Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

«Έφυγε» ο Νίκος Φάσουρας

Σε ηλικία 42 ετών έφυγε σήμερα από τη ζωή ο παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής Νίκος Φάσουρας. Ο πρώην σέντερ του Περιστερίου έχασε την μάχη που έδινε εδώ και μήνες με την ασθένεια που τον ταλαιπωρούσε.

Ο Φάσουρας έκανε αξιόλογη καριέρα στο Περιστέρι, τον καιρό που χτιζόταν η μεγάλη ομάδα των δυτικών προαστίων ενώ είχε και 9 συμμετοχές με την Εθνική Ανδρών.
Τους τελευταίους μήνες πάλεψε με τη σοβαρή ασθένεια που τον ταλαιπωρούσε, όμως δυστυχώς έχασε τη μεγάλη μάχη της ζωής, αφήνοντας πίσω του δύο κόρες. Όσοι τον γνώρισαν μιλούν για έναν από τους καλύτερους χαρακτήρες των γηπέδων τα οποία κόσμησε με την παρουσία του από τα μέσα της δεκαετίας του ’80.

Έγινε γνωστός με την καριέρα του στο Περιστέρι όπου ήταν η κολώνα της μεγάλης εκείνης γενιάς που ανέβασε τους «Πρίγκηπες» στην Α1 για να γίνουν συστατικό στοιχείο του, φρέσκου τότε, επαγγελματικού πρωταθλήματος. Μαζί με Κορωνιό, Μυλωνά, Κασουρίδη, Τσαγκόπουλο και άλλους γνώρισαν στον κόσμο αυτή την ιδιαίτερη ομάδα από τη Δυτική Αθήνα. Στις αρχές της δεκαετίας του ’90 φόρεσε και τη φανέλα της Εθνικής Ανδρών (9 συμμετοχές) ενώ, αργότερα αγωνίστηκε στο Μαρούσι (στην Α2 κατηγορία ακόμα). 
KAE Περιστέρι: "Καλό ταξίδι, Νίκο
Με ειδική ανακοίνωση που ανάρτησε στην ιστοσελίδα της η ΚΑΕ του Περιστερίου τιμά και μνημονεύει τον εκλιπόντα, ως έναν άνθρωπο που υπηρέτησε το σύλλογο επί δεκαετίες ως παίκτης από 16 ετών και αργότερα ως προπονητής στην ανδρική ομάδα, στις υποδομές και πιο πρόσφατα στη γυναικεία ομάδα.

Αναλυτικά, το κείμενο της ανακοίνωσης:

"Τον θυμόμαστε με τα χαρακτηριστικά του γυαλιά να παλεύει με τα θηρία μέσα στη ρακέτα και να κερδίζει μάχες. Μετά το πρώτο σοκ στο άκουσμα του άσχημου μαντάτου για την ασθένειά του, πιστεύαμε ότι θα κέρδιζε και αυτή τη μάχη. Λύγισε όμως και από σήμερα δεν είναι πια κοντά μας!

Σε ηλικία 42 ετών ο Νίκος Φάσουρας πήρε μεταγραφή στην αιωνιότητα.

Αγαπητός σε όλους και ως παίκτης και ως προπονητής. Σχεδόν πάντα με το χαμόγελο, με το πηγαίο και αστείρευτο χιούμορ του. Ηταν και παραπονιάρης, αλλά πάντα με το χαμόγελο. Ισως γιατί η ζωή έμελε να είναι σκληρή μαζί του, αλλά και με την οικογένειά του, που θα τον στερηθεί. Το ίδιο και η οικογένεια του Περιστερίου στην οποία τα τελευταία δυο χρόνια ήταν προπονητής.

Η καριέρα του ως παίκτης συνδέθηκε απόλυτα με τον Γ.Σ. Περιστερίου τον οποίο υπηρέτησε από το 1984 ως το 1996, για δώδεκα χρόνια δηλαδή. Στο Περιστέρι ολοκλήρωσε και τη διαδρομή του ως μπασκετμπωλίστας. Είχε συμφωνήσει με την ομάδα μας την περίοδο 2004-2005, με την ιδιαιτερότητα ότι θα αγωνίζονταν εφόσον παρίστατο ανάγκη, κάτι που τελικά δε συνέβη. Αποκορύφωμα της αθλητικής διαδρομής του Νίκου Φάσουρα ήταν η κλήση του στην Εθνική ομάδα Ανδρών με την οποία είχε 9 διεθνείς συμμετοχές.

Η προπονητική μπήκε στη ζωή του μετά το 2002 με τον Αρίωνα Αμαρουσίου και μετά εντάχθηκε στο επιτελείο της ανδρικής ομάδας του Περιστερίου. Λίγο αργότερα μετακόμισε στα τμήματα υποδομής στις Κουκουβάουνες. Στην αρχή της αγωνιστικής περιόδου 2008-09 επέστρεψε στo γνώριμο Περιστέρι, ως συνεργάτης του Γιώργου Κολτσίδα στη γυναικεία ομάδα μας, ενώ παράλληλα ήταν προπονητής στις Νεάνιδες και στο αναπτυξιακό πρόγραμμα της ΕΣΚΑ. Το τελευταίο διάστημα της εργασίας του προπονούσε την ομάδα Μίνι του ΓΣΠ.

Λόγω του θανάτου του Νίκου Φάσουρα τα Δ.Σ. του Γ.Σ. Περιστερίου και της ΚΑΕ θα συνεδριάσουν εκτάκτως στις 11:00 την Κυριακή.

Καλό ταξίδι Νίκο…"
"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...