Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Ίβιτς: «Σεβόμαστε αλλά δε φοβόμαστε τον Άγιαξ»


Στο ραντεβού με την ιστορία του ο ΠΑΟΚ θα πάει φορώντας τη θετική του διάθεση. Τα τελευταία χρόνια έχει μάθει να είναι νικητής και παρά την αδιαμφισβήτητη δυναμική του αντιπάλου θα επιλέξει την ίδια νοοτροπία στον αγώνα της Τετάρτης (28/7) με τον Άγιαξ στην Ολλανδία, στα πλαίσια του γ’ προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ, όπως διαβεβαίωσε ο Βλάνταν Ίβιτς με συνέντευξη του στην εφημερίδα “King Bet”.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο 33χρονος μέσος...

Για το στοίχημα Τσάμπιονς Λιγκ και τις πιθανότητες του ΠΑΟΚ να το κερδίσει με αντίπαλο τον Άγιαξ: «Σίγουρα, μιλάμε για ένα από τα μεγαλύτερα κλαμπ στον κόσμο. Όποιος έχει δει τα τμήματα υποδομής της ομάδας θα καταλάβει αμέσως τι εννοώ. Το παιχνίδι είναι σίγουρα πολύ δύσκολο, σεβόμαστε τον Αγιαξ, αλλά σε καμία περίπτωση δεν τον φοβόμαστε. Η νοοτροπία της ομάδας έχει αλλάξει οριστικά στον ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια και παίζουμε πάντα για τη νίκη.

Πρέπει να προσέξουμε τον αντίπαλο συνολικά. Θέλω να είμαι ρεαλιστής. Πρέπει να παλέψουμε και να δώσουμε το 100% των δυνάμεών μας για να τα καταφέρουμε. Είναι δύο παιχνίδια και δεν πιστεύω ότι όλα θα κριθούν από ένα ματς. Ο δικός μας βασικός στόχος είναι να σκοράρουμε εκτός έδρας. Αν τα καταφέρουμε και φύγουμε με ένα καλό σκορ, τότε μπροστά στο φανταστικό κοινό μας δεν φοβόμαστε καμία ομάδα. Μακάρι να πάνε όλα καλά και να πανηγυρίσουμε όλοι μια τεράστια πρόκριση. Το σίγουρο είναι ότι σκεφτόμαστε θετικά για το καλύτερο».

Για την αρνητική εικόνα της ομάδας στα φιλικά: «Άλλα παιχνίδια, εκεί είχαμε και το... μπέρδεμα με τον Μπερέτα...».

Για τον Μπερέτα: «Δεν μπόρεσε να μπει στο κλίμα της ομάδας και η διοίκηση πήρε την απόφασή της. Δεν ασχολούμαι ποτέ με προπονητές, είναι θέματα για άλλους. Εγώ θέλω να κάνω τη δουλειά μου, ούτε θα κρίνω την αξία του Μπερέτα, αν είναι καλός ή κακός, καθώς ήταν μόλις 3 εβδομάδες μαζί μας... Το σίγουρο είναι ότι μετά τον Σάντος, που έφυγε απόλυτα πετυχημένος, ήταν λογικό να γίνουν άμεσα συγκρίσεις και ο επόμενος να έχει πρόβλημα...».

Για τον Παύλο Δερμιτζάκη: «Όπως σου είπα, δεν σχολιάζω ποτέ κινήσεις της διοίκησης. Δεν είναι αυτή η δουλειά μου... Είμαι επαγγελματίας και οφείλω να είμαι συνεπής και τυπικός με οποιονδήποτε προπονητή. Καλή επιτυχία στον νέο τεχνικό μας».

Για την έτερη αγάπη του, την Παρτιζάν και τη δική της προσπάθεια στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ: «Ναι, μόνο που η Παρτιζάν έχει σαφώς πιο εύκολο έργο. Αν είναι σοβαρή, θα έχει τον πρώτο λόγο απέναντι στην Ελσίνκι. Η ομάδα μπορεί να έχασε τον Ντιαρά, αλλά πήρε τον Ιλιεφ και τον Σμίλιαντς (σ.σ.: διαβασμένος). Εχει τις πιθανότητες μαζί της και ειλικρινά θα είμαι πολύ χαρούμενος αν καταφέρει να προκριθεί. Αν τα καταφέρουμε και εμείς, τότε θα είναι πραγματικά τέλεια».

