Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΣΠΑΛΙΑΡΗ
Μετά τη θετική κατάληξη της υπόθεσης Γιάκομπ, ο Ηρακλής στρέφει την προσοχή του στην επάνδρωση της θέσης κάτω από τα δοκάρια. Εν αναμονή της υπόθεσης Κόβατς στον Ολυμπιακό, έχοντας στα υπόψη του τον υπό δοκιμή Ρομέρο και διεξάγοντας αναζητήσεις σε Τσεχία, Σλοβακία και Αργεντινή, τις τελευταίες ώρες συζητά και με τον Δ. Κωνσταντόπουλο. Ο 32χρονος Θεσσαλονικέας, που τα τελευταία οκτώ χρόνια βγάζει το ψωμί του στο εξωτερικό, επιβεβαίωσε μιλώντας στο «Metropolis» το «κυανόλευκο» ενδιαφέρον, όπως και ότι ο ίδιος διάκειται θετικά στο ενδεχόμενο επιστροφής στη γενέτειρα πόλη. «Ακούω για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ηρακλής, όμως για μένα είναι πάντα... Ηρακλής», είπε. «Μια ομάδα με πολύ μεγάλη Ιστορία, κόσμο και φιλοδοξίες. Θα 'ναι ό,τι καλύτερο να επιστρέψω». Η πρώτη επαφή ανάμεσα στις δύο πλευρές έγινε πριν από τρεις μέρες και το επόμενο διάστημα - πιθανότατα την Παρασκευή - θα υπάρξει νέα συνάντηση, στη διάρκεια της οποίας θα συγκεκριμενοποιηθεί το ενδιαφέρον.
Με πρώτο σταθμό την πορτογαλική Φαρένσε και από το 2003 στην Αγγλία, ο Κωνσταντόπουλος αγωνίστηκε τέσσερα χρόνια στη Χάρτλπουλ, το 2007 έκανε το «άλμα» στην Κόβεντρι, στην οποία όμως δεν καθιερώθηκε ποτέ και δόθηκε δανεικός στις Νότιγχαμ, Σουόνσι (δύο φορές) και πέρσι στην Κάρντιφ. Πρόσφατα αρνήθηκε νέο διετές συμβόλαιο της Κόβεντρι.
Ευκαιρία δοκιμών ήταν για τον Μπουμπένκο το χτεσινό δίτερμα με τη Νίκη Πολυγύρου, στη Μίκρα. Από το «μικροσκόπιο» του Σλοβάκου πέρασαν οι Ρομέρο, Ζαβαρίζε , Ματσούκας, ο 32χρονος Ελληνοσουηδός οπισθοφύλακας, Αλ. Παππάς και ο Αλ. Ενγκαμπί. Ο 28χρονος Καμερουνέζος κεντρικός αμυντικός αγωνίστηκε στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος με τη φανέλα του Πανθρακικού.
Κοντά στο ενδεχόμενο επιστροφής του στον Ηρακλή βρίσκεται ο Στεφανής. Ο 26χρονος ποδοσφαιριστής που ολοκλήρωσε τη σεζόν με τη φανέλα του ΟΦΗ, προορίζεται για εναλλακτική λύση στο δεξί άκρο της άμυνας και, εφόσον περάσει με επιτυχία τις (εξονυχιστικές λόγω προσφάτου τραυματισμού) ιατρικές εξετάσεις, θα αποκτηθεί.
Στο μεταξύ, Μπρέσια, Σαμπντόρια, Κιέβο και Κατάνια, είναι μερικές από τις υποψήφιες αντιπάλους του Ηρακλή κατά το διάστημα της παραμονής του στην Ιταλία, από τις 28/7 και μετά. Το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας θα πραγματοποιηθεί στην Πορταριά, όπου η αποστολή θα μεταβεί στο τέλος της εβδομάδας. Εξάλλου, συνάντηση με τον Α. Ρέμο, ο οποίος έχει δεσμευτεί ότι θα καλύψει ένα σημαντικό μέρος απο τα χρέη που δημιουργήθηκαν επί των ημερών του, θα έχει σήμερα στην Αθήνα ο Γ. Τάκης. Η οικονομική συνδρομή του μεγαλομετόχου κρίνεται κάτι παραπάνω από απαραίτητη για να σταθεί στα πόδια της η ΠΑΕ.