Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Και με τη βούλα στη Δ' Εθνική ο Ηρακλής

Οριστικά και αμετάκλητα στο πρωτάθλημα της Δ' Εθνικής θα παίξει φέτος ο Ηρακλής. Η τελευταία πράξη του επεισοδιακού σίριαλ που ξεκίνησε με την απόφαση υποβιβασμού για πλαστογραφία στη Β' Εθνική, συνεχίστηκε με απανωτές πτώσεις κατηγοριών (εξαιτίας της προσφυγής στα πολιτικά δικαστήρια αλλά και της άρνησης να καταθέσουν φάκελο αδειοδότησης στην ΕΑΑ) και ολοκληρώθηκε με την απόφαση του ερασιτέχνη να συμμετάσχει τελικά η ομάδα στο 2ο όμιλο του περιφερειακού πρωταθλήματος με αντιπάλους ομάδες των νομών Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής και Κιλκίς.
Ο Ανδρέας Παντελή δεν παρουσιάστηκε στην ανοιχτή συγκέντρωση του ερασιτέχνη στο Ιβανώφειο κι έτσι δόθηκε το χρίσμα σε ομάδα παλαιμάχων του Ηρακλή. Επικεφαλής ο Γιώργος Ξενίδης (ΦΩΤΟ) και δίπλα του μεταξύ άλλων ο Εμπενίζερ Χάγκαν, ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας και πρώην προπονητής της ομάδας μπάσκετ του Ηρακλή, Λευτέρης Κακιούσης, καθώς και μέλη του Ερασιτέχνη.

“Δεν είμαι εδώ για να το παίξω επενδυτής ή σοφός. Είμαι ένας από εσάς. Δυστυχώς, η βάση είναι η Δ' Εθνική. Ωστόσο, θα κάνουμε κάποιες κινήσεις για να παρακάμψουμε κατηγορίες και να βρεθούμε συντομότερα εκεί που έπρεπε να είμαστε, στη Σούπερ Λίγκα. Σκοπεύουμε να ζητήσουμε, εφόσον αναλάβουμε και αρχίσουμε από τη Δ΄ Εθνική, παράταση μεταγραφής για το πρωτάθλημα, το οποίο λογικά θα αρχίσει στα μέσα Νοεμβρίου" δήλωσε ο Ξενίδης που έπαιξε μπάλα στον Ηρακλή από το 1994 μέχρι το 2004 (με ενδιάμεσο 6μηνο πέρασμα το 2002 από την ΑΕΚ) και ακολούθως πέρασε από Ανόρθωση και Ιωνικό στον οποίο κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια το 2008 σε ηλικία 34 ετών.

Έδρα θα δηλωθεί το γήπεδο της Ευκαρπίας, και κορμός της ομάδας  θα είναι οι “μικροί” του Ηρακλή συν τις όποιες μετεγγραφές γίνουν. “Θα ζητήσουμε παράταση για μεταγραφές και στο διάστημα που θα δοθεί θα κοιτάξουμε κάποιους καλούς ελεύθερους παίκτες που υπάρχουν και μπορούμε να πάρουμε. Αν δεν δοθεί η παράταση, τότε θα ήταν καλύτερο το πρωτάθλημα να ξεκινήσει όσο γίνεται πιο μετά, ώστε να είναι μικρό το περιθώριο μέχρι τον Ιανουάριο που θα έχουμε πάλι δικαίωμα μεταγραφών” πρόσθεσε ο Ξενίδης.

Ο Παντελή
Από την πλευρά του ο Αντρέας Παντελή μιλώντας στο NovaΣΠΟΡ FM 94.6 εξήγησε τους λόγους που παραιτήθηκε από τον προεδρικό θώκο:

”Ήταν κάποιες καταστάσεις που δεν μπορούσα να τις εξηγήσω. Καλούνταν να πάρουν θέση κάποιοι που –κατά τη γνώμη μου- δεν έπρεπε να έχουν πάρει. Ο Ηρακλής έπρεπε να πάρει σοβαρές αποφάσεις και εγώ άκουγα ότι ο κόσμος πρέπει να αποφασίσει. Εγώ αυτό δεν το καταλάβαινα. Δεν πιστεύω ότι ο κόσμος παίρνει αποφάσεις. Στον Ηρακλή επικρατούν κάποιες καταστάσεις και δεν είναι σωστό αυτοί που επικρατούν να είναι και η μάζα. Θεωρώ ότι η απόφαση έπρεπε να είναι πιο εύκολη. Έπρεπε να απαντήσουν.. Τι θέλουν; Έναν Ηρακλή που σύντομα θα επέστρεφε στις μεγάλες κατηγορίες ή έναν Ηρακλή που είναι άγνωστο αν θα επιβιώσει. Μέσα στους 2,5 μήνες και μετά από τον οικονομικό έλεγχο που έγινε, αντιλήφθηκα ότι ήταν πολύ δύσκολο να συμμετάσχει στη Σούπερ Λίγκα. Βγήκαν εκκρεμότητες που δεν ήταν γνωστές. Οικονομικά κατάλαβα τότε, ότι δεν είναι βιώσιμος. Ήταν μια σειρά από αμαρτήματα που ήταν παλιά και σε αυτά προστέθηκαν και άλλα καινούργια. Έφτασα στο συμπέρασμα ότι λανθασμένα πίστευα ότι θα μπορούσαν και αγωνιζόμενος στην Football League να λυθούν και να μπουν σε μια σειρά τα προβλήματα. Με τα δεδομένα αυτά ήταν πολύ δύσκολο να είναι αντιστρέψιμη η κατάσταση. Έκανα προσπάθειες, έκανα συμφωνίες και για νέο ΑΦΜ που θα έπρεπε να γίνει με σωστό τρόπο και όχι με ψηφοφορίες και διαβουλεύσεις. Αυτό κάνει γενικά κακό στις κινήσεις που προσπαθούσαμε να κάνουμε για να πετύχουμε στο σκοπό μας”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...