Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Τρία μετάλλια στο Παγκόσμιο Κωπηλασίας

Η ελληνική κωπηλασία δεν έχει μόνο παρόν, όπως έχει αποδείξει με τα μετάλλια που έχει κατακτήσει διαδοχικά στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 και του Πεκίνου το 2008. Έχει και λαμπρό μέλλον, όπως αποδεικνύουν οι επιτυχίες των νεαρών αθλητών και αθλητριών μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα για ηλικίες κάτω των 23 ετών που ολοκληρώθηκε στο Μπρέστ της Λευκορωσίας.

Ο απολογισμός της ελληνικής αποστολής, που πήγε με έξι συνολικά πληρώματα, ήταν δύο χρυσά και ένα χάλκινο – με άλλα λόγια τα μισά πληρώματα ανέβηκαν βάθρο. Την πρώτη θέση στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών κατέκτησαν οι Χριστίνα Γιαζιτζίδου και Τριανταφυλλιά Καλαμποκά, διατηρώντας τα σκήπτρα που είχαν κατακτήσει και ένα χρόνο πριν. Οι ελληνίδες άφησαν στην δεύτερη θέση το πλήρωμα της Νέας Ζηλανδίας και στην τρίτη της Γερμανίας, παραδοσιακών δυνάμεων στο συγκεκριμένο άθλημα.

Χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν και οι Παναγιώτης Μαγδάνης και Λευτέρης Κόνσολας στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών, αν και επρόκειτο για ην πρώτη τους συμμετοχή σε τόσο μεγάλη διοργάνωση. Οι έλληνες πρωταθλητές άφησαν πόσω τους τα πληρώματα από Βρετανία και Δανία, που ακολούθησαν και κατάφεραν να ανέβουν στο βάθρο. Τέλος, ο Στέργιος Παπαχρήστος στο σκιφ ανδρών κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...