Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Απόψε το μεγάλο βήμα της Εθνικής για την πρωτιά στον όμιλο

Χαμόγελα στις τάξεις της Εθνικής που αντιπαρήλθε προβλήματα και δυσκολίες συντρίβοντας την Τουρκία - «Παίζεται» του Σπανούλη


Η Εθνική έβαλε «τικ» στο κουτάκι με την πρώτη της αποστολή στο Ευρωμπάσκετ, αυτή της πρόκρισης στη δεύτερη φάση, με τον πλέον εμφατικό τρόπο. Όχι απλώς επικράτησε της Τουρκίας, αλλά την κατατρόπωσε αποδίδοντας εξαιρετικό μπάσκετ σε άμυνα κι επίθεση. Η απουσία του Σπανούλη δεν φάνηκε στο ελάχιστο, ο πυρετός του Μπουρούση απλώς τον έκανε πιο… «καυτό», το πλάνο και το κοουτσάρισμα του Τρινκιέρι ήταν άριστο και οι δέκα παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν το εφάρμοσαν στην εντέλεια.

Η ελληνική ομάδα έγινε η πρώτη στη διοργάνωση που μετά την ολοκλήρωση της τρίτης αγωνιστικής μπορεί να κλείσει θέση για τη Λιουμπλιάνα. Όμως η αποστολή της μόλις τώρα αρχίζει. Τα δύο εναπομείναντα ματς θα κρίνουν-εκτός συγκλονιστικού απροόπτου-την «προίκα» που θα κουβαλήσει στις αποσκευές της μετακομίζοντας μετά τον αγώνα της Δευτέρας στη σλοβενική πρωτεύουσα. Κι αυτό γιατί κάθε ομάδα που προκρίνεται «κουβαλά» τους βαθμούς που πήρε απέναντι στις άλλες ομάδες του γκρουπ της που παίρνουν το εισιτήριο. Αυτές από τον τέταρτο όμιλο θα είναι-βάσει λογικής-η Ιταλία και η Φινλανδία, συνεπώς τα αποτελέσματα των δύο προσεχών αγώνων θα κρίνουν αν η Εθνική θα μεταφέρει στη Λιουμπλιάνα τέσσερις, τρεις ή δύο βαθμούς. Κι ασφαλώς στόχος είναι το απόλυτο, προκειμένου η Εθνική να μπει από θέση ισχύος στο γκρουπ που θα σχηματιστεί πιθανότατα με την προσθήκη Σλοβενίας, Ισπανίας και Κροατίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...