Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Ήττα του Πανιωνίου με 12-9 από την Χόνβεντ

Δύσκολη έγινε η υπόθεση πρόκριση για τον Πανιώνιο στον τελικό του Len Trophy ανδρών, καθώς η ομάδα της Νέας Σμύρνης ηττήθηκε 12-9 από τη Χόνβεντ στη Βουδαπέστη στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Οι «κυανέρυθροι» θα πρέπει να πάρουν τη νίκη με διαφορά τεσσάρων τερμάτων στη ρεβάνς που θα γίνει στις 9 Μαρτίου στη Νέα Σμύρνη για να προκριθούν στον διπλό τελικό της διοργάνωσης.

Αυτό που τόνιζαν όλες τις προηγούμενες ημέρες ο Μάκης Βολτυράκης και οι παίκτες του ότι έπρεπε να αποφύγουν, αυτό ακριβώς έπαθαν στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης. Οι Ούγγροι επέβαλαν το γρήγορο ρυθμό που τους βολεύει, το σκορ «άνοιξε» και ο Πανιώνιος δυσκολευόταν να ακολουθήσει, παρά την επιθετική παραγωγικότητα του Παπαδόγκωνα.

Επιπλέον, οι «κυανέρυθροι» στάθηκε αδύνατο να περιορίσουν το μεγάλο επιθετικό ατού της Χόνβεντ, τον Μάρτον Σίβος, που σημείωσε πέντε τέρματα σε αυτό το διάστημα. Κάπως έτσι οι γηπεδούχοι ξέφυγαν ακόμη και με τέσσερα γκολ διαφορά (9-5), για να μειώσει ο Μιράλης σε 9-6 στο τέλος της δεύτερης περιόδου. Ο Πανιώνιος δέχθηκε στα δύο πρώτα οκτάλεπτα περισσότερα γκολ απ' όσα δεχόταν κατά μέσο όρο στα δέκα φετινά ευρωπαϊκά παιχνίδια του...

Με γκολ του Σάλαμον η διαφορά έφτασε ξανά τα τέσσερα γκολ (10-6) στις αρχές του τρίτου οκταλέπτου, αλλά στη συνέχεια ο Πανιώνιος βελτίωσε την άμυνά του και κατόρθωσε, με τέρματα των Μιράλη και Μουρίκη, να μειώσει σε 10-8. Στην τελευταία περίοδο, η Χόνβεντ ξέφυγε ξανά με 12-8, με σκόρερ τους Μάρτον Τοτ και Φέρεντς Σάλαμον, αλλά ένα γκολ του Δημήτρη Μάζη λίγο πριν τη λήξη διαμόρφωσε το τελικό σκορ και βελτίωσε τις πιθανότητες της ελληνικής ομάδας για να πάρει την πρόκριση.

Είναι βέβαιο ότι οι «κυανέρυθροι» θα χρειαστεί να αποδώσουν πολύ καλύτερα - κυρίως στον αμυντικό τομέα - στη ρεβάνς, αλλά με τη συμπαράσταση των οπαδών τους μπορούν να τα καταφέρουν, ιδίως αν αναλογιστεί κανείς ότι η Χόνβεντ εμφανίζει σαφώς χειρότερο πρόσωπο στα εκτός έδρας παιχνίδια (έχασε με τρία γκολ τόσο στη Σλοβακία από την Κόζιτσε, όσο και στη Ρουμανία από την Οραντέα, όπου προκρίθηκε τελικά στα πέναλτι).

Τα οκτάλεπτα: 4-3, 5-3, 1-2, 2-1.

Τα γκολ:

ΧΟΝΒΕΝΤ: Σίβος 5, Σάλαμον 3, Μ.Τοτ 2, Χαράι, Μπάτορι

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Παπαδόγκωνας 3, Μουρίκης 2, Μίραλης 2, Καπότσης, Μάζης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...