Για το πρωτάθλημα και το στοίχημα του ΠΑΟΚ την ερχόμενη σεζόν: «Κοίτα, τους στόχους τους βάζει η διοίκηση. Οι ποδοσφαιριστές είναι για να παίζουν μπάλα. Μου αρέσει να κρατάω μικρό καλάθι. Δεν μου αρέσουν τα μεγάλα λόγια, προτιμώ να μιλήσω μέσα στο γήπεδο και εκεί να δίνω το 100% των δυνάμεών μου. Ο ΠΑΟΚ θα κάνει πρωταθλητισμό, όπως είπε και ο πρόεδρος, αλλά ειλικρινά δεν ξέρω πού μπορούμε να φτάσουμε, θα ήταν πάντως το ιδανικό να φτάσουμε κάποια στιγμή και σε έναν τίτλο μετά από 25 χρόνια, καθώς η ομάδα έχει πολλές δυνατότητες και με την περσινή της πορεία έδειξε ότι μπορεί και έφτασε κοντά, πολύ κοντά...

Το σίγουρο είναι ότι οι ευθύνες μας, μετά την περσινή σεζόν, είναι μεγαλύτερες. Ο ΠΑΟΚ θεωρώ ότι ενισχύθηκε, καθώς ο κορμός έμεινε και με τις σημαντικές προσθήκες του Δημήτρη, αλλά και του Ζουέλα και Μπουσαϊντί έχει όλες τις προϋποθέσεις να αισιοδοξεί. Απλά φέτος θα είναι πιο δύσκολα».

Για το που εντοπίζει τις δυσκολίες του φετινού πρωταθλήματος: «Ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ ενισχύθηκαν σημαντικά, ο Παναθηναϊκός θα είναι ακόμα πιο δεμένος σε σχέση με πέρσι, ενώ και ο Αρης έκανε μεταγραφές. Ωστόσο θεωρώ ότι θα είναι ακόμα πιο δύσκολο γιατί πλέον όλοι θα θέλουν να κερδίσουν τον ΠΑΟΚ. Δεν θα υπάρχει κανένα εύκολο ματς, καθώς η περσινή πορεία μάς έχει γεμίσει με υποχρεώσεις και οι αντίπαλοι απέναντι στον ΠΑΟΚ θα θέλουν να αποδείξουν πολλά».

Για τις μεταγραφές των Γκοβού και Ριέρα: «Σίγουρα μεγάλες μεταγραφές, που ανεβάζουν το επίπεδο του πρωταθλήματος. Αυτή είναι και η διαφορά του ΠΑΟΚ με τις ομάδες των Αθηνών. Δεν έχει αυτή την οικονομική άνεση και θα πρέπει να καλύψουμε αυτή την... αδυναμία μέσα στις 4 γραμμές με μεγαλύτερο πάθος και δύναμη. Το σίγουρο πάντως είναι ότι θα χρειαστούν χρόνο προσαρμογής και ότι μόνο με λεφτά δεν κάνεις ομάδες, χρειάζονται και άλλα στοιχεία, όπως οργάνωση και γνώση του ποδοσφαίρου και ο ΠΑΟΚ αυτά τα έχει, όπως έδειξε την περσινή σεζόν, που με πολύ μικρότερο μπάτζετ από τις ομάδες των Αθηνών μπήκε σφήνα».

Για τον κόσμο του ΠΑΟΚ που είναι πάντα δίπλα στην ομάδα, ξεπερνώντας φέτος τα 19 χιλιάδες διαρκείας: «Εντάξει, ό,τι και να πούμε για τον κόσμο του ΠΑΟΚ είναι λίγο. Είναι πραγματικά ασυναγώνιστος και κάνει πάντα σωστά τη δουλειά του και με το παραπάνω. Θα πρέπει να συνεχίσει έτσι. Τα τελευταία χρόνια έχει κάνει και υπομονή, γιατί πραγματικά βλέπει ότι αυτό που κάνουμε αξίζει τον κόπο και στο τέλος θα δικαιωθεί. Αυτή η υπομονή θα βγει σε καλό...».

Για το αν υποστηρίζει κάποια ομάδα από τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα: «Εντάξει, μου αρέσει πάρα πολύ να βλέπω την Μπαρτσελόνα. Ομάδα με τα όλα της! Κάποιοι νομίζουν ότι ο Τσάβι και ο Ινιέστα είναι γρήγοροι, αλλά η αλήθεια είναι ότι έχουν γρήγορη σκέψη. Το ποδόσφαιρο χρειάζεται και μυαλό, άλλωστε κανένας δεν είναι πιο γρήγορος από την μπάλα. Η ταχύτητα τις σκέψης όλης της ομάδας του Γκουαρντιόλα είναι εκπληκτική, πραγματικά χαίρομαι να τη βλέπω».

Για το δικό του αδύνατο σημείο, την έλλειψη ταχύτητας: «Ναι, δεν γίνεται να είμαστε όλοι Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο. Οι παίκτες που τα έχουν όλα είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού. Σπανίζουν. Γι’ αυτό και παίζουν στην Μπαρτσελόνα, τη Ρεάλ και παίρνουν εκατομμύρια ευρώ». (γέλια)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...