο μόλις λεπτό της συνάντησης. Ο Γάλλος σε κόρνερ που εκτέλεσε ο Λέτο κέρδισε όλους τους αντιπάλους του στον αέρα και καρφωτή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Σόρεν Πίρσον. Παρόλα αυτά, δεν εγκατέλειψε τη φάση και με πολύ καλή τοποθέτηση κατάφερε να πάρει και το ριμπάουντ για να σπρώξει από κοντά τη μπάλα στα δίχτυα.

Με ανεβασμένη την ψυχολογία από το γρήγορο γκολ, οι γηπεδούχοι πίεσαν ακόμα περισσότερο τους παίκτες του Νίκου Καραγεωργίου, που άρχισαν να κάνουν το ένα λάθος μετά το άλλο. Λέτο, Ζεκά, Κλέιτον και Κουίνσι εκμεταλλεύτηκαν όσες φάσεις τους ήρθαν στα πόδια και κάπως έτσι ο Παναθηναϊκός στο 25' διπλασίασε τα τέρματά του. Ο Κουίνσι με ωραία ενέργεια από τα δεξιά γύρισε για τον Λέτο και ο τελευταίος με πλασέ σε κενό τέρμα δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το 2-0.

Ο «εφιάλτης», όμως, δεν είχε τέλος για τους Κρητικούς. Επτά λεπτά αργότερα ήταν σειρά του Κώστα Κατσουράνη να προσθέσει το όνομά του στη λίστα των σκόρερ με κοντινή προβολή.

Αν το παιχνίδι δεν είχε διακοπεί στο 38ο λεπτό για τουλάχιστον ένα επτάλεπτο για υβριστικά συνθήματα, που ακούστηκαν κατά των Ελλήνων πολιτικών και για πανό που σηκώθηκαν στην εξέδρα με πολιτικό περιεχόμενο, ο Εργοτέλης ίσχως είχε πάει με ακόμα περισσότερα γκολ στην πλάτη του στα αποδυτήρια.

Ούτε στην επανάληψη, όμως, οι ποδοσφαιριστές του Ζεσουάλδο Φερέιρα έδειξαν διάθεση να ρίξουν το ρυθμό τους. Αντιθέτως, τελείως απελευθερωμένοι από το άγχος ενός πιθανού στραβοπατήματος σε κάποιες φάσεις θύμισαν περισσότερο Μπαρτσελόνα, παρά Παναθηναϊκό. Η τύχη, βέβαια, δεν ήταν τόσο με το μέρος τους, όσο στο πρώτο μέρος, με αποτέλεσμα να χάσουν τα άχαστα σε τουλάχιστον δυο περιπτώσεις με τον Ζεκά και τον Καραγκούνη.

Πάντως, ο Παναθηναϊκός θα πετύχαινε και τέταρτο τέρμα. Μετά από εξαιρετική μπαλιά του Κατσουράνη στο 56' ο Λέτο θα έμπαινε στην περιοχή του Εργοτέλη, εκεί όπου θα τον ανέτρεπε ο Μάριο Μπούντιμιρ. Ο διαιτητής Χρήστος Μήτσιος του συνδέσμου της Ηπείρου θα έδινε την εσχάτη των ποινών, που θα εκτελούσε εύστοχα ο ίδιος ο Αργεντινός ένα λεπτό αργότερα.

                                    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...