Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Λεβαδειακός και Δόξα Δράμας στην Superleague

Τον Λεβαδειακό και τη Δόξα Δράμας θα επιλέξει το Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας για να συμπληρωθεί η 16άδα του πρωταθλήματος, παίρνοντας τις θέσεις της ομάδας Α και της ομάδας Β. Βέβαιο πρέπει επίσης να θεωρείται, πως οι θιγόμενοι, Λάρισα και Πανσερραϊκός, αλλά και οι Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα, θα κλιμακώσουν τις νομικές του ενέργειες με προσφυγές, μηνύσεις και αγωγές. Δυσαρέσκεια για τις δηλώσεις Πηλαδάκη.

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας το Σάββατο στις 14:00 με μοναδικό θέμα τη συμπλήρωση των δύο θέσεων που μέχρι τώρα καταλαμβάνουν οι περίφημες ομάδες Α και Β, τα μέλη του συνεταιρισμού θα επιλέξουν τον Λεβαδειακό και τη Δόξα Δράμας και όχι τη Λάρισα και τον Πανσερραϊκό. Θα επικαλεστούν τον κανονισμό και τις αποφάσεις της ΕΠΟ και όχι τις αποφάσεις (περί αντιθέτου) που η ίδια η λίγκα είχε λάβει τα προηγούμενα χρόνια. Επίσης δεν αναμένεται να ληφθούν υπόψη η οδηγία της ΟΥΕΦΑ και η γνωμοδότηση καθηγητή πανεπιστημίου που κατέθεσε η ΑΕΛ.

Στην πραγματικότητα δεν είναι μόνο αυτοί οι λόγοι. Πολλά μέλη του Δ.Σ. της διοργανώτριας, εξέφραζαν μετά τη Γενική Συνέλευση της Παρασκευής έντονη δυσαρέσκεια για τον Κώστα Πηλαδάκη. Αφορμή στάθηκαν οι δηλώσεις του, με τις οποίες χαρακτήριζε «κωλοτούμπες» ορισμένους εκ των εκπροσώπων των ΠΑΕ, προσθέτοντας πως λυπάται που κάποτε διοίκησε τον συνεταιρισμό. Αρκετά μέλη του Δ.Σ. έλεγαν στο τέλος πως «αν ο Κώστας είχε 20% πιθανότητες να παίξει στη Σούπερ Λίγκα, μετά από αυτά που είπε δεν θα τον ψηφίσει κανείς».

Όλα αυτά βέβαια, αναμένεται να πυροδοτήσουν αλυσιδωτές αντιδράσεις σε όλα τα επίπεδα. Πρώτα απ’ όλα από Λάρισα και Πανσερραϊκό οι οποίοι πιθανότατα τη Δευτέρα θα προσφύγουν στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ για να προσβάλουν την απόφαση της Σούπερ Λίγκας. Παράλληλα και σύμφωνα με όσα διαρρέονται από τους Θεσσαλούς, θα κατατεθούν αγωγές για διαφυγόντα κέρδη που ενδεχομένως να αγγίξουν και τα 15 εκατ. ευρώ!

Για τη Σούπερ Λίγκα, όμως, υφίσταται κι άλλο ανοιχτό μέτωπο που ίσως και να το φοβούνται περισσότερο. Ο λόγος για τον Ολυμπιακού Βόλου και την Καβάλα που αναμένουν απόφαση από το Διοικητικό Εφετείο για την αίτηση ακύρωσης της μη χορήγησης πιστοποιητικού από την ΕΕΑ. Στον συνεταιρισμό δεν θέλουν να ρισκάρουν και είναι εξαιρετικά πιθανό να μην βάλουν τον Λεβαδειακό και τη Δόξα Δράμας να αγωνιστούν ούτε το επόμενο Σαββατοκύριακο, με τη ελπίδα να έχει βγει η απόφαση από το Εφετείο μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.

Παράλληλα, υπάρχει και η προσωρινή διαταγή που έχει κερδίσει ο Ολυμπιακός Βόλου, σύμφωνα με την οποία η λίγκα δεν μπορεί να τον διαγράψει από μέλος της. Η διοργανώτρια, άλλωστε, του έχει επιβάλει προσωρινή ανάκληση της ιδιότητας του μέλους, με τη δέσμευση πως θα τον επαναφέρει στο πρωτάθλημα στην περίπτωση που δικαιωθεί. Λόγω, λοιπόν, της προσωρινής διαταγής, ακόμη και το Σάββατο που οι δύο κενές θέσεις θα καλυφθούν, η Σούπερ Λίγκα δεν θα διαγράψει τις δύο ομάδες από μέλη της! Θα διατηρήσει την προσωρινή ανάκληση της ιδιότητας του μέλους και αν… δικαιωθούν, βλέπουνε…

Αναπτύσσεται πάντως και μια έντονη φημολογία τις τελευταίες ώρες, σύμφωνα με την οποία μόλις το Σάββατο συμπληρωθούν οι δύο κενές θέσεις από τον Λεβαδειακό και τη Δόξα Δράμας, ο Ολυμπιακός Βόλου θα υποβάλει μηνύσεις κατά της διοίκησης της Σούπερ Λίγκας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...