Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Euroleague: Ήττα για τον Ολυμπιακό - Ο Κατσικάρης κέρδισε τον Ίβκοβιτς!

Με το... αριστερό ξεκίνησε τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του στη φετινή Ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός, που ηττήθηκε στην Ισπανία από τη Μπιλμπάο του Φώτη Κατσικάρη με 76-61 στην πρεμιέρα του 1ου ομίλου της διοργάνωσης.

Για τους νικητές πρώτος σκόρερ ήταν ο Μάρκο Μπάνιτς με 22 πόντους, ενώ για τον Ολυμπιακό ξεχώρισαν οι Γκετσεβίτσιους και Χάινς με 15 και 14 πόντους αντίστοιχα.

Ο αγώνας
Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς ξεκίνησε τους Παπανικολάου, Μάντζαρη, Άντιτς, Παπαδόπουλο και Γκετσεβίτσιους στην πεντάδα, ωστόσο οι "ερυθρόλευκοι" ήταν πολύ άστοχοι με το πρώτο τους ευρωπαϊκό καλάθι να σημειώνεται πέντε λεπτά μετά την έναρξη με δίποντο του Πέρο Άντιτς.

Η Μπιλμπάο ήταν καλύτερη και κατάφερε να προηγηθεί με 18-11. Οι Βάσκοι κατάφεραν να διατηρήσουν διαφορά της τάξης των 6-9 πόντων καθόλη τη διάρκεια του αγώνα κλείνοντας το ημίχρονο μπροστά στο σκορ με 37-31. Από την ισπανική ομάδα κορυφαίος στα δύο πρώτα δεκάλεπτα ήταν ο Τζάκσον με 9 πόντους, ενώ από τον Ολυμπιακό ο Γκετσεβίτσιους είχε 9 πόντους και ο Χάινς 6.

Στο τρίτο δεκάλεπτο η διαφορά έφτασε και σε διψήφια επίπεδα (50-39) με τους παίκτες της ερυθρόλευκης ομάδας να αδυνατούν να ακολουθήσουν τον ρυθμό των Ισπανών που ήταν εμφανώς πιο έτοιμοι. Έτσι το 60-49 στο 30΄ έδειχνε απόλυτα φυσιολογικό.

Η τέταρτη και καθοριστική περίοδο ξεκίνησε με ένα εύστοχο τρίποντο του Κώστα Βασιλειάδη, με τον Γκετσεβίτσιους να απαντάει αμέσως. Η άμυνα των «ερυθρολεύκων» δεν ήταν καλή και οι Ισπανοί παίζοντας διαβασμένα και σταθερά κατάφεραν να μην απειληθούν, ουσιαστικά, από την ελληνική ομάδα. Ως εκ τούτου το τελικό 76-61 υπέρ των Βάσκων ήρθε φυσιολογικά και ο Ολυμπιακός γνώρισε την πρώτη του ήττα στη διοργάνωση.

Διαιτητές: Γιούνγκεμπραντ - Τζαβόρ - Μάντιλα.

Τα δεκάλεπτα: 18-11, 37-31, 60-49, 76-61

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μπιλμπάο (Κατσικάρης): Φίσερ Τζ. 2, Τζάκσον 11 (1), Χαμπλ 2, Μπάνιτς 22, Μουμπρού 4 (1), Στέβιτς, Ερβέιγ, Φίσερ Ντ. 16, Λόπεζ, Βασιλειάδης 9 (2), Γκριμάου 7 (1), Μπλουμς 3 (1).

Ολυμπιακός (Ιβκοβιτς): Χάινς 14, Άντιτς 4, Σπανούλης 9 (1), Χάουαρντ 2, Παπαδόπουλος 5, Γκετσεβίτσιους 15 (2), Πρίντεζης 4, Παπανικολάου 2, Μάντζαρης 2, Κατσίβελης 4.
SKAI.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...