Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

ΑΕΚ: Για τη νίκη στη Κρήτη

  Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει στο «Γεντί Κουλέ» τον ΟΦΗ (18:15, Νοvasports 3) με στόχο τους τρεις βαθμούς της νίκης που θα την βοηθήσει για τη δύσκολη συνέχεια στη μάχη της κορυφής του πρωταθλήματος. Με 4-3-3 θα παρατάξει την ομάδα ο Νίκος Κωστένογλου που πήρε στην αποστολή και τους Ρίκκα, Αργυρίου. Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με την ρώσικη εταιρία Patero Development.

Με 4-4-3 η «Ένωση»

Στο Κυριακάτικο εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΟΦΗ (18:15, Νοvasports 3) στο «Γεντί Κουλέ» η ΑΕΚ καλείται να επιβεβαιώσει την αγωνιστική της ανάταση και να τη συνδυάσει με θετικό αποτέλεσμα (εν προκειμένω τη νίκη).

Ασφαλώς στο στρατόπεδο της «Ένωσης» δεν παραγνωρίζει κανείς τη δυναμικότητα του αντιπάλου, ωστόσο όλοι είναι πεπεισμένοι πώς τα πάντα θα εξαρτηθούν από τη δική τους απόδοση. Ο «Κωστένογλου» έχει πατήσει delete στη λέξη… δικαιολογίες και ούτε που θέλει να ακούει για την ταλαιπωρία, αλλά και τα πολλά αγωνιστικά προβλήματα που ταλανίζουν την ομάδα του. Στο δικό του μυαλό προέχει πώς θα τρυπήσει την πολυπρόσωπη άμυνα των Κρητικών, προκειμένου οι παίκτες του να πατήσουν με αξιώσεις το αντίπαλο… κουτί.

Το πλάνο του είναι ξεκάθαρο και περιλαμβάνει «χτύπημα» από τα πλάγια, με στόχο φυσικά να δημιουργήσει ρήγματα στον αντίπαλο. Παράλληλα, ζήτησε να υπάρχει ισόρροπη ανάπτυξη τόσο από τα δεξιά όσο και από τα αριστερά, αλλά φυσικά και παιχνίδι από το κέντρο. Η πρόθεσή του είναι η ΑΕΚ να αποκτήσει επιθετικό πλάτος, αλλά το κυριότερο να σπάσει τη… μονοτονία των επιθέσεων με κύριο εκφραστή τον Λεονάρντο από τα αριστερά.

Στο 4-3-3, με το οποίο αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του, ποντάρει πολλά και στον Χοσέ Κάρλος. Ο Ισπανός θα αγωνιστεί ελαφρώς πιο μπροστά από τους δύο αμυντικούς μέσους και όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό θα προσπαθήσει να παίξει και κάθετο ποδόσφαιρο, αλλά και να εκτελέσει ο ίδιος. Θέλει δηλαδή στη φάση της επίθεσης ο Κάρλος να γίνεται κρυφός κυνηγός, πατώντας την αντίπαλη περιοχή. Κατά τα λοιπά ο Αραμπατζής θα πάρει θέση κάτω από τα δοκάρια: Κοντοές, Μανωλάς, Κάλα και Καράμπελας θα απαρτίζουν την αμυντική τετράδα, ενώ Καφές και Βάργκας θα μοιράζονται το ρόλο του «κόφτη». Μπροστά όπως αναφέραμε ο Κάρλος, δεξιά ο Σιαλμάς, αριστερά ο Λεονάρντο, με τον Νίκο Λυμπερόπουλο στο ρόλο του φουνταριστού.

Στην αποστολή Ρίκκα και Αργυρίου

Αντώνης Ρίκκα και Ανέστης Αργυρίου ήταν οι δύο ποδοσφαιριστές που από την πρώτη μέρα προπονήσεων με τον Νίκο Κωστένογλου στην τεχνική καθοδήγηση επέστρεψαν στο πρόγραμμα της πρώτης ομάδας. Μη λησμονείτε ότι αμφότεροι δεν υπολογίζονταν από τον Μανόλο Χιμένεθ με αποτέλεσμα να έχουν μπει στο περιθώριο. Ο νέος προπονητής όμως, θέλοντας να σχηματίσει ιδία άποψη, τους επανέφερε και πλέον φαίνεται ότι δεν θα αργήσει η στιγμή που θα τους δώσει και την ευκαιρία να αγωνιστούν. Τουλάχιστον, αυτό τεκμαίρεται από το ότι συμπεριελήφθησαν στην αποστολή για το παιχνίδι με τον ΟΦΗ.

