Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Τα προφίλ των αντιπάλων της Εθνικής

Με τη διοργανώτρια Πολωνία, τη Ρωσία και την Τσεχία κληρώθηκε η Εθνική μας ομάδα στον Α' Όμιλο του Euro 2012. Αναλυτικά τα προφίλ των αντιπάλων του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.
Πολωνία
Η εκ των διοργανωτών του τουρνουά πέρασε στα τελικά χωρίς να δώσει παιχνίδι. Βρίσκεται στην 64η θέση της κατάταξης της FIFA και συμμετέχει για δεύτερη φορά σε τελική φάση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (η πρώτη ήταν το 2008 στα γήπεδα της Αυστρίας και της Ελβετίας).
Ξεχώρισαν οι παρουσίες της στα παγκόσμια κύπελλα του 1974 και 1982, όπου τερμάτισε στην 3η θέση. Είχε παίκτες κλάσης, όπως οι Λάτο, Σμολάρεκ, Σμούντα, Κάσπερτσακ και Τομασέφσκι.
Από το Μουντιάλ του 1982 μέχρι τώρα η εθνική ομάδα της Πολωνίας κατέγραψε μία φθίνουσα πορεία, μετρώντας άλλες τρεις συμμετοχές σε Μουντιάλ και μια σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.
Τα αστέρια αυτής της ομάδας είναι οι Γάλλοι, αλλά πολιτογραφημένοι Πολωνοί Περκίς, Ομπρανιάκ, αλλά και οι Γέλεν, Λεβαντόφσκι, Ντούντκα, Βασιλέφσκι και Μουράφσκι.
Προπονητής της ομάδας είναι ο Φράντσιστσεκ Σμούντα.
Τσεχία
Από το 1994 η μέχρι τότε ενωμένη Τσεχοσλοβακία διασπάστηκε και η Τσεχία έχει μία άκρως αξιοπρόσεκτη πορεία σε τελικές φάσεις ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, ενώ όπως και η Ελλάδα έχει πανηγυρίσει την κατάκτηση εντός τροπαίου (ως ενωμένη Τσεχοσλοβακία) το 1976. Έχει παίξει ακόμη σε δύο τελικούς και σε δύο ημιτελικούς.
Προκριθηκε στα τελικά μέσω των πλει οφ, όπου κατάφερε να «πετάξει έξω» το Μαυροβούνιο με δύο νίκες (2-0 και 0-1). Είναι μία συμπαγής ομάδας, ιδιαίτερα καλή μεσοαμυντικά, αλλά με πρόβλημα στο σκοράρισμα, καθώς ο πρώτος σκόρερ στη φάση των ομίλων ήταν ο αμυντικός, Μίχαλ Κάντλετς, με τέσσερα γκολ.
Οι Μπάρος, Ροζίτσκι και Τσεχ είναι οι «στυλοβάτες» του ρόστερ της Τσεχίας. Πήρε τη δεύτερη θέση στον 9ο προκριματικό όμιλο (4 νίκες, 1 ισοπαλία και 3 ήττες) με 12-8 τέρματα
Προπονητής είναι ο Μίχαλ Μπίλεκ.
Ρωσία
Ίσως το φαβορί του ομίλου για την πρώτη θέση, χωρίς σε καμία περίπτωση να αποτελεί την ομάδα-φόβητρο. Ελλάδα και Ρωσία έχουν…παρελθόν, καθώς συναντήθηκαν 21 φορές σε επίσημα ή φιλικά παιχνίδια, κάτι που σημαίνει ότι γνωρίζουν πολύ καλά η μία την άλλη.
Εχει κατακτήσει το πρώτο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 1960, ενώ έχει συμμετοχή σε άλλους τρεις τελικούς και έχει μπει άλλες δύο φορές στην τετράδα, στις εννέα συνολικά συμμετοχές της σε τελική φάση.
Το μεγάλο αστέρι της ομάδας είναι ο Αρσάβιν της Αρσεναλ, ενώ από κει και πέρα ξεχωρίσουν οι αδελφοί Μπερεζούτσκι, ο Παβλιουτσένκο, ο Πογκρέμπνιακ και ο «γερόλυκος» Ζιριάνοφ.
Πήρε την πρώτη θέση στον δεύτερο όμιλο, με επτά νίκες, δύο ισοπαλίες, μια ήττα και 17-4 γκολ.
Προπονητής είναι ο Ντικ Άντβοκαατ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...