Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Η κλήρωση για τα ευρωπαϊκά κύπελλα μπάσκετ

Καλή χαρακτηρίζεται η κλήρωση της πρώτης φάσης των ομίλων της Ευρωλίγκα για τους δύο αιωνίους του ελληνικού μπάσκετ, τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό.

Ο Ολυμπιακός κληρώθηκε στον 2ο όμιλο και θα έχει ως αντιπάλους τη Ρεάλ Μαδρίτης, την επίσης ισπανική Ουνικάχα Μάλαγα, την ιταλική  Βίρτους Ρόμα, την γερμανική Μπρόους και μια ακόμα ομάδα που θα προκύψει από τα προκριματικά.

Ο Παναθηναϊκός κληρώθηκε στην 4ο όμιλο και θα βρει μπροστά του την ρώσικη ΤΣΣΚΑ Μόσχας, την τουρκική Έφες Πίλσεν, την ισπανική Βαλένθια, την ιταλική Αρμάνι Μιλάνο και την σλοβένικη Ολύμπια Λιουμπλιάνας .

Η πρεμιέρα της διοργάνωσης θα γίνει στις 20 Οκτωβρίου και οι 10 αγωνιστικές των ομίλων θα ολοκληρωθούν στις 23 Δεκεμβρίου, οπότε και θα γνωρίζουμε τις τέσσερις πρώτες ομάδες κάθε ομίλου που θα προκριθούν στο Top16 της Ευρωλίγκα.

Για τα προκριματικά της διοργάνωσης το Μαρούσι θα διεκδικήσει το τρίτο εισιτήριο ελληνικής ομάδας στους ομίλους της Ευρωλίγκα παίζοντας σε πρώτη φάση απέναντι στην Μπουντιβέλνικ. Αν προκριθεί, θα χρειαστεί να δώσει άλλα δυο παιχνίδια για να κερδίσει το εισιτήριο για τον πρώτο όμιλο, στον οποίο μετέχουν οι Κάχα Λαμποράλ, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Παρτιζάν Βελιγραδίου, Πρόκομ και Ζαλγκίρις Κάνουνας. Στον τρίτο όμιλο κληρώθηκαν οι Μπαρτσελόνα, Σιένα, Λιέτουβος Ρίτας, Φενερμπαχτσέ Ούλκερ, Τσιμπόνα και Σολέ.

Στην διοργάνωση του Γιουροκαπ τόσο ο Αρης όσο και ο ΠΑΟΚ είχαν βατές κληρώσεις. Οι κίτρινοι θα αντιμετωπίσουν την Ακαντέμικ Σόφιας ενώ ο δικέφαλος την Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης. Ο Άρης θα δώσει το πρώτο παιχνίδι στο Αλεξάνδρειο  την 1η Σεπτεμβρίου και ο ΠΑΟΚ την ίδια ημέρα θα παίξει στη Ρωσία, ενώ οι επαναληπτικοί θα γίνουν στις 6 Οκτωβρίου. Για την προκριματική φάση της ίδιας διοργάνωσης ο κυπριακός ΑΠΟΕΚΛ κληρώθηκε με την ιταλική Μπενετόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...