Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Νίκος Μιχαλόπουλος: Πολυαθλητής και πολυνίκης

Την πρώτη του χρονιά στην κατηγορία των Masters ολοκλήρωσε την Κυριακή στο Ηράκλειο της Κρήτης ο πρωταθλητής της σκοποβολής και του ακοντισμού, αλλά και συγγραφέας βραβευμένων παιδικών βιβλίων με θέμα τον αθλητισμό Νίκος Μιχαλόπουλος.
Ο πρωταθλητής του ακοντισμού στην ηλικία των 42 χρόνων με 46μ.60 πέτυχε την καλύτερη επίδοση φέτος στην Ελλάδα στο αγώνισμά του στην κατηγορία του και κατέλαβε την πρώτη θέση στο 2ο Πανελλήνιο Gala Ρίψεων.
Έτσι η φετινή χρονιά του Νίκου Μιχαλόπουλου κλείνει αγωνιστικά για τον στίβο με την πρώτη θέση στο Εαρινό Πρωτάθλημα στην Αθήνα, την πρώτη θέση στους Πανελλήνιους αγώνες στην Αλεξανδρούπολη και την 4η θέση στους Βαλκανικούς αγώνες στην Σλοβενία.
Την επόμενη χρονιά υπάρχει το μεγάλο ραντεβού των Πανευρωπαικών αγώνων στο τριεθνές σύνορο της Γερμανίας, της Τσεχίας και της Αυστρίας, καθώς και οι Βαλκανικοί αγώνες στην Σμύρνη της Τουρκίας.
''Το κίνημα των Masters είναι μια παγκόσμια κίνηση πολλών χρόνων και καταδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο το πραγματικό νόημα του αθλητισμού, που δεν είναι άλλο από την ευγενική άμιλλα και το επίπεδο της σωματικής και διανοητικής κατάστασης, στο οποίο πρέπει να είσαι, προκειμένου να πραγματοποιείς τα όνειρά σου. Και τα όνειρα δεν έχουν ηλικία. Στην σημερινή παγκόσμια κρίση αξιών, δραστηριότητες σαν τον αθλητισμό ανοίγουν δρόμους, που ούτε να τους φανταστεί μπορεί κάποιος. Τώρα ακόμα περισσότερο στην οικονομική δύνη, που διανύουμε, που φυσικά έχει και συνέπειες στον αθλητισμό, μόνο η ρομαντική και ανιδιοτελής προσέγγισή του μπορεί να δώσει τις λύσεις. Και αυτές τις έχει ο καθένας στην καρδιά του. Ας αναρωτηθούμε όλοι μας με ειλικρίνεια για ποιό λόγο κάνουμε ό,τι κάνουμε στην ζωή μας και τότε θα καταλάβουμε.'', τόνισε ο Νίκος Μιχαλόπουλος΄, ο οποίος με το σύνθημα ''Ο Αθλητισμός Mπορεί N'αλλάξει Tον Kόσμο'', μαζί με 17 ακόμα αθλητές απ'όλο τον κόσμο και αρχηγό την θρυλική τεννίστρια Μαρτίνα Ναβρατίλοβα τον Δεκέμβριο της περσινής χρονιάς κατέλαβε την υψηλότερη κορυφή της Αφρικής, το όρος Κιλιμάντζαρο, συγκεντρώνοντας 100.000 ευρώ για τα παιδιά των παραγκουπόλεων του Ναιρόμπι, που στην πλειονότητά τους ζουν εκτός οικογένειας και πάσχουν από Aids.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...