Αναλυτικά η 20άδα που επέλεξε ο Καβαλιώτης τεχνικός απαρτίζεται από τους Αραμπατζή, Μοσχονά, Καφέ, Κοντοέ, Δέλλα, Μανωλά, Κάλα, Γκερέιρο, Μπέλεκ, Λεονάρντο, Χοσέ Κάρλος, Σιαλμά, Καράμπελα, Λαγό, Βάργκας, Μπερνς, Λυμπερόπουλο, Γκέντσογλου, Αργυρίου, Ρίκκα. Εκτός έμεινε ο τιμωρημένος Μάκος και οι τραυματίες Κωνσταντόπουλος, Γεωργέας, Γκούντγιονσεν, αλλά και ο Μπουγαΐδης (έχει υποχρεώσεις με την Εθνική Νέων).

Διαπραγματεύσεων…συνέχεια

Οι συζητήσεις των ανθρώπων της ΑΕΚ με την Ρώσικη εταιρεία της Patero Development βρίσκονται σε άκρως προχωρημένο στάδιο, χωρίς βέβαια κανείς να μπορεί να προδικάσει την έκβαση.

Την παρούσα φάση έχουν ήδη συνταχθεί τα προσχέδια των ιδιωτικών συμφωνητικών προκειμένου να αποσαφηνιστεί ο τρόπος με τον οποίο η ρωσική εταιρεία στην οποία συμμετέχει ο Ρολάντ Ισάεφ θα κάνει την είσοδό της στη μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ ΑΕΚ.Βασική και αναγκαία προϋπόθεση για να κλειδώσει το ντιλ είναι να δείξουν για… ορεκτικό τα 2,5 εκατ. ευρώ. Στο κυρίως μενού –σύμφωνα με επιπλέον πληροφορίες της «Εξέδρας»– τα πράγματα εξακολουθούν να είναι (λίγο) ρευστά.

Σύμφωνα με το αρχικό business plan η ενδιαφερόμενη επενδύτρια εταιρεία αναλαμβάνει την υποχρέωση μέχρι τα τέλη του έτους να βάλει ακόμα 1,5 εκατ. ευρώ με τη μορφή χορηγίας. Πού αποσκοπεί η Patero Development με αυτές τις κινήσεις; Να εισβάλλει ακόμα πιο δυναμικά και στα Βαλκάνια (ήδη κατασκευάζει ένα τεράστιο εμπορικό κέντρο στη Σόφια, ενώ διαχειρίζεται ακόμα ένα) και ενδεχομένως αυτό μέσω της ΑΕΚ να έχει να κάνει με την ανέγερση του νέου γηπέδου στο χώρο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Το γλυκό μάλιστα «δένει», αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Ρολάντ Ισάεφ συν τοις άλλοις κατέχει και το 33,3% της Credit Bank Slavyansky. Κύρια δραστηριότητα τής εν λόγω τράπεζας είναι η χορήγηση δανείου σε ιδιώτες και εταιρικούς πελάτες (μην ξεχνάτε ότι ο Αδαμίδης έψαχνε τα κεφάλαια για το νέο γήπεδο μέσω χρηματοπιστωτικών οίκων). Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι δεν αποκλείεται σε πρώτη φάση η είσοδος της ρωσικής εταιρείας μέσω μιας ταμειακής διευκόλυνσης και κατ’ επέκταση μέσω της αγοράς μετοχών να αποσκοπεί μελλοντικά στο φιλέτο του γηπέδου.

Από την πλευρά της, η ΠΑΕ ΑΕΚ δεν επιβεβαίωνει τα περί Ρώσων επενδυτών, χωρίς πάντως αυτό να λέει και πολλά. Αλλωστε και στην περίπτωση της Petit Château η πρώτη αντίδραση των Κιτρινόμαυρων ήταν η ίδια, για τον απλούστατο λόγο πώς δεν είχαν κάτι απτό (τότε) στα χέρια τους. Κάτι ανάλογο φαίνεται να ισχύει και τώρα με την Patero Development, περιμένοντας πρώτα να πάρουν κάποιες πρώτες εγγυήσεις και εν συνεχεία να ανοίξουν τα χαρτιά τους, προκειμένου να μη «ζεστάνουν» τον κόσμο προτού υπάρξει οριστική συμφωνία.

ΕΞΕΔΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...