Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Η Πόρτο κατέκτησε το Europa League

PORTO, PORTUGAL - NOVEMBER 25:  John Obi Mikel...Image by Getty Images via @daylifeΗ Πόρτο κατέκτησε τον τίτλο του Γιουρόπα Λιγκ, επικρατώντας 1-0 της Μπράγκα στον τελικό της διοργάνωσης. Ο αγώνας έγινε στο "Ντάμπλιν Αρίνα" του Δουβλίνου παρουσία 45.000 θεατών και το μοναδικό γκολ σημείωσε ο Φαλκάο στο 44ο λεπτό.
Ηταν άτυχη η Μπράγκα στο πρώτο ημίχρονο. Η ανωτερότητα των "Δράκων" δεν μπορούσε να αμφισβητηθεί κι έτσι ο Ντομίνγκος προσπάθησε κλείνοντας τους διαδρόμους να περιορίσει το παιχνίδι των αντιπάλων της ομάδας του. Τα κατάφερε σχεδόν ολοκληρωτικά, με εξαίρεση τη φάση του 44ου λεπτού, όταν μία σέντρα 40 μέτρων του Γκουαρίν είχε τον... ιδανικό παραλήπτη. Ο Κολομβιανός Ρανταμέλ Φαλκάο με άπιαστη κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Αρτούρ, σκοράροντας για 17η φορά στο εφετινό Γιουρόπα Λιγκ, ένα ρεκόρ απίστευτο που θα περάσουν χρόνια για να καταρριφθεί.
Το πλάνο της Μπράγκα κατέρρευσε από μία και μοναδική αδράνεια και ήταν δεδομένο ότι στη συνέχεια θα χρειαζόταν και τη βοήθεια της τύχης για να ανταπεξέλθει. Δεν την είχε με το μέρος της, αφού 40 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Μοσορό (μόλις είχε μπει στον αγώνα) έκλεψε τη μπάλα και είχε την ευκαιρία σε κλασικό τετ-α-τετ να ισοφαρίσει, όμως το πλασέ του ήταν τραγικό, πάνω στον Ελτον. Αυτή έμελε να είναι κι η πιο σημαντική στιγμή της Μπράγκα στον τελικό, αφού από εκεί και πέρα η Πόρτο διαχειρίστηκε άριστα το προβάδισμά της και έφτασε στην κατάκτηση του τροπαίου δίκαια, έστω και χωρίς να θυμίσει την εντυπωσιακή ομάδα που παρουσίασε κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης. Το αποτέλεσμα, όμως, είναι αυτό που μετράει και από σήμερα ο "κλώνος" του Ζοζέ Μουρίνιο, ο Αντρέ Βίλας-Μπόας έγινε ο νεότερος προπονητής που κατακτά ευρωπαϊκό κύπελλο, σε ηλικία 33 ετών και 213 ημερών.
Διαιτητής: Κάρλος Βελάσκο Καρμπάγιο
Κίτρινες: Σαπουνάρου, Ρολάντο - Σίλβιο, Ούγκο Βιάνα, Μοσορό, Μιγκέλ Γκαρσία, Κακά
ΠΟΡΤΟ (Αντρέ Βίλας-Μπόας): Ελτον, Σαπουνάρου, Ρολάντο, Οταμέντι, Αλβάρο Περέιρα, Γκουαρίν (73΄ Μπελούτσι), Φερνάντο, Μουτίνιο, Χουλκ, Φαλκάο, Βαρέλα (79΄ Τζέιμς Ροντρίγκες)
 ΜΠΡΑΓΚΑ (Ντομίνγκος Πατσιέντσα): Αρτούρ, Μιγκέλ Γκαρσία, Παουλάο, Αλμπ.Ροντρίγκες (46΄ Κακά), Σίλβιο, Κουστόντιο, Ούγκο Βιάνα (46΄ Μοσορό), Βαντίνιο, Αλαν, Πάουλο Σέζαρ, Λίμα (66΄ Μεγιόνγκ Ζε)
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...