Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Ζιλμπερτιάδα


Τελικά «όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά». Είναι κανόνας. Τόσες μέρες παρακολουθούσαμε ένα μπαράζ δημοσιευμάτων, προερχόμενα από τη Βραζιλία, για την παραμονή ή όχι του Ζιλμπέρτο Σίλβα στον Παναθηναϊκό μέχρι που αποδείχθηκε ότι υπάρχει όντως θέμα. Ο 33χρονος άσος αποτελεί πράγματι στόχο της Φλαμένγκο, αλλά τόσο ο ίδιος όσο και ο Παναθηναϊκός κάνουν πάνω στην σκακιέρα κινήσεις τακτικής.

«Ξέρω ότι τις τελευταίες ώρες έχει δημιουργηθεί μεγάλο θέμα. Θέλω να πω ότι δεν έχω συμφωνήσει με τη Φλαμένγκο και κανείς δεν έχει μιλήσει μαζί μου. Κάνω διακοπές στη Βραζιλία και κανείς δεν με πλησίασε από καμία ομάδα. Ούτε καν από τον Παναθηναϊκό δεν με έχουν πάρει όλο αυτό το διάστημα. Το μυαλό είναι στην ομάδα. Αύριο (σ.σ.: λήγει η άδειά του) είναι η μέρα που θα ξεκινήσω το ταξίδι μου για να ενσωματωθώ με τα υπόλοιπα παιδιά. Πέρυσι κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια και φέτος θα έχω την ευκαιρία να αγωνιστώ και πάλι στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό με ενδιαφέρει» δήλωσε χθες ο παίκτης, ενώ έριξε και «καρφί» στην ομάδα του, αφήνοντας να εννοηθεί ότι στην άκρη του μυαλού του «παίζει» η αποχώρηση: «Αυτό που θέλω να πω στον κόσμο του ΠΑΟ είναι ότι ο μόνος τρόπος για να φύγω από τον Παναθηναϊκό, με τον οποίο έχω ακόμη έναν χρόνο συμβόλαιο, είναι να με φωνάξουν από το κλαμπ και να μου πουν "Ζιλμπέρτο σε ευχαριστούμε, αλλά δεν σε υπολογίζουμε". Μόνος αυτός ο τρόπος υπάρχει».

Ο ΠΑΟ

Τι κάνει όμως ο Παναθηναϊκός; Κύκλοι της ΠΑΕ έλεγαν χθες: «Εχει έρθει πρόταση από τη Φλαμένγκο. Μας ήρθε το βράδυ της Τρίτης. Ομως οι όροι δεν συμφέρουν την ομάδα και δεν θα μπούμε στη διαδικασία να τους μελετήσουμε». Ουσιαστικά ο Παναθηναϊκός συζητάει την παραχώρηση του Σίλβα, αλλά με ευνοϊκότερους όρους, διαφορετικά δεν θα έμπαινε στη διαδικασία διαπραγμάτευσης. Οσο για την πρόταση της Φλαμένγκο, είναι η εξής: Ζητάει να αποκτήσει ως ελεύθερο τον Σίλβα μαζί με τα δικαιώματα του Κλέιτον και το 60% του Ντέιβις και προσφέρει στον Παναθηναϊκό τους Κλέμπερσον και ένα ποσοστό των δικαιωμάτων των Γκιουλέρμε Καμάτσο και Τζόρμπισον. Κι αν οι δύο πλευρές επιδίδονται σε παιχνίδι τακτικής, ο αρχηγός της Φλαμένγκο, Λεάντρο Μούρα, πανηγύριζε χθες στο Twitter όπου έγραψε χαρακτηριστικά: «Να είσαι ευλογημένος Ζιλμπέρτο.

Σπουδαία προσωπικότητα και μεγάλος αθλητής. Θα μας βοηθήσει πολύ. Σου εύχομαι κιόλας καλή τύχη. Καλώς ήρθες Κλέιτον στη μεγαλύτερη ομάδα της Βραζιλίας! Επιτυχία και τύχη σε εμάς! Ευχαριστούμε! Μπορώ μόνο να ευχαριστήσω τον Κλέμπερσον ως άνθρωπο, αθλητή, φίλο και για τη βοήθεια που μας έδωσε και τις χαρές που είχαμε. Καλή τύχη στην Ελλάδα!»
Π. ΚΑΤΩΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...