Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

Ο Κονταντόρ νικητής του ποδηλατικού γύρου Γαλλίας

Για τρίτη φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια ο Αλμπέρτο Κονταντόρ αναδείχθηκε νικητής στο διάσημο ποδηλατικό γύρο της Γαλλίας. Ο 27χρονος Ισπανός είχε ουσιαστικά «κλειδώσει» τη νίκη από το Σάββατο, όταν αύξησε τη διαφορά του στα 39’’ από τον βασικό αντίπαλό του, Λουξεμβούργιο Άντι Σλεκ που τερμάτισε δεύτερος, ενώ τρίτος κατετάγη ο Ρώσος Ντένις Μεντσόφ.

Ο Κονταντόρ τη στιγμή του τερματισμού του στο Σαν Ελιζέ του Παρισιού αποθεώθηκε από τους φιλάθλους, καθώς και από τα μέλη της ποδηλατικής ομάδας της Ισπανίας που φώναζαν ρυθμικά «Όλε, Όλε, Όλε». Ο Ισπανός με τη φετινή του νίκη ισοφάρισε τους Γκρεγκ Λεμοντ, Λουιζόν Μπομπέτ και Φιλίπ Τις, που ο καθένας έχει κερδίσει από τρεις φορές το «Tour de France». Όμως ο απόλυτος «άρχοντας» του διασημότερου ποδηλατικού γύρου, είναι ο Αμερικανός Λανς Άρμστρονγκ με επτά διαδοχικές κατακτήσεις από το 1999 έως το 2005.

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου ετάπ ο Κονταντόρ αποθεώθηκε από οποίο σημείο και αν πέρασε και μάλιστα λίγο πριν από τον τερματισμό του προσφέρθηκε ένα ποτήρι σαμπάνια για να γιορτάσει το θρίαμβό του.

Το υποκοριστικό του Ισπανού ποδηλάτη είναι «Πιστολέρο», λόγω του σχηματισμού πιστολιού που κάνει με τα δάχτυλα του χεριού του κάθε φορά που κερδίζει. Ο Κονταντόρ θέλοντας να διασκεδάσει την επιτυχία του πήρε ένα νεροπίστολο και άρχισε να καταβρέχει τους φωτορεπόρτερ, επιβεβαιώνοντας τον τίτλο που του έχουν προσδώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...